web analytics

Review Atoll IN 200 Signature

Voordelen

 • Controle en punch
 • Stijlvol uiterlijk
 • Hoogwaardige materialen

Nadelen

 • Geen XLR
 • DAC en phono optioneel
 • Prijs: € 1600

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Atoll IN 200 Signature

  Conclusie

  Met de Atoll IN 200 Signature geïntegreerde versterker haalt u een prachtige, betaalbare gebalanceerde versterker in huis. Een versterker die volledig uit kwaliteitsvolle componenten samengesteld is en gebouwd is als een tank. Het stabiele geluidssignaal zorgt voor controle en punch bij elke luidspreker. Een dac of phono-input behoren, indien gewenst, tot de mogelijkheden. Het uiterlijk is bijzonder stijlvol en discreet en de hoge gebruiksvriendelijkheid gekoppeld aan het aangename Oled-display maken het plaatje compleet. Félicitations!

  Luisteren

  Inhoud

  We streamen via Tidal, leggen cd’s op en hebben hi-res bestanden tot onze beschikking om alle nuances uit deze versterker te puren. De Atoll IN 200 Signature laat alle genres goed doorkomen zonder al te veel te kleuren. Onze playlist passeert de revue en we merken dat deze versterker behoorlijk onopvallend zijn ding doet en dat is een compliment. We noteren gecontroleerd, verfijnd, naturel en voldoende punch. Deze Atoll IN 200 Signature zorgt voor een zuivere, gebalanceerde versterking die de muziek voor zich laat spreken.

  Muziek

  We beginnen met “The games i played” van Tsar B. Dit is een bijzonder eclectische plaat vol zware beats en Oosterse invloeden. De zangpartijen van Justine Bourgues dwarrelen beheerst de ruimte binnen zonder merkbaar randje. Stemmen worden echter niet gepolijst door de Atoll waardoor scherpere opnames zijn wat ze zijn. De beats knallen kurkdroog door de luidsprekers en stoppen en starten met een uitzonderlijke precisie. De rijke instrumentatie klinkt goed door zonder te veel aandacht op zichzelf te trekken.

  Luisteren we naar “Princess” van Abra dan valt op dat er best veel detail doorkomt. Het geluid komt mooi los van de luidsprekers en het stereobeeld is behoorlijk ruim. Er is snelheid in de weergave en door de aanzienlijke controle wordt de muziek moeiteloos vooruit gestuwd. Wanneer we overschakelen naar de ingebouwde dac blijft de controle aanwezig maar de muziek verliest wat verfijning ten opzichte van de analoge inputs.

  Tijd voor wat rustiger werk nu met het tweede solo-album “Warm” van Jeff Tweedy. De frontman van Wilco steekt in bloedvorm en haalt in deze elf gevoelige pareltjes een erg hoog niveau. “How hard is it for a desert to die” (heerlijke titel) sleept zich tergend traag voort en de sfeer van het nummer komt goed door. De steelgitaar klinkt spookachtig en de begeleidende drumpartij heerlijk sloom. Zalig!

  Hoofdtelefoon

  Wanneer we de hoofdtelefoon aansluiten worden de luidsprekers volledig uitgeschakeld. Vroeger vanzelfsprekend maar vandaag de dag niet altijd zo. De hoofdtelefoonversterker haalt al zijn kwaliteit uit het hoofdcircuit en dus horen we dezelfde signatuur doorheen de Denon AD-H7200. Deze hoofdtelefoon heeft uit zichzelf een evenwichtig geluid en de Atoll IN 200 Signature versterkt enkel die indruk.

  De punch die we horen door de luidsprekers is ook hier aanwezig en brengt alle positieve elementen van onze hoofdtelefoon naar de oppervlakte. De complete controle die uitgaat van de Atoll zorgt voor een excellente aandrijving van de Denon.

  Gebruikte apparatuur

  Versterkers Atoll IN 200 Signature, Bryston B60R
  Bron NAD M50
  DAC Dion Audio NOS 16
  Luidsprekers Audiovector QR1, Sonus Faber Sonetto I, Monitor Audio Silver 300
  Stands Isoacoustic Aperta
  Kabels Grimm TPR, Supra Sword, Dion Audio DI75, Audioquest Go4

  Gerelateerde berichten

  Denon PMA1600NE

  Review Denon PMA-1600NE

  Luisteren Inhoud 1. Inleiding2. Modulair3. LuisterenReactiesNa de ‘brute’ 2500NE-serie met een ditto prijskaartje, is het de beurt aan de wat vriendelijker geprijsde lijn: de 1600NE. Deze versterker en cd-speler (we testen alleen de versterker) gaan voor 1500 euro over de toonbank. Het verschil… niet heel veel als we het zo zien. We bekijken de PMA-1600NE. […]

  Metrum Acoustics Octave MK2

  Review Metrum Acoustics Octave MK2 DAC

  Luisteren Inhoud 1. Inleiding2. Modulair3. LuisterenReactiesHet Nederlandse Metrum Acoustics is in rap tempo heel wat zieltjes aan het winnen met hun NOS-dacs. Het Non Oversampling principe is niet nieuw, maar niet veel fabrikanten gebruiken het. Cees Ruijtenberg snapt daar niets van: hij doet niet anders met zijn converters. Wij testen de Octave MK2 met usb-input.  […]

  1 reactie

  1. Atoll is een rijzende Franse ster. Ik het Atoll DR 200 Signature cd-loopwerk gereviewed en het bestempeld als ‘un grand seigneur’. Het is me dermate bevallen dat ik het aangeschaft heb. Het hoeft niet altijd peperduur te zijn!

  Geef een reactie