Home Review Atoll Electronique SDA200 en CD200 Signature – Vive La France!

Review Atoll Electronique SDA200 en CD200 Signature – Vive La France!

4

Voordelen

  • Klinkt bijzonder goed
  • Veelzijdig
  • Bouwkwaliteit
  • Roon Ready

Nadelen

  • App beetje rudimentair

Prijs: € 4600 set

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Atoll SDA200

Atoll CD200 Signature

Inhoud

De Atoll CD200 Signature is een reguliere cd-speler zonder toeters of bellen met, zoals gezegd, hetzelfde burr-brown dacje aan boord. Niets bijzonders op het eerste zicht maar schijnt bedriegt. Er is een degelijke klasse A outputstage voorzien en de lade komt van Teac en is enkel op audio afgestemd. Deze lade opent stil en traag en ook het sluiten verloopt op dezelfde manier. Het lezen van cd’s gaat vlot en geruisloos. Het is echt een fijn mechanisme en bijzonder aangenaam in gebruik. Niet de absolute top natuurlijk en er zit ook geen mono dac in de ‘200’ verwerkt, zoals bij de 400 serie maar toch is dit een erg goeie cd-speler zoals u verder zal merken. Muziek luisteren wordt weer een ritueel door het schijfje in te stoppen, het hoesje na te kijken en op de credits nieuwe elementen te ontdekken. 

Vooraan zien we langs iedere kant van de lade drie druktoetsen. Van links naar rechts: back, forward, open, play/pause, stop en aan/uit. Achteraan de aansluiting voor het netsnoer, de aan/uit knop en de gangbare aansluitingen: rca uit en coax en optisch uit. Je kan de CD200 ook als loopwerk gebruiken, hebben we getest en dat is helemaal niet verkeerd, wanneer je latere een betere dac zou vinden. Maar de fijne sound van de Burr-Brown dac zal u wellicht een tijdje zoet houden. Deze dac is een goeie reden om niet voor de DR200 (enkel loopwerk) te kiezen. Atoll gelooft ook in deze dac want ze bieden een optioneel board (350 euro) aan met drie digitale inputs (optisch, coax en usb) zodat u de dac ook met andere toestellen kan gebruiken. 

Bediening

Beide toestellen kunnen uiteraard via het toestel zelf bediend worden. Een tweede optie is de Signature app gebruiken waar we in de Atoll ST200 review over schreven. Deze app is stabiel, loopt niet vast en werkt prima. Maar hij ziet er minder fris uit dan sommige concurrenten en werkt nogal omslachtig door het gebruik van folders. Toch waren er geen haperingen of andere bugs tijdens de testperiode. Last but not least kan je de toestellen bedienen via de heerlijke afstandsbediening. Zowel de streamer als de cd-speler bedien je met dezelfde remote en die werkt werkelijk uitstekend. In het midden zit er een cirkelvormig gedeelte waarmee je het menu kan induiken en zo bijzonder vlot doorheen de streamer en de cd-speler kan scrollen. Dit is onze favoriete manier om te navigeren door deze Atoll toestellen.

Winkels met Atoll

Cort van der Lindelaan 11
9722 LP Groningen, NL
Schoenmakersstraat 19
6041EX Roermond, NL
Stationsweg 87
9471 GM Zuidlaren, NL
St. Ceciliastraat 28
5038 HA Tilburg, NL
Spoorstraat 18
7491 CK Delden, Overijssel, NL
Steenstraat 54
6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
St.-Katelijnevest 53
2000 Antwerpen, BE
Beethovenstraat 9-b
1077 HL Amsterdam, Noord Holland, NL

4 REACTIES

  1. Ik heb de Atoll SDA200 deze week vergeleken met de Hegel 190, Marantz model 40n, Arcam SA30 en Primare I25 prisma. Een heerlijk middagje in een mooie luisterruimte bij Iear, met mijn eigen speakers (Translator Reference). Uiteraard heeft ieder apparaat zijn voor- en nadelen, maar ik ben gevallen voor de Atoll, puur vanwege het geluid. En hij ziet er ook nog mooi uit! Dus ik ga afscheid nemen van mijn Rotels en mijn muziekcollectie weer herontdekken.

      • Dag John,
        Excuses voor de late reactie; ik had je vraag niet gezien (ik zie nu dat ik hieronder wat aan kan vinken om dat de volgende keer te voorkomen).
        Wat voor mij de doorslag(en) gaf waren een warme bas, die in vergelijking met de andere versterkers niet leidde tot een mengeling van bastonen (soort resonerende hummm). Daarnaast de frisheid en helderheid van het mid-hoog. Zelfs de verkoper viel van zijn stoel toen hij het intro van zijn favoriete nummer om dat te testen (Bruce Springsteen, Live in New York, The River) liet horen. Eigenlijk deed hij dat in de verwachting dat de Arcam dat beter zou doen, maar dat bleek echt dag en nacht te verschillen.
        Groet, Rob

×