web analytics

Review ATC CDA2 MK2

Voordelen

 • Goede weergave over gehele linie
 • Heerlijke cd-speler
 • Compact

Nadelen

 • Hoofdtelefoonuitgang achterop
 • Geen XLR-ingang (!)
 • Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  ATC CDA2 MK2

  Inleiding

  Onlangs hadden we de ATC SCM19 V2 monitors op bezoek en die waren zo goed dat ze inmiddels onze nieuwe referentie geworden zijn. Om deze luidsprekers goed aan te sturen zijn we van een geïntegreerde versterker (bye bye Bryston B60r) overgegaan naar een aparte voor- en eindversterker combinatie. Op die manier krijgen de gesloten ATC’s voldoende stroom en kunnen we nog vlotter werken. We testen nu in dit kader een losse voorversterker: de ATC CDA2 MK2.

  Bijkomend voordeel is dus dat we nu voor- en eindversterkers kunnen testen, zoals de ATC CDA2 MKII die – door Helios toegestuurd – vandaag op de plank staat. Want naast luidsprekers heeft ATC ook een beperkte lijn hifi-apparaten in zijn assortiment. Dat is niet vreemd want ATC maakt natuurlijk al decennia lang actieve luidsprekers. De ATC CDA2 MK2, die we vandaag bekijken, is een zogenaamd all-in-one toestel dat het digitale hart van uw systeem kan worden.

  Naast een analoge voorversterker is dit toestel ook een hoofdtelefoonversterker, dac en cd-speler! Het grote gevaar bij dit soort toestellen is dat ze veel kunnen maar nergens echt goed in zijn. Of zoals de Britten het zo mooi verwoorden: “Jack of all trades, master of none”. Hoe zal het de CDA2 MK2 vergaan? Let’s find out!

  Gerelateerde berichten

  Review Sennheiser HDVD 800

  Inleiding InhoudSennheiser heeft een paar jaar terug – in 2009 – de HD800 op de markt gezet. Een prachtige koptelefoon. Maar zonder ‘partner’ om hem aan te sturen. En zoals dat vaak gaat in het leven: met z’n tweeën kan je meer dan alleen. Kortom: er moest een HDVD800 komen om het geheel compleet te […]

  Review Fiio E10 USB DAC

  Inleiding InhoudEen hoofdtelefoonversterker, een portable dac met analoge en een digitale coaxiale uitgang voor 89 euro? De superkleine E10 van het merk FiiO biedt dit alles aan. Interessant genoeg voor Alpha-audio om het apparaatje eens nader te bekijken… en te beluisteren. 

  Geef een reactie