Review Atoll IN 200 Signature

Atoll IN 200 Signature

Conclusie

Met de Atoll IN 200 Signature geïntegreerde versterker haalt u een prachtige, betaalbare gebalanceerde versterker in huis. Een versterker die volledig uit kwaliteitsvolle componenten samengesteld is en gebouwd is als een tank. Het stabiele geluidssignaal zorgt voor controle en punch bij elke luidspreker. Een dac of phono-input behoren, indien gewenst, tot de mogelijkheden. Het uiterlijk is bijzonder stijlvol en discreet en de hoge gebruiksvriendelijkheid gekoppeld aan het aangename Oled-display maken het plaatje compleet. Félicitations!

Luisteren

Inhoud

We streamen via Tidal, leggen cd’s op en hebben hi-res bestanden tot onze beschikking om alle nuances uit deze versterker te puren. De Atoll IN 200 Signature laat alle genres goed doorkomen zonder al te veel te kleuren. Onze playlist passeert de revue en we merken dat deze versterker behoorlijk onopvallend zijn ding doet en dat is een compliment. We noteren gecontroleerd, verfijnd, naturel en voldoende punch. Deze Atoll IN 200 Signature zorgt voor een zuivere, gebalanceerde versterking die de muziek voor zich laat spreken.

Muziek

We beginnen met “The games i played” van Tsar B. Dit is een bijzonder eclectische plaat vol zware beats en Oosterse invloeden. De zangpartijen van Justine Bourgues dwarrelen beheerst de ruimte binnen zonder merkbaar randje. Stemmen worden echter niet gepolijst door de Atoll waardoor scherpere opnames zijn wat ze zijn. De beats knallen kurkdroog door de luidsprekers en stoppen en starten met een uitzonderlijke precisie. De rijke instrumentatie klinkt goed door zonder te veel aandacht op zichzelf te trekken.

Luisteren we naar “Princess” van Abra dan valt op dat er best veel detail doorkomt. Het geluid komt mooi los van de luidsprekers en het stereobeeld is behoorlijk ruim. Er is snelheid in de weergave en door de aanzienlijke controle wordt de muziek moeiteloos vooruit gestuwd. Wanneer we overschakelen naar de ingebouwde dac blijft de controle aanwezig maar de muziek verliest wat verfijning ten opzichte van de analoge inputs.

Tijd voor wat rustiger werk nu met het tweede solo-album “Warm” van Jeff Tweedy. De frontman van Wilco steekt in bloedvorm en haalt in deze elf gevoelige pareltjes een erg hoog niveau. “How hard is it for a desert to die” (heerlijke titel) sleept zich tergend traag voort en de sfeer van het nummer komt goed door. De steelgitaar klinkt spookachtig en de begeleidende drumpartij heerlijk sloom. Zalig!

Hoofdtelefoon

Wanneer we de hoofdtelefoon aansluiten worden de luidsprekers volledig uitgeschakeld. Vroeger vanzelfsprekend maar vandaag de dag niet altijd zo. De hoofdtelefoonversterker haalt al zijn kwaliteit uit het hoofdcircuit en dus horen we dezelfde signatuur doorheen de Denon AD-H7200. Deze hoofdtelefoon heeft uit zichzelf een evenwichtig geluid en de Atoll IN 200 Signature versterkt enkel die indruk.

De punch die we horen door de luidsprekers is ook hier aanwezig en brengt alle positieve elementen van onze hoofdtelefoon naar de oppervlakte. De complete controle die uitgaat van de Atoll zorgt voor een excellente aandrijving van de Denon.

Gebruikte apparatuur

Versterkers Atoll IN 200 Signature, Bryston B60R
Bron NAD M50
DAC Dion Audio NOS 16
Luidsprekers Audiovector QR1, Sonus Faber Sonetto I, Monitor Audio Silver 300
Stands Isoacoustic Aperta
Kabels Grimm TPR, Supra Sword, Dion Audio DI75, Audioquest Go4

Gerelateerde berichten

Review NuForce DDA120

Luisteren InhoudEen klein, elegant kastje met slechts één knop op het front. Aan de achterzijde een tweetal speaker-terminals, analoog in, coax in, twee keer optisch in en usb-in. Welkom bij NuForce’s visie op moderne hifi: we testen de DDA120.

Multitest – De beste versterker voor onder 1000 euro

Luisteren InhoudU bent toe aan iets nieuws. Iets moois… U zoekt een versterker met een ingebouwde dac én diverse analoge inputs. Eventueel phono. Dat gaat vast een vermogen kosten, nietwaar? Nou… dat valt best mee! Wij hebben zes versterkers tussen de 499 en 849 aangevraagd om eens te bekijken wat u mag verwachten binnen dit […]

1 reactie

  1. Atoll is een rijzende Franse ster. Ik het Atoll DR 200 Signature cd-loopwerk gereviewed en het bestempeld als ‘un grand seigneur’. Het is me dermate bevallen dat ik het aangeschaft heb. Het hoeft niet altijd peperduur te zijn!

Geef een reactie