Review Audio-Technica ATH-MSR7

Voordelen

 • Mooi gemaakt
 • Zeer neutraal
 • Sluit goed af

Nadelen

 • Geen verloopstekker
  • Audio-Technica ATH MSR7

   Inleiding

   Al enige tijd komen wij Audio-Technica hoofdtelefoons tegen. We horen en lezen erover. Dus ons interesse werd keer op keer aangewakkerd. Via de importeur Iemke Roos hebben we het dan voor elkaar gekregen. Een Audio-Technica hoofdtelefoon, bij Alpha-audio. Eindelijk! Het gaat om de Audio-Technica ATH-MSR7. Zal het aan onze verwachting voldoen? Of komen wij thuis van een koude kermis?

   Audio-Technica start in 1962 en richt zich voornamelijk op het ontwerpen en produceren van probleemoplossende audio producten. Het breekt door, maar wordt voornamelijk bekend om de hoge kwaliteit phono-elementen.  Audio-Technica is een merk wat zich thuis voelt in studio wereld. Mixers, hoge kwaliteit microfoons, hoofdtelefoons en nog veel meer producten voor in de studio. Maar ook voor de consument maken ze producten. Recent nog heeft Audio-Technica een nieuwe lijn platenspelers uitgebracht.

   Kwaliteit boven kwantiteit

   Audio-Technica ATH MSR7

   Het uitpakken van producten blijft iets bijzonders. Hoeveel aandacht heeft een fabrikant aan het gevoel meegegeven? Het gaat bij uitpakken met name om de WOW!-factor als je voor de eerste keer het product in handen hebt.

   De doos van de ATH-MSR7 is heel netjes. Bij het openen, ligt er boven op een doosje met accessoires. We leggen het doosje opzij en halen een beschermde doek van de hoofdtelefoon af. En ja hoor: daar is hij: de WOW! factor. Wat is dit een prachtige hoofdtelefoon. De kleur heeft wat weg van geborsteld donker aluminium. Dat samen met een diepe blauwe kleur, zorgt voor een hele krachtige en luxueuze uitstraling.

   Zodra we de hoofdtelefoon in handen hebben, voelen we de kwaliteit.  De MSR7 voelt robuust aan. En er zit wel wat gewicht in. We voelen diverse materialen. Metaal, kunstof en memory foam. De Audio-Technica ATH-MSR7 voelt aan alsof hij wel tegen een stootje kan. En dat is maar goed ook. Hij is ontworpen voor zowel thuis als onderweg. De hoofdtelefoon krijgt tenslotte nog een Hi-Res audio logo mee.

   Onder het foam vinden we een mylar-driver met een diameter van 45 mm terug, die goed zou moeten zijn voor een bereik van 5 – 40.000 HZ. Daarover straks meer.

   We vinden in de doos met accessoires 3 kabels, welke allemaal verguld zijn. Een 3,5 mm kabel van 3 en 1,2 meter. Voor de reizigers onder ons, ook een kabel met microfoon. Dat is positief voor de geluidskwaliteit.

   Gerelateerde berichten

   Final Audio Design Pandora Hope VI (2)

   Review Final Audio Pandora Hope VI

   Er is altijd baas boven baas. Dacht u dat u met een hoofdtelefoon van ?400 de man was? Think again. Niet alleen heeft Sennheiser modellen van meer dan ?1000, Final Audio – nog niet echt bekend in Nederland – gaat ver boven de ?1000. Wij testen de Pandora Hope VI. Een model van ongeveer ?650. […]

   12 reacties

   1. Super hoofdtelefoon, echter het comfort zal iemand kunnen afschrikken…..
    Mij heeft het doen besluiten er geen te kopen ondanks het uitgebalanceerde geluid!
    En inderdaad een perfecte phone voor onderweg of gewoon aan de versterker!

   2. Ik ben op zoek naar een goeie koptelefoon. Deze spreekt me erg aan Quintijn. Maar ik heb een vraagje. Luistert de persoon naast je ook mee met de muziek of blijft die behoorlijk in de hoofdtelefoon?

     1. Bedankt Quintijn,

      Als ik mag nog een vraagje. Kan je zeggen dat een on ear in het algemeen meer geluid doorlaat naar de persoon naast je dan een over ear? Of heb ik het verkeerd voor?

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon