web analytics

Review Atoll ST200 Signature Streamer

Prijs: € 1995

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
App
Prijs
Atoll ST200 Signature

Alternatieven

Inhoud

Toch kan het hier en daar wat beter. De zoekfunctie in Tidal is wat summier en omdat alle albums onder elkaar staan moeten we wat langer scrollen dan bij de BluOS-app. Daartegenover zet de Signature-app dan weer een paar mogelijkheden die we bij BluOS niet hebben. Zo kunnen we albums in Tidal alfabetisch rangschikken op artiest of album én op releasedatum of op ‘laatst bijgevoegd’. Vooral die laatste functie gebruiken we graag want er is weer heel wat heerlijke muziek uitgekomen de laatste maanden!

Wij vinden het bijzonder fijn dat Atoll de moeite heeft genomen om een eigen app te ontwikkelen voor zowel IOS als Android. Niet elke firma investeert hier in. Gebruikt u toch liever een andere app? Ook dat is geen probleem. Wij hebben bijvoorbeeld een tijdje met de MConnect app (betalend) gespeeld, die meerdere fabrikanten gebruiken, en ook dat gaat uitstekend. Aan u de keuze.

Multiple choice

De Atoll ST200 Signature streamer heeft een dac meegekregen zodat u meteen aan de slag kan. Het is een mooie Burr-Brown geworden die zowat alle formaten aankan, inclusief DSD. Zowel vooraan als achteraan vinden we een USB-A input. Vooral die vooraan vinden we erg handig en gebruiken we ook vaak op de NAD M50. Daarnaast zien we nog vier digitale inputs, (2x coax, 2x optisch), twee digitale outputs, (1x coax, 1x optisch) en zelfs bluetooth behoort tot de mogelijkheden.

Naast al dat digitaal geweld zijn er nog twee analoge ingangen te zien op de goedgevulde achterkant. Dat zou voldoende moeten zijn om al uw bronnen op aan te sluiten. Verrassend is dat dit toestel naast een streamer met dac ook nog eens een voorversterker is. En niet zomaar een snel in elkaar geflanst digitaal gevalletje, maar eentje met een analoge volumeregeling en een volledig symmetrisch opgebouwde klasse A outputstage.

Atoll kiest dus duidelijk niet voor de goedkope oplossing maar probeert voor elk onderdeel een hoogwaardige oplossing te bieden. Dat is bewonderenswaardig, zeker gezien het prijskaartje. Zowel de streamer als de voorversterker hebben we uitvoerig getest. Nog even vermelden dat we door netwerk issues een tijdlang via wifi moesten streamen en daarbij viel het signaal niet één keer weg. Een fijne vaststelling.

Gerelateerde berichten

NAIM ND5 XS2

Review NAIM ND5 XS2

Alternatieven InhoudNAIM gaat al een tijdje mee in de streaming-wereld. We mogen er dus vanuit gaan dat deze Britten het spelletje wel kennen. Als ze dus met een nieuwe speler of serie (zoals Uniti) komen, dan kunnen we bijna niet wachten om een exemplaar in handen te krijgen. Deze keer: de gloednieuwe ND5 XS2. 

Yamaha YSP-2700

Review Yamaha YSP-2700 soundbar

Alternatieven InhoudMocht het u zijn ontgaan, wij waren behoorlijk onder de indruk van de Yamaha YSP-5600 soundbar. Een van de redenen is dat het een aardige prestatie is om Dolby Atmos in een soundbar te stoppen. Zeker als dat ook succesvol is gebeurd. Maar de Yamaha YSP-5600 heeft ook een pittig prijskaartje en hij is […]

10 reacties

     1. Hallo,

      Wat ik bedoel is dat we het niet als een nadeel benoemen als het gaat om een toestel met ingebouwd dacje. Als het om een losse dac gaat van een paar duizend euro hebben we andere verwachtingen en kan het ontbreken van Mqa als een nadeel vermeld worden. Op dit toestel verwachten we dit niet.

      Zelf vinden we de eerste Mqa unfold de belangrijkste. Onze M50 doet die en persoonlijk vind ik de Masters dan al vaak erg fijn klinken. Zelfs zonder de volledige unfold.

      Er zijn heel wat merken voor Mqa en evenveel tegen. Tijd zal het belang uitwijzen. Voor een voledige unfold zal u elders moeten kijken.

      Vriendelijke groeten
      Geoffrey

 1. Was gisteren op de Audioshow in Alkmaar (AZ stadion), hadden ze deze Atoll ST2000 niet eens staan, laat staan aangesloten. Grote tegenvaller. Grijp je kans zou ik zo zeggen tegen de vertegenwoordiger van deze apparatuur (zeker als deze net gereviewed is door Alpha audio). De man achter de stand wist ook weinig tot niks te zeggen over het apparaat (moest hem zelfs uitleggen waarover ik het had). Hij gaf ook toe meer over de andere merken te weten waar hij mee stond. Gemiste kans…

  1. Beste Wilfied,

   Een aantal dealers in Nederland, België en Luxemburg hebben dit toestel reeds besteld, deze zijn binnenkort terug op voorraad.
   Met vriendelijke groet,
   Luc Van Hecke
   Belram nv.

   PS: in Nederland is hij al aanwezig in demo

Geef een reactie