web analytics

Review Aqua La Voce S3 Discrete Dac

Prijs: € 3870

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Aqua La Voce S3 DAC

Conclusie

De Aqua La Voce Discrete Dac is een heerlijke d/a converter. Vanbinnen zit hij vol met kwaliteitsvolle, discrete componenten en vanbuiten straalt hij klasse en degelijkheid uit. De weergave is, zoals verwacht, uitstekend. Snel, inzichtelijk en met een vleugje Italiaanse flair. Zijn modulaire opbouw en de mogelijkheid om upgrades uit te voeren maken het plaatje compleet. Bellissima!

Vergelijken

Inhoud

De La Voce S3 zit qua prijs ergens tussen twee belangrijke segmenten in. Je hebt enerzijds de relatief betaalbare Metrum Onyx, Mytek Brooklyn+ of Benchmark Dac3 en anderzijds de duurdere Metrum Pavane en Mytek Manhattan, to name a few. In dezelfde prijscategorie zien we de neutrale Bryston BDA3 als belangrijkste concurrent. De uiteindelijke keuze hangt natuurlijk af van smaak en welke functies u belangrijk vindt.

De voorbije weken hebben we vaak heen en weer geschakeld tussen de Metrum Acoustic Onyx en de Aqua La Voce S3 om te zoeken naar verschillen tussen beide Nos dacs. En dat zoeken mag u gerust letterlijk nemen. De verschillen zijn immers miniem. Door onze Audiovector QR1 en de geweldige ATC SCM 19 V2 luidsprekers horen we bijna geen verschil.

Bijna, want na een tijdje merken we wel iets op. De Aqua geeft instrumenten een fractie meer daglicht waardoor vooral hout- en koperblazers wat meer spetteren. Dit zorgt voor net iets meer sprankeling en ‘warmte’ in het midhoog in een direct vergelijk met de Metrum die volgens ons ultra-lineair speelt en nergens de nadruk oplegt.

Upgrade

Dat extra smaakje in de La Voce S3, ook in Italiaans roomijs terug te vinden, is behoorlijk verslavend. Maar de grootste troef van de stijlvolle Italiaan is echter zijn modulaire opbouw en het feit dat deze dac  via software updates kan ontvangen. Op die manier blijft de dac future-proof, net zoals bijvoorbeeld de duurdere Ps Audio DirectStream. Dit onderscheidt hem van heel wat andere dacs op de markt en plaatst de kostprijs in een ander perspectief. Ook prettig is de vijf jaar garantie.

Gerelateerde berichten

Audioquest Type 4

Review Audioquest Type-4

Vergelijken InhoudDe Type 4 van Audioquest is de evergreen uit het leveringsprogramma van Audioquest. Het is een full range speakerkabel met vier getwiste (Star-Quad design) solid core ‘long-grain’ koperen kernen van verschillende diameters, waarbij per polariteit twee kernen van ongelijke dikte worden samengevoegd. Ofwel, een kabel die is opgebouwd volgens de filosofie van de fabrikant; […]

Review Teufel T 500 MK2

Vergelijken InhoudDe Teufel Ultima 40 mk2 zijn nog maar net de testruimte uit, of er staan alweer twee nieuwe dozen uit Berlijn op de stoep! Die Duitsers laten er geen gras over groeien! Maar ja: niet alleen de Ultima-serie is vernieuwd. Ook de T-serie is onder handen genomen. En ook daar zijn we benieuwd naar. We gooien […]

Geef een reactie