web analytics

Review Audiolab 6000a versterker

Voordelen

 • Meeslepende weergave
 • Uiterlijk
 • Prijs

Nadelen

 • Geen
  • Prijs: € 799

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Audiolab 6000A

   Inleiding

   Inhoud

   De voorbije maanden hebben we enkele fijne betaalbare geïntegreerde versterkers over de vloer gekregen. Denk aan de Ps Audio Sprout 100, Arcam SA10 en Rega Brio. Drie versterkers in dezelfde prijsklasse, elk met hun specifieke kwaliteiten. Vandaag bespreken we een versterker die perfect in dat rijtje past; de gloednieuwe Audiolab 6000a geïntegreerde versterker. Let’s check it out!

   Audiolab is geen onbekende voor ons. Toen we zelf aan ons hifi-avontuur begonnen, hebben we een tijdje met de 8200 serie gespeeld. Zowel de versterker als cd-speler van die reeks waren de eerste serieuze spullen waarmee we muziek afspeelden. Ze klonken beide erg goed maar eerlijk gezegd waren we vooral voor hun strakke looks gevallen. Want wat zien die Audiolab spullen er toch altijd cool uit! Ook de betaalbare 6000 serie ziet er fantastisch uit.

   Stijlvol

   Ons zilveren testexemplaar heeft een bijzonder eigentijdse uitstraling en straalt klasse uit. Hij past dan ook uitstekend in een modern interieur. De aluminium voorzijde is bijzonder overzichtelijk met drie even grote draaiknoppen voor respectievelijk volume, modus en input. De knoppen zijn een plezier om te gebruiken en vooral het volume gaat vloeiend de hoogte in. Of beter gezegd de laagte in, want het volume verhogen gaat razendsnel van 78 naar 0.

   In het midden zien we een ovaal oled-scherm met duidelijke info (input en volume) met daarnaast een volwaardige hoofdtelefoonaansluiting met aparte versterking. De mooie afstandsbediening valt niet uit de toon en is erg gebruiksvriendelijk. In deze reeks vinden we naast een geïntegreerde versterker nog een cd-transport en een streamer. Alles dus om een leuke set mee te bouwen. Audiolab maakt overigens deel uit van de IAG-groep waar o.a. Luxman en Quad inzitten. Geen slecht gezelschap om in te vertoeven.

   Gerelateerde berichten

   Kimber Cable

   Multitest betaalbare speakerkabels

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. LuisterenReactiesNa lang zoeken – en wellicht sparen – staat het er dan: uw eigen audiosysteem! Voor de een is het een homecinema systeem, maar voor veel lezers bij Alpha audio zal dat een stereosysteem zijn. Waarschijnlijk hebt u voor het systeem een aardige zak geld moeten neerleggen. Het is dan ook […]

   Logitech UE Air Speaker top

   Review Logitech UE Air Speaker

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. LuisterenReactiesEr valt enorm veel te kiezen in het segment van Apple Airplay speakers. Er zijn immers genoeg audiofabrikanten die maar al te graag een graantje willen meepikken. Verschil in benadering van het concept is er ook. De aanwezigheid of het juist achterwege laten van een docking station bijvoorbeeld. Van Logitech […]

   10 reacties

   1. Hoi Geoffrey,

    Ik ben een beetje laat op het feestje. Ik heb recentelijk de monitor audio silver 200 gekocht.
    Dit is een kleine vloerstaande luidspreker met een acceptabel rendement.

    Ik vraag mij af of de audiolab 6000a een goede optie zou zijn? Ik speel vooral veel muziek van spotify. Er is “helaas” zoveel keus op dit moment rond de 800 tot 1000 euro.

    Ik speel op dit moment met een PMA1600NE (puur gekocht omdat mijn PMA1500AE het vorig jaar begaf). Helaas mis ik nu veel sprankeling in het hoog en is het geluidsbeeld klein en wollig.

    1. Hier draaien de zilveren 200 op NAD c338 en heb power genoeg ook voor hoge volumes. Daar zal het niet aan liggen deze versterker geeft ook 50watt. De monitor audio speakers staan nog op veel plaatsen te beluisteren, ff doorzoeken welke zaak deze audiolab ook heeft staan en zelf gaan luisteren. Misschien wat verder weg maar dan wel bewust gekozen. Veel plezier met de monitor audio’s en succes met de zoektocht.

   2. Beste Geoffrey, met veel interesse de review gelezen. Enige jaren geleden de Cambridge CXA60 aangeschaft in dezelfde prijsklasse en met vergelijkbare functionaliteiten. In hoeverre klinkt de Audiolab6000a minder ” enthousiast” in een nieuwbouwhuis met plavuizen vloer ?

    Alvast bedankt,
    Marco

    1. Hallo,

     Deze audiolab is opvallend gebalanceerd van weergave. Vorige series waren enthousiaster maar deze gaat erg goed in mijn eigen relatief frisse ruimte. Hij staat nog steeds bij mij en blijft geweldig spelen op mijn wederom eerder frisse Audiovectors.

     Een ruimte met alleen plavuizen, is er geen tapijt?, is natuurlijk niet echt ideaal…

     Groeten
     Geoffrey

   3. Beste Geoffrey. Onlangs stapte ik over van een paar Dali boekenplankspeakers naar een stel Piega tmicro 6 staanders. Nu nog mijn 25 jaar oude Yamaha Dsp surround versterker vervangen naar een waardige stereo versterker. Het zweet staat me in de handen na het lezen van alle reviews. Wordt het de volprezen Rega Brio of de Audiolab 6000a? Beiden zonder toonregeling waarbij ik me telkens de vraag stel hoe die zaken klinken bij een laag, lees normaal, volume. Welke zou er het volst klinken en het beste matchen met de Piegas (4 okm – 90 DB)? Dankjewel voor de fijne reviews. Filip

    1. Dag Filip,

     De Rega is voller maar hoe hij zal matchen met de Piega’s kan ik niet inschatten. Met de Monitor Audio Silver 300 was het teveel van het goede, met mijn Audiovectors ging het uitstekend.

     De Audiolab is veelzijdiger en heeft wat filters om te tunen… Er zijn inderdaad enorm veel goeie spullen op de markt wat het inderdaad niet gemakkelijk maakt.

     Kan je niet eentje via een dealer thuis uitproberen?

     Vriendelijke groeten
     Geoffrey

   4. Hallo Geoffrey, heb met veel aandacht deze test van de 6000a gelezen. Had voor mezelf al de keuze gemaakt voor de Hegel h90. Maar de aanschaf van 6000a met de nieuwe netwerkspeler 6000n is qua prijs 1.300 erg aantrekkelijk. Voor mij is het in Friesland moeilijk afspreken om deze set te gaan luisteren. Kun je mij iets zeggen hoe de 6000a zich verhoudt tot de H90??

    Vriendelijke groet,

    Peter

    1. Hallo Peter,

     Dat is moeilijk. Beide zijn Alpha Approved! Hangt een beetje af van uw ruimte en luidsprekers. Hegel heeft wat meer controle en kan ook luider in grotere ruimtes. Een hele goeie aankoop sowieso.

     Maar indien de ruimte te doen is en u geen lastige speakers heeft is Audiolab een heel goed alternatief. Eens iets anders en goekoper inderdaad. Ook al is het niet evident om beide te testen. Toch doen. In elk geval de Hegel eens testen dan weet u waar u aan toe bent. En of het iets voor u is.

     De Audiolab streamer gaan nog we te pakken proberen te krijgen…

     Vriendelijke groeten
     Geoffrey

   Geef een reactie