Review Atoll IN 200 Signature

Voordelen

  • Controle en punch
  • Stijlvol uiterlijk
  • Hoogwaardige materialen

Nadelen

  • Geen XLR
  • DAC en phono optioneel
  • Prijs: € 1600

    Bouwkwaliteit
    Inzetbaarheid
    Weergave
    Prijs
    Atoll IN 200 Signature

    Inleiding

    Inhoud

    Bonjour tout le monde! Vandaag gaan we de Franse toer op met de Atoll IN 200 Signature. Een bijzonder fraaie geïntegreerde versterker die volledig in Frankrijk gemaakt wordt. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. We ontvangen een nagelnieuw exemplaar via Belram hifi. Die zijn inmiddels al meer dan vijftien jaar importeur van het Franse Atoll Electronique. Dat kan tellen. Hoog tijd om eens te kijken welk vlees we deze keer in de kuip hebben. Allons-y! (en nu geen Frans meer, beloofd)

    Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. We vinden het uiterlijk van deze versterker prachtig. Zowel onze zwarte versie als de zilveren uitvoering stralen klasse uit. Het voorpaneel komt bijzonder strak over. Een sierlijke, gebogen lijn loopt door de voorkant heen van de versterker. Aan elke kant zien we twee even grote draaiknoppen met daartussen een langwerpig oled-scherm.

    Met de rechterknop regelt u het volume en de balans. De linkerknop dient om de verschillende bronnen te selecteren. Simpel en efficiënt. De volumeknop gaat net als een racewagen waanzinnig snel van nul naar honderd. Oké, van nul naar tachtig maar toch. Het ruime oled-display met witte letters is op grote afstand goed leesbaar en toont het volume en de bronkeuze.

    Alle functies zijn ook terug te vinden op de handige afstandsbediening. Maar wij komen graag uit onze luie zetel om aan de bijzonder vloeiende knoppen te draaien. Wanneer we wisselen van bron horen we de relais schakelen tussen de analoge inputs. Links onderaan vinden we nog een mooie volwaardige hoofdtelefoonuitgang en that’s it. Helder en strak zoals we het graag hebben.

    Symmetrie

    Er is bewust gekozen om met hoogwaardige elementen aan de slag te gaan en daar worden wij blij van. De versterker is volledig dual mono uitgevoerd met discrete componenten en de binnenkant ziet er dan ook erg netjes uit. De voeding komt van twee grote ringtransformatoren met daarnaast twee paar Mosfet transistoren. Het display heeft trouwens een aparte voeding meegekregen. Heel netjes.

    De afgeschermde Mundorf condensatoren zorgen dan weer voor kwaliteit in het analoge gedeelte. Met een vermogen van 2×120 watt in 8 ohm en 2×200 watt in 4 ohm zal deze versterker niet snel in ademnood komen. Vooral door de twee transformatoren weegt het ding een ton. In werkelijkheid 12 kilogram los aan de haak! Het lijkt een pak meer als we hem vasthebben.

    Achteraan vinden we heel wat analoge aansluitmogelijkheden. Er zijn vijf rca-ingangen (aux, cd, tuner, dvd, tape) en vier uitgangen (2xpre-out, tape, by-pass). We vinden het jammer dat er geen xlr-ingang te zien is. Overigens: wie een gebalanceerde input wil kan gelukkig wel terecht bij de Atoll IN 300.

     
     

    Winkels met Atoll

    Steenstraat 54
    6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
    Spoorstraat 18
    7491 CK Delden, Overijssel, NL
    Stationsweg 87
    9471 GM Zuidlaren, NL
    Schoenmakersstraat 19
    6041EX Roermond, NL

    2 reacties

    1. M.b.t. de Atoll IN200 Signature

      Hoe verhoud deze zich tot de Cambridge Audio CXA80 en/of de Rega Elex-R

      Het is voor mij een heel onbekend merk en weet niet zo goed waar ik hem moet “plaatsen”

      Ik hoor het graag.

      Op voorhand dank en groet,

      Steven

    2. Atoll is een rijzende Franse ster. Ik het Atoll DR 200 Signature cd-loopwerk gereviewed en het bestempeld als ‘un grand seigneur’. Het is me dermate bevallen dat ik het aangeschaft heb. Het hoeft niet altijd peperduur te zijn!

    Geef een antwoord