web analytics

Review Atoll IN 200 Signature

Voordelen

 • Controle en punch
 • Stijlvol uiterlijk
 • Hoogwaardige materialen

Nadelen

 • Geen XLR
 • DAC en phono optioneel
  • Prijs: € 1600

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Atoll IN 200 Signature

   Inleiding

   Inhoud

   Bonjour tout le monde! Vandaag gaan we de Franse toer op met de Atoll IN 200 Signature. Een bijzonder fraaie geïntegreerde versterker die volledig in Frankrijk gemaakt wordt. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. We ontvangen een nagelnieuw exemplaar via Belram hifi. Die zijn inmiddels al meer dan vijftien jaar importeur van het Franse Atoll Electronique. Dat kan tellen. Hoog tijd om eens te kijken welk vlees we deze keer in de kuip hebben. Allons-y! (en nu geen Frans meer, beloofd)

   Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. We vinden het uiterlijk van deze versterker prachtig. Zowel onze zwarte versie als de zilveren uitvoering stralen klasse uit. Het voorpaneel komt bijzonder strak over. Een sierlijke, gebogen lijn loopt door de voorkant heen van de versterker. Aan elke kant zien we twee even grote draaiknoppen met daartussen een langwerpig oled-scherm.

   Met de rechterknop regelt u het volume en de balans. De linkerknop dient om de verschillende bronnen te selecteren. Simpel en efficiënt. De volumeknop gaat net als een racewagen waanzinnig snel van nul naar honderd. Oké, van nul naar tachtig maar toch. Het ruime oled-display met witte letters is op grote afstand goed leesbaar en toont het volume en de bronkeuze.

   Alle functies zijn ook terug te vinden op de handige afstandsbediening. Maar wij komen graag uit onze luie zetel om aan de bijzonder vloeiende knoppen te draaien. Wanneer we wisselen van bron horen we de relais schakelen tussen de analoge inputs. Links onderaan vinden we nog een mooie volwaardige hoofdtelefoonuitgang en that’s it. Helder en strak zoals we het graag hebben.

   Symmetrie

   Er is bewust gekozen om met hoogwaardige elementen aan de slag te gaan en daar worden wij blij van. De versterker is volledig dual mono uitgevoerd met discrete componenten en de binnenkant ziet er dan ook erg netjes uit. De voeding komt van twee grote ringtransformatoren met daarnaast twee paar Mosfet transistoren. Het display heeft trouwens een aparte voeding meegekregen. Heel netjes.

   De afgeschermde Mundorf condensatoren zorgen dan weer voor kwaliteit in het analoge gedeelte. Met een vermogen van 2×120 watt in 8 ohm en 2×200 watt in 4 ohm zal deze versterker niet snel in ademnood komen. Vooral door de twee transformatoren weegt het ding een ton. In werkelijkheid 12 kilogram los aan de haak! Het lijkt een pak meer als we hem vasthebben.

   Achteraan vinden we heel wat analoge aansluitmogelijkheden. Er zijn vijf rca-ingangen (aux, cd, tuner, dvd, tape) en vier uitgangen (2xpre-out, tape, by-pass). We vinden het jammer dat er geen xlr-ingang te zien is. Overigens: wie een gebalanceerde input wil kan gelukkig wel terecht bij de Atoll IN 300.

   Gerelateerde berichten

   Audioquest Niagara 5000

   Review Audioquest Niagara 5000 power conditioner

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Modulair3. LuisterenReactiesEnergie is de basis van elke set. Het is onze mening dat als de energietoevoer niet goed is, een systeem nooit optimaal presteert. Wij horen een duidelijk verschil in rust en transparantie als we onze energiebehandeling weghalen. Ruwer hoog, minder lucht, minder punch… Feit is echter dat niet elke set […]

   Simply Audio Cadenza

   Review Simply Audio Cadenza

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Modulair3. LuisterenReactiesVan Dimitri van Hoven van Simply Audio ontvangen we de Simply Audio Cadenza speaker kabels ter review. Uit deze serie hebben we al eens eerder interlinks getest en waren zeer gecharmeerd van de uitstekende klankeigenschappen. De Cadenza speakerkabels zijn, evenals de Cadenza interlinks, opgebouwd uit geleiders van puur zilver en […]

   1 reactie

   1. Atoll is een rijzende Franse ster. Ik het Atoll DR 200 Signature cd-loopwerk gereviewed en het bestempeld als ‘un grand seigneur’. Het is me dermate bevallen dat ik het aangeschaft heb. Het hoeft niet altijd peperduur te zijn!

   Geef een reactie