web analytics

Review Atoll ST200 Signature Streamer

Prijs: € 1995

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
App
Prijs
Atoll ST200 Signature

Win / Win

Inhoud

 

Keerzijde van de medaille is dat stemmen in onze levendige ruimte soms wat pittiger worden. La Thorn klinkt altijd wat fel natuurlijk, speel maar eens ‘Protection’ van Massive Attack, maar toch. Met de Atoll als voorversterker krijgt u een transparant ‘raam’ op de muziek en worden foutjes in de opname onverbiddelijk afgestraft. Problemen met reflecties in onze ruimte worden nog duidelijker. We zijn er mee bezig…

Daarnaast voegt de voorversterker in de ST200 weinig extra kleuring toe waardoor de Audiovectors een beetje fundament missen in de onderste regionen. Dit ligt niet zozeer aan de voorversterker maar eerder aan onze luidsprekers én onze eindversterker. De QR1 is wat beperkt in het laag en de Bryston heeft vele kwaliteiten maar een ‘bass-head’ is het niet. Daarom sluiten we een setje Monitor Audio Silver 300 aan. Met deze fijne vloerstaander in het spel horen we het beste van beide werelden. Een zuiver signaal uit de Atoll gecombineerd met de snelle, strakke beats uit de Bryston. Helemaal niet mis!

Vergelijken

Als we kijken naar onze referentiestreamer dan zijn er natuurlijk wel een aantal zaken die opvallen. Onze NAD M50 heeft inmiddels  heel wat jaartjes op de teller staan, maar zorgt nog dagelijks voor enorm veel luisterplezier. Het is een gemoedelijke speler die door zijn vriendelijke natuur heel veel opnames goed tot uitstekend doet klinken. Met de heerlijke Metrum Acoustics Onyx in de gelederen hebben we de NAD M50 overigens tot een bijzonder hoog niveau gekregen. Daarnaast kan u met de M50 ook cd’s rippen en afspelen, een fijne extra. Alsof dat nog niet genoeg is behoren ook Roon en MQA tot de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Bluesound VS Sonos

Video – Sonos Versus Bluesound

Win / Win InhoudSonos of Bluesound? Lastige vraag! Want beide merken hebben unieke eigenschappen. En beide merken hebben sterke en minder sterke punten. Wij zetten – naast het artikel – nog even alles op een rijtje. Zo bent u in tien minuten helemaal bij en klaar om een keuze te maken.

Dali Callisto

Review DALI Callisto wireless system

Win / Win InhoudHet is de droom van menig audioliefhebber: een compleet draadloos systeem. Correctie: een écht, serieus hifi-systeem zonder draadjes. Geen concessies dus. Menig fabrikant probeert deze behoefte in te vullen met een oplossing die soort van draadloos is. Dynaudio heeft de Xeo. KEF heeft de LS50 Wireless… DALI heeft nu de Callisto. Wij […]

10 reacties

     1. Hallo,

      Wat ik bedoel is dat we het niet als een nadeel benoemen als het gaat om een toestel met ingebouwd dacje. Als het om een losse dac gaat van een paar duizend euro hebben we andere verwachtingen en kan het ontbreken van Mqa als een nadeel vermeld worden. Op dit toestel verwachten we dit niet.

      Zelf vinden we de eerste Mqa unfold de belangrijkste. Onze M50 doet die en persoonlijk vind ik de Masters dan al vaak erg fijn klinken. Zelfs zonder de volledige unfold.

      Er zijn heel wat merken voor Mqa en evenveel tegen. Tijd zal het belang uitwijzen. Voor een voledige unfold zal u elders moeten kijken.

      Vriendelijke groeten
      Geoffrey

 1. Was gisteren op de Audioshow in Alkmaar (AZ stadion), hadden ze deze Atoll ST2000 niet eens staan, laat staan aangesloten. Grote tegenvaller. Grijp je kans zou ik zo zeggen tegen de vertegenwoordiger van deze apparatuur (zeker als deze net gereviewed is door Alpha audio). De man achter de stand wist ook weinig tot niks te zeggen over het apparaat (moest hem zelfs uitleggen waarover ik het had). Hij gaf ook toe meer over de andere merken te weten waar hij mee stond. Gemiste kans…

  1. Beste Wilfied,

   Een aantal dealers in Nederland, België en Luxemburg hebben dit toestel reeds besteld, deze zijn binnenkort terug op voorraad.
   Met vriendelijke groet,
   Luc Van Hecke
   Belram nv.

   PS: in Nederland is hij al aanwezig in demo

Geef een reactie