web analytics

Review ATC CDA2 MK2

Voordelen

 • Goede weergave over gehele linie
 • Heerlijke cd-speler
 • Compact

Nadelen

 • Hoofdtelefoonuitgang achterop
 • Geen XLR-ingang (!)
 • Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  ATC CDA2 MK2

  Inleiding

  Inhoud

  Onlangs hadden we de ATC SCM19 V2 monitors op bezoek en die waren zo goed dat ze inmiddels onze nieuwe referentie geworden zijn. Om deze luidsprekers goed aan te sturen zijn we van een geïntegreerde versterker (bye bye Bryston B60r) overgegaan naar een aparte voor- en eindversterker combinatie. Op die manier krijgen de gesloten ATC’s voldoende stroom en kunnen we nog vlotter werken. We testen nu in dit kader een losse voorversterker: de ATC CDA2 MK2.

  Bijkomend voordeel is dus dat we nu voor- en eindversterkers kunnen testen, zoals de ATC CDA2 MKII die – door Helios toegestuurd – vandaag op de plank staat. Want naast luidsprekers heeft ATC ook een beperkte lijn hifi-apparaten in zijn assortiment. Dat is niet vreemd want ATC maakt natuurlijk al decennia lang actieve luidsprekers. De ATC CDA2 MK2, die we vandaag bekijken, is een zogenaamd all-in-one toestel dat het digitale hart van uw systeem kan worden.

  Naast een analoge voorversterker is dit toestel ook een hoofdtelefoonversterker, dac en cd-speler! Het grote gevaar bij dit soort toestellen is dat ze veel kunnen maar nergens echt goed in zijn. Of zoals de Britten het zo mooi verwoorden: “Jack of all trades, master of none”. Hoe zal het de CDA2 MK2 vergaan? Let’s find out!

  Gerelateerde berichten

  Audio Physic Classic 5

  Review Audio Physic Classic 5 luidspreker

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Bouw en uiterlijk3. Set-up4. Luisteren5. Voor wieReactiesMooie spullen. Wie houdt er niet van. Een prachtige lamp, een leuk schilderij of een tof stoeltje. We omringen ons graag met mooie voorwerpen maar tot voor kort vloekten onze hifi-spullen serieus met ons interieur. De laatste jaren hebben audiofabrikanten echter meer aandacht voor het […]

  BeoPlay A3 liggend

  Review B&O BeoPlay A3

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Bouw en uiterlijk3. Set-up4. Luisteren5. Voor wieReactiesAls ons gevraagd zou worden om 2 merken aan te wijzen die tot de verbeelding spreken qua designfilosofie en uitstraling, dan zijn dat wel Apple en Bang & Olufsen (B&O). Andere overeenkomsten zijn beider opvattingen over begrippen als eenvoud, gebruiksgemak en functionaliteit. We zijn vooraf […]

  Geef een reactie