Review Audioengine HD3 desktop luidspreker

Voordelen

 • Mooi stereobeeld
 • Compact
 • Veel koppelingen

Nadelen

 • Geen handmatige input-selectie
 • 16 bit / 48 kHz via usb
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Audioengine HD3

  Inleiding

  Veel muziekliefhebbers maken veelvuldig gebruik van de pc of laptop om van muziek te genieten. En veel liefhebbers willen onder het werk gewoon ook fatsoenlijk geluid. Voor die doelgroep heeft Audioengine de HD3 desktop-set. Een (zeer) compact luidsprekersysteem met usb, bluetooth, en lijn-ingangen. Ow… en hoofdtelefoon-uitgang! 

  Wie veel met de pc werkt – en wij behoren tot die groep – wil ook bij de pc fatsoenlijk geluid. Ook zonder hoofdtelefoon, want laten we eerlijk zijn: het is gewoon niet prettig de hele dag met een hoofdtelefoon op te werken. Nu kunnen we gaan zoeken bij de bekende merken voor desktop-speakers. Denk aan Logitech, creative… u kent ze vast. Maar buiten de gebaande paden zijn ook leuke sets te vinden.

  Denk aan Audioengine. Deze bieden de HD3 aan. Een zeer compact systeem met twee ‘classic’ speakers die volbepakt zijn met functies. Denk aan bluetooth (met AptX), usb-audio, lijn-ingangen, hoofdtelefoon-uitgang en een tweetal versterkers van 15 watt. Ruim voldoende om lekker te kunnen spelen.

   
   

  7 reacties

  1. Dag Jaap, en allemaal

   Ik heb enkel powered speakers nodig om aan mijn Mac Mini te hangen. Dus Bleutooth en veel ingangen is voor mij niet nodig.

   Is er dan nog een goed alternatief voor deze speakers te noemen? (Kef heb ik ook bekeken, Helaas vind ik die niet zo mooi).

   gr Rob

  2. Gelukkig heb ik de bovenstaande luxe problemen niet.

   Ik moet niks van pc weten, dus heb ik er ook geen. (Apple freak).

   High resolution audio is onzin a la lettre voor mij…. althans.
   Een goed klinkende mp3 is zodanig goed, ik verlang niet naar bitrate 2500 over 6 kanalen.

   Liever een fijne plaat, over een goede audio installatie.

  3. Vanuit de specs is dit een mooi ontwerp dat goed moet klinken:
   -kevlar woofer, mooie grote tweeter
   -geen class D maar A/B versterker
   -geen kunststof kast maar gefineerd mdf
   -laag gaat door tot 65 Kef egg tot 85
   Er zit geen subwoofer uitgang op maar wel een schakelaar om het laag te knijpen. Dan moet je pc een sub out hebben anders moeilijk sub aan te sluiten. Sub is zeker aan te bevelen. Ook mooi dat rooster met magneten vast zit dus onzichtbaar.
   Gr. Paul

  Geef een antwoord