web analytics

Review Atoll IN 200 Signature

Voordelen

 • Controle en punch
 • Stijlvol uiterlijk
 • Hoogwaardige materialen

Nadelen

 • Geen XLR
 • DAC en phono optioneel
  • Prijs: € 1600

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Atoll IN 200 Signature

   Modulair

   Inhoud

   Onze versie heeft tevens de AKM dac (AK4490) aan boord. Die is optioneel te verkrijgen en kost 300 euro. Er is keuze tussen USB type B met een X-MOS interface die door Atoll werd gefinetuned. Vervolgens zien we nog twee keer coaxiaal, twee keer optisch en bluetooth. Best veel aansluitingen en handig om bijvoorbeeld uw televisie of game-console op aan te sluiten. Qua prestaties zijn de digitale inputs prima maar eerlijk gezegd wel wat minder dan de analoge ingangen. Maar goed: voor 300 euro is het een prima aanvulling.

   De versterker komt dus standaard zonder dac maar u kan die op elk moment toevoegen. Ook een phono-trapje behoort tot de mogelijkheden. Je kan de versterker dus een beetje naar uw hand zetten en beperkt personaliseren.

   Set-up

   We sluiten onze Dion dac aan op één van de analoge ingangen van de IN 200. Als bron gebruiken we een NAD M50 die gebalanceerd de dac ingaat. We sluiten de streamer ook rechtstreeks aan op de digitale coaxiale input van de Atoll. Toch hebben we vooral geluisterd via de analoge inputs. Die zijn nu eenmaal de ‘raison d’être’ van deze versterker.

   Luidsprekers van dienst zijn onze Audiovector QR1, een setje Sonus Faber Sonetto I en de Monitor Audio Silver 300 vloerstaanders. De Atoll IN 200 Signature heeft geen enkele moeite om deze drie totaal verschillende luidsprekers aan te drijven. De mooiste combinatie bekomen we met de Monitor Audio Silver 300. Er komt wat extra fundament bij in de onderste regionen en het wat tamme hoog krijgt een gezonde dosis Franse joie de vivre mee.

   We vergelijken de Atoll IN 200 Signature met onze Bryston B60R. Die zien we als een ervaren judoka die luidsprekers in een stevige houdgreep neemt. Hij is ultraneutraal over de hele lijn en stuurt een lineair signaal naar de luidsprekers. De Atoll biedt ook genoeg controle maar voegt daar nog wat Franse flair aan toe. Laat we eens kijken hoe dit zich vertaalt in de muziek.

   Gerelateerde berichten

   Bryston BLP-1

   Review Bryston BLP-1 platenspeler & Bryston BP2 MM/MC 20 phono preamp

   Modulair Inhoud 1. Inleiding2. Modulair3. LuisterenReactiesDit is de eerste review op Alpha-Audio van een high end platenspeler. En dan moeten we het natuurlijk direct goed doen. We hebben een complete set getest die kenmerkend is voor het genre; elk component heeft letterlijk en figuurlijk een eigen dynamiek. Daarmee bedoelen we; u kunt er eindeloos mee […]

   Keces E40

   Review Keces E40 geïntegreerde versterker

   Modulair Inhoud 1. Inleiding2. Modulair3. LuisterenReactiesIn de wereld van betaalbare hifi kom je al snel uit bij een aantal gevestigde waarden maar wie wat dieper graaft vindt vaak pareltjes buiten de geijkte paden. Vandaag testen we wederom een geïntegreerde versterker maar eentje van een minder evident merk. Een merk dat vooral gekend is voor zijn […]

   1 reactie

   1. Atoll is een rijzende Franse ster. Ik het Atoll DR 200 Signature cd-loopwerk gereviewed en het bestempeld als ‘un grand seigneur’. Het is me dermate bevallen dat ik het aangeschaft heb. Het hoeft niet altijd peperduur te zijn!

   Geef een reactie