web analytics

Review Audiolab 6000a versterker

Voordelen

 • Meeslepende weergave
 • Uiterlijk
 • Prijs

Nadelen

 • Geen
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Audiolab 6000A

  Inleiding

  Inhoud

  De voorbije maanden hebben we enkele fijne betaalbare geïntegreerde versterkers over de vloer gekregen. Denk aan de Ps Audio Sprout 100, Arcam SA10 en Rega Brio. Drie versterkers in dezelfde prijsklasse, elk met hun specifieke kwaliteiten. Vandaag bespreken we een versterker die perfect in dat rijtje past; de gloednieuwe Audiolab 6000a geïntegreerde versterker. Let’s check it out!

  Audiolab is geen onbekende voor ons. Toen we zelf aan ons hifi-avontuur begonnen, hebben we een tijdje met de 8200 serie gespeeld. Zowel de versterker als cd-speler van die reeks waren de eerste serieuze spullen waarmee we muziek afspeelden. Ze klonken beide erg goed maar eerlijk gezegd waren we vooral voor hun strakke looks gevallen. Want wat zien die Audiolab spullen er toch altijd cool uit! Ook de betaalbare 6000 serie ziet er fantastisch uit.

  Stijlvol

  Ons zilveren testexemplaar heeft een bijzonder eigentijdse uitstraling en straalt klasse uit. Hij past dan ook uitstekend in een modern interieur. De aluminium voorzijde is bijzonder overzichtelijk met drie even grote draaiknoppen voor respectievelijk volume, modus en input. De knoppen zijn een plezier om te gebruiken en vooral het volume gaat vloeiend de hoogte in. Of beter gezegd de laagte in, want het volume verhogen gaat razendsnel van 78 naar 0.

  In het midden zien we een ovaal oled-scherm met duidelijke info (input en volume) met daarnaast een volwaardige hoofdtelefoonaansluiting met aparte versterking. De mooie afstandsbediening valt niet uit de toon en is erg gebruiksvriendelijk. In deze reeks vinden we naast een geïntegreerde versterker nog een cd-transport en een streamer. Alles dus om een leuke set mee te bouwen. Audiolab maakt overigens deel uit van de IAG-groep waar o.a. Luxman en Quad inzitten. Geen slecht gezelschap om in te vertoeven.

  Gerelateerde berichten

  Review Metrum Acoustics Pavane DAC

  Inleiding InhoudToen we voor het eerst een Metrum-dac in handen kregen, wisten we dat dit een bijzonder merk was. Het betrof in 2012 de NOS Mini (Quad). Later – ongeveer een jaar later – hebben we nog een Octave MK2 kunnen testen en nu is het de beurt aan de Pavane. De top-dac van het Nederlandse […]

  Review Sennheiser HDVD 800

  Inleiding InhoudSennheiser heeft een paar jaar terug – in 2009 – de HD800 op de markt gezet. Een prachtige koptelefoon. Maar zonder ‘partner’ om hem aan te sturen. En zoals dat vaak gaat in het leven: met z’n tweeën kan je meer dan alleen. Kortom: er moest een HDVD800 komen om het geheel compleet te […]

  4 reacties

  1. Beste Geoffrey. Onlangs stapte ik over van een paar Dali boekenplankspeakers naar een stel Piega tmicro 6 staanders. Nu nog mijn 25 jaar oude Yamaha Dsp surround versterker vervangen naar een waardige stereo versterker. Het zweet staat me in de handen na het lezen van alle reviews. Wordt het de volprezen Rega Brio of de Audiolab 6000a? Beiden zonder toonregeling waarbij ik me telkens de vraag stel hoe die zaken klinken bij een laag, lees normaal, volume. Welke zou er het volst klinken en het beste matchen met de Piegas (4 okm – 90 DB)? Dankjewel voor de fijne reviews. Filip

   1. Dag Filip,

    De Rega is voller maar hoe hij zal matchen met de Piega’s kan ik niet inschatten. Met de Monitor Audio Silver 300 was het teveel van het goede, met mijn Audiovectors ging het uitstekend.

    De Audiolab is veelzijdiger en heeft wat filters om te tunen… Er zijn inderdaad enorm veel goeie spullen op de markt wat het inderdaad niet gemakkelijk maakt.

    Kan je niet eentje via een dealer thuis uitproberen?

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  2. Hallo Geoffrey, heb met veel aandacht deze test van de 6000a gelezen. Had voor mezelf al de keuze gemaakt voor de Hegel h90. Maar de aanschaf van 6000a met de nieuwe netwerkspeler 6000n is qua prijs 1.300 erg aantrekkelijk. Voor mij is het in Friesland moeilijk afspreken om deze set te gaan luisteren. Kun je mij iets zeggen hoe de 6000a zich verhoudt tot de H90??

   Vriendelijke groet,

   Peter

   1. Hallo Peter,

    Dat is moeilijk. Beide zijn Alpha Approved! Hangt een beetje af van uw ruimte en luidsprekers. Hegel heeft wat meer controle en kan ook luider in grotere ruimtes. Een hele goeie aankoop sowieso.

    Maar indien de ruimte te doen is en u geen lastige speakers heeft is Audiolab een heel goed alternatief. Eens iets anders en goekoper inderdaad. Ook al is het niet evident om beide te testen. Toch doen. In elk geval de Hegel eens testen dan weet u waar u aan toe bent. En of het iets voor u is.

    De Audiolab streamer gaan nog we te pakken proberen te krijgen…

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  Geef een reactie