web analytics

Review Audioquest Nighthawk en NightOwl Carbon

Prijs: € 699

Comfort
Afwerking
Weergave
Prijs
Audioquest NightOwl

De test set-up

Personal Audio testhoek

We hebben de Audioquest Nighthawk en Nightowl Carbon op een paar systemen getest. Allereerst op de Sennheiser HDVD 800 dac/pre-amp. Een fraai ding. Daarnaast op een Audioengine D3 en een laptop met Foobar. Vervolgens nog op een smartphone. Zonder toeters en bellen.

De Sennheiser biedt overduidelijk de meeste drive en controle. Die haalt zonder meer het meeste uit het duo. Dat is dan ook onze benchmark in deze review.

De Audioengine D3 is verrassend capabel. Die stuurt met het grootste gemak de twee over-ears aan. Met ruim genoeg energie, detail en verfijning.

Een smartphone is toch wat te min. Tenminste: onze Nexus 5X laat toch wel beperkingen horen. We missen de verfijning, micro-details en dynamiek die de overige twee wel bieden. De punch en ‘oemf’ bij housemuziek. Of de dynamische wisselingen bij Metropolitain. Zaken die muziek kunnen maken of breken. Detail die de luisteraar erin trekken… zaken die de snaar raken.

Gerelateerde berichten

Review Parrot Zik hoofdtelefoon

De test set-up InhoudMooi ontwerp: check. Smartphone en tablet-app: check. Veel extra’s: check. Parrot lijkt het allemaal voor elkaar te hebben. Een bloedmooie, futuristische hoofdtelefoon met noise-cancelling, touchpad en bluetooth. En als bonus nog een microfoon, zodat bellen ook nog gaat. Geweldig, nietwaar? Hoe zit het met het geluid? En de prijs?

2017-02-02 TivoliArtCube&Orb (front) (1024x768)

Review Tivoli Art Cube & Orb

De test set-up InhoudDe markt voor draadloze luidsprekers is praktisch vol. Dat geeft veel keuze aan de consument. Maar is er wel ruimte voor nog meer modellen van ‘good old’ Tivoli? Een merk dat niet direct focus legt op een scherpe prijs? We bekijken de design-serie Cube en Orb.

7 reacties

      1. Heb hem met een Chord Mojo geluisterd, was best teleurgesteld eerlijk gezegd, had misschien teveel verwachtingen, heb nu een Beyer DT1770 icm een Mojo, dat leeft veel meer naar mijn mening, zonder hard en vervelend te worden.

  1. Hallo,
    Audioquest heeft verteld dat met het gebruiken van de nieuwe earpads en kabel bij de originele nighthawks, je het verschil tussen de carbon en originele bijna niet kunt horen. Ervaart u dit? Ik ga ervan uit dat de nieuwe carbon versie het niet waard is als je al de originele al hebt.

Geef een reactie