web analytics

Review ATC CDA2 MK2

Voordelen

 • Goede weergave over gehele linie
 • Heerlijke cd-speler
 • Compact

Nadelen

 • Hoofdtelefoonuitgang achterop
 • Geen XLR-ingang (!)
  • Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   ATC CDA2 MK2

   Inleiding

   Onlangs hadden we de ATC SCM19 V2 monitors op bezoek en die waren zo goed dat ze inmiddels onze nieuwe referentie geworden zijn. Om deze luidsprekers goed aan te sturen zijn we van een geïntegreerde versterker (bye bye Bryston B60r) overgegaan naar een aparte voor- en eindversterker combinatie. Op die manier krijgen de gesloten ATC’s voldoende stroom en kunnen we nog vlotter werken. We testen nu in dit kader een losse voorversterker: de ATC CDA2 MK2.

   Bijkomend voordeel is dus dat we nu voor- en eindversterkers kunnen testen, zoals de ATC CDA2 MKII die – door Helios toegestuurd – vandaag op de plank staat. Want naast luidsprekers heeft ATC ook een beperkte lijn hifi-apparaten in zijn assortiment. Dat is niet vreemd want ATC maakt natuurlijk al decennia lang actieve luidsprekers. De ATC CDA2 MK2, die we vandaag bekijken, is een zogenaamd all-in-one toestel dat het digitale hart van uw systeem kan worden.

   Naast een analoge voorversterker is dit toestel ook een hoofdtelefoonversterker, dac en cd-speler! Het grote gevaar bij dit soort toestellen is dat ze veel kunnen maar nergens echt goed in zijn. Of zoals de Britten het zo mooi verwoorden: “Jack of all trades, master of none”. Hoe zal het de CDA2 MK2 vergaan? Let’s find out!

   Gerelateerde berichten

   Solid Core luidsprekerkabel plug

   Review Art Speak Solid Core silver luidsprekerkabel

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Bouw en uiterlijk3. Set-up4. Luisteren5. Voor wieReactiesOm indruk te maken zijn sommige hifi liefhebbers bereid om complete tuinslangen achter de set te leggen. Dikker is beter, toch? Immers: een grote brede snelweg kan ook meer verkeer aan dan een landweggetje. Art Speak gelooft daar niet in. Zijn Solid Core Silver luidsprekerkabel […]

   Quested V2108

   Review Quested V2108 monitor speakers

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Bouw en uiterlijk3. Set-up4. Luisteren5. Voor wieReactiesVeel hifi-merken prijzen hun producten aan met de belofte dat hun apparatuur net zo klinkt als in de studio. Logisch, want dat zou betekenen dat het systeem perfect is: in de studio staat de band. Daar wordt de muziek opgenomen. Dus zo moet het klinken! […]

   Geef een reactie