web analytics

Review Audioquest Niagara 5000 power conditioner

Audioquest Niagara 5000

De set-up

Inhoud

We hebben de Niagara 5000 getest in ons referentiesysteem dat bestaat uit:

 • Pass Labs XP-12
 • Bryston 4B SST3
 • Metrum Acoustics Pavane
 • Metrum Acoustics Ambre (2 x voor deze test)
 • Focal Sopra No1
 • Kabels van Audioquest
 • Kabels van Grimm Audio
 • ROON software

De Niagara 5000 is aangesloten met een Thunder-kabel. Alles is gecontroleerd aangesloten via de Kemp Ultimate Polarizer. Zo weten we zeker dat de set elektrisch goed is aangesloten. We hebben de Pass Labs niet gewisseld, omdat deze bijzonder slecht klinkt via een filter (behalve de Kemp Powerstrip 8Plus, aangezien dat een parallelfilter is).

Gerelateerde berichten

Review Teufel T 500 MK2

De set-up InhoudDe Teufel Ultima 40 mk2 zijn nog maar net de testruimte uit, of er staan alweer twee nieuwe dozen uit Berlijn op de stoep! Die Duitsers laten er geen gras over groeien! Maar ja: niet alleen de Ultima-serie is vernieuwd. Ook de T-serie is onder handen genomen. En ook daar zijn we benieuwd naar. We […]

Mark Levinson No.519

Review: Mark Levinson No.519

De set-up InhoudMark Levinson, een van de mythische namen in de highend audiowereld, heeft al decennialang een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het smoelt goed. Het voelt goed. En het is zodanig kostbaar dat we er enkel van kunnen dromen er ooit een te mogen beluisteren. Dus toen we van Reference Sounds het aanbod kregen om de No.519 […]

7 reacties

 1. Hallo Jaap, je praat helemaal niet over de Niagara 1200, de vervanger van de 1000 en in de US al beschikbaar…….(zie audioquest.com)…..
  En is Audioqust ook nog van plan om een 3000 (of zoiets) uit te brengen met zo’n 6 uitgangen en iets kleiner gebouwd en wat aantrekkelijker geprijst?.

  HIFI groet!

  1. Ik heb de 1200 gezien bij Audioquest NL… niet gehoord. Dus ik kan er nog niets over zeggen. Ik weet wel dat ze de black chrome-afwerking laten vallen en intern een paar tweaks doen.

   Over de Niagara 3000… Dat kan een interessant model worden ja. Vaak is 6 aansluitingen wel genoeg.

   1. en niet te vergeten 2 ongefilterde high current uitgangen in plaats van maar 1 (goed voor Naim users?) en een wat beter/handiger model voor plaatsing in of achter een een hifi rack of meubel…..

    Dus Jaap, svp snel aan een luistertestje onderwerpen als de 1200 beschikbaar is, alvast bedankt!!!

    1. Op Audioquest .com staat de PowerQuest 3, mogelijk doet deze het zelfde als wat je met de 1200 zou willen hebben.
     Blijkbaar hoeven we er maar van te dromen en Audioquest heeft het antwoord al klaar.

 2. Hoewel dit apparaat zijn nut bewijst,meen ik toch tussen de regels door te kunnen lezen dat het te prijzig is.als de veel goedkopere kemp hetzelfde doet,alleen met een ander klankkarakter,dan trek ik zo mijn conclusie.en ja,er zijn 12 ingangen en een energiebuffer,maar voor mij rechtvaardigt het gebruiken daarvan niet de geweldige meerprijs.trouwens de door mij gebruikte blacknoise espira parallel filters geven ook een frisser klankkleur voor een fractie van de niagara prijs.

 3. Mooie test Jaap! Was al benieuwd naar deze “poetsert”.
  Leuk ook om te horen dat de producten van Ron Kemp zich niet hoeven te schamen. Want heb mijn PowerSource Plus nooit met een ander apparaat kunnen vergelijken.

Geef een reactie