Home Review Audioengine HD3 desktop luidspreker

Review Audioengine HD3 desktop luidspreker

7

Voordelen

  • Mooi stereobeeld
  • Compact
  • Veel koppelingen

Nadelen

  • Geen handmatige input-selectie
  • 16 bit / 48 kHz via usb

Prijs: € 499

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Audioengine HD3

De sound

We hebben de Audioengine HD3 gebruikt op ons bureau tijdens dagelijkse klussen. We hebben ze ongeveer 1 meter uit elkaar gehad. Breder werkt niet goed, omdat er dan een gat in het stereobeeld ontstaat bij de korte afstand waarop we luisteren. Ideaal zou zijn geweest dat ze op oorhoogte staan. Of op de desktop-stands die Audioengine aanbiedt.

Wat we merken tijdens het luisteren is dat de speaker behoorlijk capabel is. Meer dan u zou verwachten bij dit formaat. Echter… goed opstellen is een must. We horen een clean, stressloos geheel met voldoende body voor een desktop-situatie. Het midden en hoog komt prima los. Stemmen staan ook keurig in het midden. Ook als u dichtbij zit. Echter, verwacht geen warme gloed zoals bij een volwaardige bookshelf monitor of vloerstaander. Het laag houdt op bij 65 Hz. En dat is hoorbaar in de warmte van vocalen: soms is het wat dun. Maar het is nooit vervelend.

Even ter info…

Wat we echter hier wel moeten vermelden is dat concurrent KEF het met de Egg gewoon beter voor elkaar heeft op desktop-vlak. Allereerst ondersteunt deze wél high-res via de usb-aansluiting én deze geeft wat meer warmte in het mid / laag. En dat zorgt voor een wat gemoedelijkere weergave. De Egg heeft echter geen hoofdtelefoon-uitgang. En dat is wel weer een leuke bonus in dit geval.

Bediening

Er valt niet heel veel te bedienen aan de HD3, omdat er eigenlijk alleen maar een volumeregeling op het front zit. En een knop voor bluetooth paring. De Audioengine werkt namelijk met een automatische input-selectie. En hoewel daar wel wat voor te zeggen valt, vinden wij het toch een stuk prettiger om over de mogelijkheid te beschikken zelf de ingang te kiezen. Als we namelijk pairen met bluetooth, schakelt de HD3 direct over. En dat terwijl we via Foobar nog aan het spelen zijn. Hmmm… BT gaat dus voor USB. Als u de knop voor bluetooth ingedrukt houdt (witte knopje rechts op de linker-unit), dan ontkoppelt hij de verbinding.

7 REACTIES

  1. Vanuit de specs is dit een mooi ontwerp dat goed moet klinken:
    -kevlar woofer, mooie grote tweeter
    -geen class D maar A/B versterker
    -geen kunststof kast maar gefineerd mdf
    -laag gaat door tot 65 Kef egg tot 85
    Er zit geen subwoofer uitgang op maar wel een schakelaar om het laag te knijpen. Dan moet je pc een sub out hebben anders moeilijk sub aan te sluiten. Sub is zeker aan te bevelen. Ook mooi dat rooster met magneten vast zit dus onzichtbaar.
    Gr. Paul

×