Review Atoll ST200 Signature Streamer

Voordelen

 • Prima streamer, dac en voorversterker
 • Hoge inzetbaarheid
 • Prijs

Nadelen

 • Geen Roon (Roon sinds 23/03/2022)
 • Prijs: € 1995

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  App
  Prijs
  Atoll ST200 Signature

  Conclusie

  Het is een best een lang verhaal geworden maar door de vele mogelijkheden hadden we net wat meer woorden nodig om dit veelzijdig toestel uit de doeken te doen. De Atoll ST200 Signature streamer is een bijzonder veelzijdig en gebruiksvriendelijk toestel. Hij bezit een heerlijke streamer, een uitstekende dac en kan perfect als hoogwaardige voorversterker dienen. Sluit hem aan op een potige eindversterker of op een paar actieve luidsprekers en u bent klaar. Een absolute aanrader!

  Voor wie

  Inhoud

  Het grote verschil t.o.v. de M50 maakt de ST200 door zijn heerlijke dac en een beauty van een voorversterker. En hoewel er de laatste tijd heel wat dac’s op de markt zijn met een degelijke volumeregeling, mag het belang van een goeie voorversterker niet onderschat worden. Die geeft lucht en ruimte aan de weergave en tovert een stereobeeld tevoorschijn die niet gemakkelijk na te bootsen is.

  Deze streamer/dac/voorversterker past dan ook helemaal in de filosofie van “less is more” die de laatste jaren furore maakt in hifi kringen. Minder componenten, minder kabels en minder ruimteverlies. Met zijn mooie looks zal hij vele harten veroveren want ‘looks matter’! Denk maar aan de Kef LSX of een Dali Obéron to name of few. Door zijn gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid durven we deze streamer zelfs uniek noemen in zijn soort. Zeker in zijn prijsklasse.

  Als laatste sluiten we de Onyx aan op de Atoll streamer en horen iets meer rust en verfijning in de weergave. Het is allemaal net wat zuiverder. Dat mag ook wel. Maar het verschil is kleiner dan verwacht en we hebben de hele testperiode met veel plezier naar de ingebouwde dac geluisterd. Een mooier compliment kunnen we niet bedenken…

  Type product
  D/A-converter
  Ingangen
  • Analoog RCA
  Uitgangen
  • Analoog RCA
  Afmetingen
  • Breedte: cm
  • Diepte: cm
  • Hoogte: cm
   
   

  Winkels met Atoll

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  Dé Audiowinkel

  Spoorstraat 18
  7491 CK Delden, Overijssel, NL

  Contact

  Hifihuis

  Stationsweg 87
  9471 GM Zuidlaren, Nederland

  Contact

  Musicom

  Cort van der Lindelaan 11
  9722 LP Groningen, Nederland

  Contact

  13 reacties

  1. Inmiddels heb ik dit geweldige apparaat al enige tijd in huis. Als ervaringsdeskundige kan ik melden dat er na een update er ook volledige MQA compatibiliteit is. (ook zichtbaar op de MQA site) Vwb. Roon: ik heb o.a.hierover contact gehad met de fabrikant zelf.Dit is een bewuste keuze geweest. Audirvana is volgens de fabrikant een “kwalitatief beter” alternatief. Ook dit staat inmiddels op de site van Atoll.Het enige waar ik tegenaan loop, is een probleem v.w.b. een aardlus. Al mijn bronnen en mijn eindversterker zijn verbonden met de Atoll. Zodra ik een ander geaard apparaat aansluit, krijg ik een aardlus. Zelfs wanneer ik hetzelfde aansluitpunt (isotek sigmas) gebruik. E.e.a. is terug te voeren op de Atoll. Ik krijg dit niet opgelost. Zelfs de diverse chassis verbinden met de aarde (op de isotek sigmas) helpt niet. Het enige dat ik kan doen is andere geaarde apparatuur aansluiten op een ongeaarde wandcontactdoos of de aarde van de powercable van mijn eindversterker loshalen. (dat heb ik inmiddels gedaan, zodat ik deze toch op de Isotek kan aansluiten)

   1. Volgens mij niet. MQA staat niet op de website. En nu is het zo dat zowel de streamer – of streaming bridge – als DAC (eventueel extern) MQA moet kunnen verwerken.

      1. Hallo,

       Wat ik bedoel is dat we het niet als een nadeel benoemen als het gaat om een toestel met ingebouwd dacje. Als het om een losse dac gaat van een paar duizend euro hebben we andere verwachtingen en kan het ontbreken van Mqa als een nadeel vermeld worden. Op dit toestel verwachten we dit niet.

       Zelf vinden we de eerste Mqa unfold de belangrijkste. Onze M50 doet die en persoonlijk vind ik de Masters dan al vaak erg fijn klinken. Zelfs zonder de volledige unfold.

       Er zijn heel wat merken voor Mqa en evenveel tegen. Tijd zal het belang uitwijzen. Voor een voledige unfold zal u elders moeten kijken.

       Vriendelijke groeten
       Geoffrey

  2. Was gisteren op de Audioshow in Alkmaar (AZ stadion), hadden ze deze Atoll ST2000 niet eens staan, laat staan aangesloten. Grote tegenvaller. Grijp je kans zou ik zo zeggen tegen de vertegenwoordiger van deze apparatuur (zeker als deze net gereviewed is door Alpha audio). De man achter de stand wist ook weinig tot niks te zeggen over het apparaat (moest hem zelfs uitleggen waarover ik het had). Hij gaf ook toe meer over de andere merken te weten waar hij mee stond. Gemiste kans…

   1. Beste Wilfied,

    Een aantal dealers in Nederland, België en Luxemburg hebben dit toestel reeds besteld, deze zijn binnenkort terug op voorraad.
    Met vriendelijke groet,
    Luc Van Hecke
    Belram nv.

    PS: in Nederland is hij al aanwezig in demo

  Geef een antwoord