Review Atoll ST200 Signature Streamer

Voordelen

 • Prima streamer, dac en voorversterker
 • Hoge inzetbaarheid
 • Prijs

Nadelen

 • Geen Roon (Roon sinds 23/03/2022)
 • Prijs: € 1995

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  App
  Prijs
  Atoll ST200 Signature

  Win / Win

  Inhoud

   

  Keerzijde van de medaille is dat stemmen in onze levendige ruimte soms wat pittiger worden. La Thorn klinkt altijd wat fel natuurlijk, speel maar eens ‘Protection’ van Massive Attack, maar toch. Met de Atoll als voorversterker krijgt u een transparant ‘raam’ op de muziek en worden foutjes in de opname onverbiddelijk afgestraft. Problemen met reflecties in onze ruimte worden nog duidelijker. We zijn er mee bezig…

  Daarnaast voegt de voorversterker in de ST200 weinig extra kleuring toe waardoor de Audiovectors een beetje fundament missen in de onderste regionen. Dit ligt niet zozeer aan de voorversterker maar eerder aan onze luidsprekers én onze eindversterker. De QR1 is wat beperkt in het laag en de Bryston heeft vele kwaliteiten maar een ‘bass-head’ is het niet. Daarom sluiten we een setje Monitor Audio Silver 300 aan. Met deze fijne vloerstaander in het spel horen we het beste van beide werelden. Een zuiver signaal uit de Atoll gecombineerd met de snelle, strakke beats uit de Bryston. Helemaal niet mis!

  Vergelijken

  Als we kijken naar onze referentiestreamer dan zijn er natuurlijk wel een aantal zaken die opvallen. Onze NAD M50 heeft inmiddels  heel wat jaartjes op de teller staan, maar zorgt nog dagelijks voor enorm veel luisterplezier. Het is een gemoedelijke speler die door zijn vriendelijke natuur heel veel opnames goed tot uitstekend doet klinken. Met de heerlijke Metrum Acoustics Onyx in de gelederen hebben we de NAD M50 overigens tot een bijzonder hoog niveau gekregen. Daarnaast kan u met de M50 ook cd’s rippen en afspelen, een fijne extra. Alsof dat nog niet genoeg is behoren ook Roon en MQA tot de mogelijkheden.

  Type product
  D/A-converter
  Ingangen
  • Analoog RCA
  Uitgangen
  • Analoog RCA
  Afmetingen
  • Breedte: cm
  • Diepte: cm
  • Hoogte: cm
   
   

  Winkels met Atoll

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  Dé Audiowinkel

  Spoorstraat 18
  7491 CK Delden, Overijssel, NL

  Contact

  Hifihuis

  Stationsweg 87
  9471 GM Zuidlaren, NL

  Contact

  Musicom

  Cort van der Lindelaan 11
  9722 LP Groningen, NL

  Contact

  13 reacties

  1. Inmiddels heb ik dit geweldige apparaat al enige tijd in huis. Als ervaringsdeskundige kan ik melden dat er na een update er ook volledige MQA compatibiliteit is. (ook zichtbaar op de MQA site) Vwb. Roon: ik heb o.a.hierover contact gehad met de fabrikant zelf.Dit is een bewuste keuze geweest. Audirvana is volgens de fabrikant een “kwalitatief beter” alternatief. Ook dit staat inmiddels op de site van Atoll.Het enige waar ik tegenaan loop, is een probleem v.w.b. een aardlus. Al mijn bronnen en mijn eindversterker zijn verbonden met de Atoll. Zodra ik een ander geaard apparaat aansluit, krijg ik een aardlus. Zelfs wanneer ik hetzelfde aansluitpunt (isotek sigmas) gebruik. E.e.a. is terug te voeren op de Atoll. Ik krijg dit niet opgelost. Zelfs de diverse chassis verbinden met de aarde (op de isotek sigmas) helpt niet. Het enige dat ik kan doen is andere geaarde apparatuur aansluiten op een ongeaarde wandcontactdoos of de aarde van de powercable van mijn eindversterker loshalen. (dat heb ik inmiddels gedaan, zodat ik deze toch op de Isotek kan aansluiten)

   1. Volgens mij niet. MQA staat niet op de website. En nu is het zo dat zowel de streamer – of streaming bridge – als DAC (eventueel extern) MQA moet kunnen verwerken.

      1. Hallo,

       Wat ik bedoel is dat we het niet als een nadeel benoemen als het gaat om een toestel met ingebouwd dacje. Als het om een losse dac gaat van een paar duizend euro hebben we andere verwachtingen en kan het ontbreken van Mqa als een nadeel vermeld worden. Op dit toestel verwachten we dit niet.

       Zelf vinden we de eerste Mqa unfold de belangrijkste. Onze M50 doet die en persoonlijk vind ik de Masters dan al vaak erg fijn klinken. Zelfs zonder de volledige unfold.

       Er zijn heel wat merken voor Mqa en evenveel tegen. Tijd zal het belang uitwijzen. Voor een voledige unfold zal u elders moeten kijken.

       Vriendelijke groeten
       Geoffrey

  2. Was gisteren op de Audioshow in Alkmaar (AZ stadion), hadden ze deze Atoll ST2000 niet eens staan, laat staan aangesloten. Grote tegenvaller. Grijp je kans zou ik zo zeggen tegen de vertegenwoordiger van deze apparatuur (zeker als deze net gereviewed is door Alpha audio). De man achter de stand wist ook weinig tot niks te zeggen over het apparaat (moest hem zelfs uitleggen waarover ik het had). Hij gaf ook toe meer over de andere merken te weten waar hij mee stond. Gemiste kans…

   1. Beste Wilfied,

    Een aantal dealers in Nederland, België en Luxemburg hebben dit toestel reeds besteld, deze zijn binnenkort terug op voorraad.
    Met vriendelijke groet,
    Luc Van Hecke
    Belram nv.

    PS: in Nederland is hij al aanwezig in demo

  Geef een antwoord