web analytics

Review Atoll ST200 Signature Streamer

Prijs: € 1995

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
App
Prijs
Atoll ST200 Signature

Conclusie

Het is een best een lang verhaal geworden maar door de vele mogelijkheden hadden we net wat meer woorden nodig om dit veelzijdig toestel uit de doeken te doen. De Atoll ST200 Signature streamer is een bijzonder veelzijdig en gebruiksvriendelijk toestel. Hij bezit een heerlijke streamer, een uitstekende dac en kan perfect als hoogwaardige voorversterker dienen. Sluit hem aan op een potige eindversterker of op een paar actieve luidsprekers en u bent klaar. Een absolute aanrader!

Voor wie

Het grote verschil t.o.v. de M50 maakt de ST200 door zijn heerlijke dac en een beauty van een voorversterker. En hoewel er de laatste tijd heel wat dac’s op de markt zijn met een degelijke volumeregeling, mag het belang van een goeie voorversterker niet onderschat worden. Die geeft lucht en ruimte aan de weergave en tovert een stereobeeld tevoorschijn die niet gemakkelijk na te bootsen is.

Deze streamer/dac/voorversterker past dan ook helemaal in de filosofie van “less is more” die de laatste jaren furore maakt in hifi kringen. Minder componenten, minder kabels en minder ruimteverlies. Met zijn mooie looks zal hij vele harten veroveren want ‘looks matter’! Denk maar aan de Kef LSX of een Dali Obéron to name of few. Door zijn gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid durven we deze streamer zelfs uniek noemen in zijn soort. Zeker in zijn prijsklasse.

Als laatste sluiten we de Onyx aan op de Atoll streamer en horen iets meer rust en verfijning in de weergave. Het is allemaal net wat zuiverder. Dat mag ook wel. Maar het verschil is kleiner dan verwacht en we hebben de hele testperiode met veel plezier naar de ingebouwde dac geluisterd. Een mooier compliment kunnen we niet bedenken…

Gerelateerde berichten

Audiolab 6000A

Review Audiolab 6000a versterker

Voor wie InhoudDe voorbije maanden hebben we enkele fijne betaalbare geïntegreerde versterkers over de vloer gekregen. Denk aan de Ps Audio Sprout 100, Arcam SA10 en Rega Brio. Drie versterkers in dezelfde prijsklasse, elk met hun specifieke kwaliteiten. Vandaag bespreken we een versterker die perfect in dat rijtje past; de gloednieuwe Audiolab 6000a geïntegreerde versterker. […]

The-Jayhawks-Back-Roads-And-Abandoned-Motels-

Review The Jayhawks – Back Roads And Abandoned Motels (2018)

Voor wie InhoudDe laatste weken weerklinkt het nieuwe album “Back Roads And Abandoned Motels” van The Jayhawks dagelijks door mijn luidsprekers. Ik leerde de groep kennen toen ze in 1995, met het nummer ‘Bad Time’, hun enige echte hit in Europa scoorden. Het nummer hielp me een gestrande relatie te verwerken. Ironisch genoeg was dit […]

10 reacties

     1. Hallo,

      Wat ik bedoel is dat we het niet als een nadeel benoemen als het gaat om een toestel met ingebouwd dacje. Als het om een losse dac gaat van een paar duizend euro hebben we andere verwachtingen en kan het ontbreken van Mqa als een nadeel vermeld worden. Op dit toestel verwachten we dit niet.

      Zelf vinden we de eerste Mqa unfold de belangrijkste. Onze M50 doet die en persoonlijk vind ik de Masters dan al vaak erg fijn klinken. Zelfs zonder de volledige unfold.

      Er zijn heel wat merken voor Mqa en evenveel tegen. Tijd zal het belang uitwijzen. Voor een voledige unfold zal u elders moeten kijken.

      Vriendelijke groeten
      Geoffrey

 1. Was gisteren op de Audioshow in Alkmaar (AZ stadion), hadden ze deze Atoll ST2000 niet eens staan, laat staan aangesloten. Grote tegenvaller. Grijp je kans zou ik zo zeggen tegen de vertegenwoordiger van deze apparatuur (zeker als deze net gereviewed is door Alpha audio). De man achter de stand wist ook weinig tot niks te zeggen over het apparaat (moest hem zelfs uitleggen waarover ik het had). Hij gaf ook toe meer over de andere merken te weten waar hij mee stond. Gemiste kans…

  1. Beste Wilfied,

   Een aantal dealers in Nederland, België en Luxemburg hebben dit toestel reeds besteld, deze zijn binnenkort terug op voorraad.
   Met vriendelijke groet,
   Luc Van Hecke
   Belram nv.

   PS: in Nederland is hij al aanwezig in demo

Geef een reactie