web analytics

Review Audioquest Nighthawk en NightOwl Carbon

Prijs: € 699

Comfort
Afwerking
Weergave
Prijs
Audioquest NightOwl

Open en gesloten

Leuk allemaal: die tuning en kleurtjes, maar wat is er nu écht nieuws? Dat is de Nightowl. Dit is een gesloten versie van de Nighthawk. Hij beschikt over dezelfde unit – de Biocellulose Diaphragm 50mm unit – als de Nighthawk. Tevens dezeflde oor-cups van liquid wood. Echter zijn deze aan de buitenzijde afgedopt. We zien dus geen rooster, maar een gesloten geheel.

Audioquest meldt echter dat er een flow-port aanwezig is. Door deze poort kan de Nightowl wel ademen en ontstaat er geen ‘veereffect’ in de oor-cup, zoals bij veel gesloten modellen wel het geval is. Daardoor zou de vervorming een stuk lager moeten zijn. Dat is lastig te bewijzen – en helaas is onze meetopstelling nog niet klaar (verhuizing enzo), maar we gaan het gewoon uitproberen met een luistersessie. Als we weer kunnen meten, gaan we deze resultaten toevoegen.

Packaging

De doos waarin de Nighthawk en Nightowl worden geleverd, is ronduit prachtig. We zien een lederen etuit met daarin natuurlijk de hoofdtelefoon, maar ook twee extra pads (suède) en uiteraard de kabel. Ook zien we – heel goed! – een handleiding met daarop de melding dat de hoofdtelefoon minimaal 150 uur moet spelen voordat hij op klank is.

Overigens is dat geen onzin, want we hebben het duo van Audioquest ‘kaal uit de doos’ beluisterd en tussendoor. Er zijn overduidelijk stappen hoorbaar in kwaliteit. Wij hebben de Nighthawk en Nightowl ongeveer 200 uur laten spelen voordat we zijn gaan beoordelen.

Gerelateerde berichten

Divaldi AMP 02

Review Divaldi Amp 02 hoofdtelefoonversterker

Open en gesloten InhoudWe krijgen niet elke dag ‘high-end’ personal audio spullen uit Polen. En dat terwijl er behoorlijk wat interessante merken uit dat land komen. Soms wat maf, denk aan Lampizator, maar ook genoeg spullen waar u niet fronsend bij zult kijken. Denk dus aan de Divaldi Amp 02: een kekke hoofdtelefoonversterker mét… jawel… […]

Yamaha NS-F901

Review Yamaha NS-F901 luidspreker

Open en gesloten InhoudWie aan Yamaha denkt, krijgt niet direct visioenen van vloerstaande luidsprekers. Wel van mooie piano’s, vleugels, versterkers en natuurlijk de racemotoren. Maar luidsprekers? Nee… Toch fabriceren ze die al jaren. Wij testen de Yamaha NS-F901 vloerstaander. Een zware, maar niet al te grote jongen.

7 reacties

      1. Heb hem met een Chord Mojo geluisterd, was best teleurgesteld eerlijk gezegd, had misschien teveel verwachtingen, heb nu een Beyer DT1770 icm een Mojo, dat leeft veel meer naar mijn mening, zonder hard en vervelend te worden.

  1. Hallo,
    Audioquest heeft verteld dat met het gebruiken van de nieuwe earpads en kabel bij de originele nighthawks, je het verschil tussen de carbon en originele bijna niet kunt horen. Ervaart u dit? Ik ga ervan uit dat de nieuwe carbon versie het niet waard is als je al de originele al hebt.

Geef een reactie