web analytics

Review Audioquest Nighthawk en NightOwl Carbon

Prijs: € 699

Comfort
Afwerking
Weergave
Prijs
Audioquest NightOwl

Open en gesloten

Leuk allemaal: die tuning en kleurtjes, maar wat is er nu écht nieuws? Dat is de Nightowl. Dit is een gesloten versie van de Nighthawk. Hij beschikt over dezelfde unit – de Biocellulose Diaphragm 50mm unit – als de Nighthawk. Tevens dezeflde oor-cups van liquid wood. Echter zijn deze aan de buitenzijde afgedopt. We zien dus geen rooster, maar een gesloten geheel.

Audioquest meldt echter dat er een flow-port aanwezig is. Door deze poort kan de Nightowl wel ademen en ontstaat er geen ‘veereffect’ in de oor-cup, zoals bij veel gesloten modellen wel het geval is. Daardoor zou de vervorming een stuk lager moeten zijn. Dat is lastig te bewijzen – en helaas is onze meetopstelling nog niet klaar (verhuizing enzo), maar we gaan het gewoon uitproberen met een luistersessie. Als we weer kunnen meten, gaan we deze resultaten toevoegen.

Packaging

De doos waarin de Nighthawk en Nightowl worden geleverd, is ronduit prachtig. We zien een lederen etuit met daarin natuurlijk de hoofdtelefoon, maar ook twee extra pads (suède) en uiteraard de kabel. Ook zien we – heel goed! – een handleiding met daarop de melding dat de hoofdtelefoon minimaal 150 uur moet spelen voordat hij op klank is.

Overigens is dat geen onzin, want we hebben het duo van Audioquest ‘kaal uit de doos’ beluisterd en tussendoor. Er zijn overduidelijk stappen hoorbaar in kwaliteit. Wij hebben de Nighthawk en Nightowl ongeveer 200 uur laten spelen voordat we zijn gaan beoordelen.

Gerelateerde berichten

Moon 430 HA dac amp

Headphone Heaven – Deel 2: • Moon Neo 430HA D3

Open en gesloten InhoudOp de High End-beurs in München waren dit jaar behalve draaitafels ook de hoofdtelefoons ruim vertegenwoordigd. Bijna elk merk had wel een hoofdtelefoonlijn geëxposeerd. Maar ook Personal audio is nog behoorlijk ‘trending’. En met het groeiende aanbod aan goede kwaliteit hoofdtelefoons wordt de vraag steeds relevanter of het meerwaarde oplevert om een […]

Mytek Brooklyn Bridge

Review Mytek Brooklyn Bridge

Open en gesloten InhoudMytek weet pro-audio en consumenten-electronica op een fraaie manier te combineren. Het is vooral het design van de frontjes in een ‘dimple’-structuur die het verschil maken met gewone pro-audio apparatuur. Ook bij de Mytek Brooklyn Bridge die we nu bekijken.

7 reacties

      1. Heb hem met een Chord Mojo geluisterd, was best teleurgesteld eerlijk gezegd, had misschien teveel verwachtingen, heb nu een Beyer DT1770 icm een Mojo, dat leeft veel meer naar mijn mening, zonder hard en vervelend te worden.

  1. Hallo,
    Audioquest heeft verteld dat met het gebruiken van de nieuwe earpads en kabel bij de originele nighthawks, je het verschil tussen de carbon en originele bijna niet kunt horen. Ervaart u dit? Ik ga ervan uit dat de nieuwe carbon versie het niet waard is als je al de originele al hebt.

Geef een reactie