web analytics

Review Arcam SA20

Arcam SA20 geïntegreerde versterker

Klankmatige verschillen

Inhoud

De drieling van Arcam staat prachtig op ons nieuwe meubel. Een strakke opstelling intensifieert volgens ons de beleving tijdens het luisteren. Er is weinig of geen afleiding. Op die manier genieten we optimaal van de muziek. We gaan nog een stapje verder en dimmen het display op elk toestel om nog minder afgeleid te zijn.

Rust, muziek, genieten. Zen, zen, zen.

We vergelijken in eerste instantie het analoge deel van beide versterkers. Luidsprekers van dienst zijn onze Audiovectors en een setje Monitor Audio Silver 300 vloerstaanders. Die laatste voelen zich steeds beter thuis in onze luisterruimte. De combinatie tussen de SA20 en de Monitor Audio vloerstaanders gaat overigens erg goed. Het plaatje klopt gewoon. Klankmatig vinden we de SA20 analoog duidelijk de betere van de SA10. De timing is een pak beter en het geluid iets verfijnder. Verder is de signatuur van beide versterkers gemoedelijk met voldoende fundament en detail.

Het digitale luik van beide versterkers ligt qua klank een pak dichter bij elkaar. De implementatie van de Sabre chips is bij allebei prima in orde en de weergave leunt sterk aan bij het analoge luik. Voldoende body in het laag, iets meer naar voor dan analoog, en best veel detail in het hoog. Stemmen klinken ook digitaal nooit scherp en dat vinden we bijzonder positief. Met de juiste luidspreker klinken ze digitaal allebei uitstekend.

Gerelateerde berichten

SOtM dX USB HD

Review SOtM dX USB HD

Klankmatige verschillen InhoudLang niet iedereen beschikt over een d/a-converter met usb-input. En hoewel deze steeds meer op de markt verschijnen, is er lang niet altijd een reden om deze aan te schaffen. Denk aan een scenario waarbij iemand beschikt over een high-end model van een paar jaar terug. Wat te doen? Nou… gelukkig zijn er […]

Sound-Freaq-SFQ-01R

Review Sound Freaq Sound Platform

Klankmatige verschillen InhoudIedere zelfrespecterende audiofabrikant heeft wel producten in het gamma waar een iPod, iPhone of iPad in past. Docking stations zijn er daarom dertien in een dozijn. Helaas zijn er maar weinig echt goed. Sound Freaq meent een betaalbare docking station te hebben die ook goed klinkt. Wij testen de Sound Platform van 229 […]

5 reacties

 1. Voor de audiofiel (Het is A klasse) die vaak door de specs geobsedeerd raakt.
  Doe jezelf een plezier en controleer de hoeveel dB waar je gemiddeld naar luistert.

  En je kijkt naar het rendement van jouw luidsprekerbox 88dB /1W /1M ja die bevindt zich niet bij de top, als het gaat om het aantal dB’s, maar de luidsprekerbox met een laag rendement klinkt vaak beter.

  Maar om bij de vraag terug te keren, installeer op je mobiel een dB meter en je zult versteld staan van de hoeveelheid :-) dB’s.
  Heb je goede oren dan is het gemiddelde niet meer dan 33dB eerder minder, de maximale waarden zullen de 66dB waarschijnlijk ook niet passeren.

  Deze High-end versterker voor peanuts verricht echt wonderen met bijna elke luidsprekerbox.

 2. Knap geschreven review, je kan ook hier weer uit opmaken. Hoe je voor weinig High-end kan aanschaffen.

  Tuurlijk er is beter (meer vermogen, zelfde weergave kwaliteit) maar als je het vergelijkt met vleugels, dan blijkt dat er maar heel weinig pianisten een Bosendorfer Imperial hebben.

  De actieve luidsprekerbox heeft mijn voorkeur, dan heb je altijd de juiste match. Maar moet bekennen dat de ESL voor mij de JE VAN HET IS, maar de full range ESL heeft veel ruimte nodig.
  Weet voor 99,9 % zeker dat de QUAD ESL-2912 een uitstekende match is.

  Trouwens KLASSE A is een status die echt 5 sterren betekent, ook de versterkers van > €20.000,– klinken met 10 watt uitsturing max. niets beter.
  Iedereen die bijvoorbeeld durft te beweren dat zijn/haar McIntosh (10watt max.) echt veel beter klinkt, betekent voor mij hetzelfde als, dat er iets sneller dan licht is.

  De concurrentie is beslist niet tevreden met de Arcam SA20!

Geef een reactie