Home Review Audioengine HD3 desktop luidspreker

Review Audioengine HD3 desktop luidspreker

7

Voordelen

  • Mooi stereobeeld
  • Compact
  • Veel koppelingen

Nadelen

  • Geen handmatige input-selectie
  • 16 bit / 48 kHz via usb

Prijs: € 499

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Audioengine HD3

Opstellen

Het aansluiten van de Audioengine HD3 is niet lastig. Alle kabels zoals usb en speakerkabel zijn meegeleverd. Den speakerkabel gaat van links naar rechts. Links is namelijk de ‘active’ speaker. Wie zijn pc rechts heeft staan – zoals wij -, moet dus ofwel flink puzzelen met de kabels, of in het besturingssysteem even de kanalen omdraaien. Al zal je dan nog steeds problemen krijgen met de bluetooth-koppeling vanaf een mobiel apparaat. Het is niet op de speaker om te schakelen. Dat hadden wij wel prettig gevonden.

Wie de speakers permanent opstelt, raden we aan de desktop-stands aan te schaffen. Die zet de speakers netjes in een hoekje naar de luisteraar. Dat klinkt toch wel beter. Wij hebben er wat onder gelegd voor de test.

USB

Voor usb is geen driver nodig. Helaas is de samplingrate beperkt tot 16 bit / 48 kHz. En dat is anno nu eigenlijk ‘not done’ met al die prachtige high-res downloads. Het kan ook vrij vervelend zijn omdat je errors krijgt met afspelen. Wij hebben veel high-res op de nas staan. En dat is dus niet afspeelbaar op deze set. Tenzij u de analoge ingang pakt.

We snappen de keuze voor de 16-bit receiver-chip niet helemaal, want de DAC – een PCM 5102 – kan gewoon tot 32 bit / 384 kHz samplingrate aan. Er is dus in feite geen reden om voor 16 bit / 48 kHz maximaal te gaan. Als Audioengine gewoon voor een 24-bit receiver had gekozen, was dit probleem er niet.

7 REACTIES

  1. Vanuit de specs is dit een mooi ontwerp dat goed moet klinken:
    -kevlar woofer, mooie grote tweeter
    -geen class D maar A/B versterker
    -geen kunststof kast maar gefineerd mdf
    -laag gaat door tot 65 Kef egg tot 85
    Er zit geen subwoofer uitgang op maar wel een schakelaar om het laag te knijpen. Dan moet je pc een sub out hebben anders moeilijk sub aan te sluiten. Sub is zeker aan te bevelen. Ook mooi dat rooster met magneten vast zit dus onzichtbaar.
    Gr. Paul

×