web analytics

Review Audioquest Niagara 5000 power conditioner

Voordelen

 • Veel aansluitmogelijkheden
 • Ground Noise dissipation
 • Brengt rust, inzicht
 • Ritmisch karakter

Nadelen

 • Karakter moet matchen
 • Tikkie prijzig...
 • Prijs: € 4495

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Audioquest Niagara 5000

  Conclusie

  We leven in een tijd van LED-verlichting, schakelende voedingen en meer en meer elektrische apparaten. Dat heeft consequenties voor goede hifisystemen. Grote kans dat die minder goed klinken dan mogelijk is. De Audioquest Niagara 5000 biedt ruimte voor twaalf apparaten: acht bronnen en vier versterkers. Dat is veel. Meer dan menig liefhebber nodig zal hebben. Ten opzichte van 'direct in de muur' horen we aanzienlijk meer rust. En dus meer muziek. Het is gewoon beter te volgen. Klanktechnisch horen we in onze set een open klankbeeld. In vergelijking met de Kemp is het midden prominenter. Dat is niet slechter of beter: het is een kwestie van match en smaak.

  Voor wie?

  Inhoud

  Audioquest Niagara 5000

  Hebt u een mooie set? Is in feite alles al op orde, maar twijfelt u nog aan de energievoorziening? Hebt u een huis vol met LED-lampen, smart-tv’s en computers (inclusief settopboxen en netwerkapparatuur)… dan hoeft u niet te twijfelen: uw net is vervuild. Doe maar eens een korte meting: uw dealer kan vast helpen.

  Voor deze doelgroep kan een degelijk netfilter een uitkomst bieden. De Niagara 5000 biedt maar liefst twaalf aansluitingen. Dat is veel. Klankmatig brengt het apparaat rust, meer inzicht in de muziek en meer vloei. Ritmisch gezien is het een sterk product. Weet echter dat ook – of juist – stroomproducten moeten matchen. Probeer dus altijd eerst voordat u aanschaft.

   

  10 reacties

  1. Hallo Jaap, je praat helemaal niet over de Niagara 1200, de vervanger van de 1000 en in de US al beschikbaar…….(zie audioquest.com)…..
   En is Audioqust ook nog van plan om een 3000 (of zoiets) uit te brengen met zo’n 6 uitgangen en iets kleiner gebouwd en wat aantrekkelijker geprijst?.

   HIFI groet!

   1. Ik heb de 1200 gezien bij Audioquest NL… niet gehoord. Dus ik kan er nog niets over zeggen. Ik weet wel dat ze de black chrome-afwerking laten vallen en intern een paar tweaks doen.

    Over de Niagara 3000… Dat kan een interessant model worden ja. Vaak is 6 aansluitingen wel genoeg.

    1. en niet te vergeten 2 ongefilterde high current uitgangen in plaats van maar 1 (goed voor Naim users?) en een wat beter/handiger model voor plaatsing in of achter een een hifi rack of meubel…..

     Dus Jaap, svp snel aan een luistertestje onderwerpen als de 1200 beschikbaar is, alvast bedankt!!!

     1. Op Audioquest .com staat de PowerQuest 3, mogelijk doet deze het zelfde als wat je met de 1200 zou willen hebben.
      Blijkbaar hoeven we er maar van te dromen en Audioquest heeft het antwoord al klaar.

  2. Hoewel dit apparaat zijn nut bewijst,meen ik toch tussen de regels door te kunnen lezen dat het te prijzig is.als de veel goedkopere kemp hetzelfde doet,alleen met een ander klankkarakter,dan trek ik zo mijn conclusie.en ja,er zijn 12 ingangen en een energiebuffer,maar voor mij rechtvaardigt het gebruiken daarvan niet de geweldige meerprijs.trouwens de door mij gebruikte blacknoise espira parallel filters geven ook een frisser klankkleur voor een fractie van de niagara prijs.

  3. Mooie test Jaap! Was al benieuwd naar deze “poetsert”.
   Leuk ook om te horen dat de producten van Ron Kemp zich niet hoeven te schamen. Want heb mijn PowerSource Plus nooit met een ander apparaat kunnen vergelijken.

   1. Jaap, kan het kwaad om de high current aansluitingen op de 5000 ook voor niet-versterkers te gebruiken?
    Ik heb alleen mijn Hegel H30 eindversterker op zo’n high current uitgang, heb er dus 3 over, maar alle andere normale uitgangen worden al gebruikt.
    Kunnen bijvoorbeeld een voorversterker, streamer, DAC, TV, mediabox etc eventueel zonder risico naar een high current uitgang?

  Geef een reactie