web analytics

Review Aqua La Voce S3 Discrete Dac

Voordelen

 • Modulair en future-proof
 • (H)eerlijke weergave
 • Discrete componenten

Nadelen

 • Geen andere - extra - features
 • Geen afstandsbediening
  • Prijs: € 3870

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Aqua La Voce S3 DAC

   Inleiding

   In Italië maakt men voortreffelijke hifi. Uit het land van de laars komen merken als Sonus Faber, Gold Note, Diapason en Unison Research. Ook Aqua Acoustic Quality – Aqua – past perfect in dit exclusieve rijtje. We volgen het Italiaanse merk al een tijdje en toen hun La Voce model een volledige update kreeg, vroegen we een testexemplaar aan. We zijn namelijk erg benieuwd hoe de La Voce S3 zal presteren tegenover de Metrum Acoustics Onyx.

   Aqua maakt een beperkt aantal digitale producten en is vooral gekend voor zijn Optologic dacs. Vandaag testen we de instapper uit het assortiment, de Aqua La Voce S3 Discrete dac (een hele mond vol).

   Nu is de term instapper hier relatief want de La Voce is een serieus toestel dat in deze laatste versie heel wat moois van zijn grotere broers (La Scala en Formula) heeft meegekregen. Hij is in elk geval uit hetzelfde hout gesneden.

   Bouw en uiterlijk

   De La Voce S3 is een pure dac, zonder volumeregeling of andere features. Daar houden we wel van want op dit niveau gaat er meestal een mooie voorversterker tussen. Toch is het iets om rekening mee te houden. Italianen zijn meesters in design en letten enorm op de details en dat is bij deze d/a converter niet anders. Om maar één voorbeeldje te geven: Het netsnoer is net wat mooier uitgevoerd dan gemiddeld en als je het snoer insteekt gebeurt dit in twee stappen zodat het snoer daadwerkelijk vastzit. Bijzonder knap!

   Voorts is dit een toestel met volwaardige afmetingen en zelfs een betrekkelijk hoog front. Dit front, beschikbaar in grijs of zwart, is eerder atypisch met zijn golvende lijnen en langwerpig venstertje. Twee stoere, ouderwetse draaiknoppen aan de linkerkant vervolledigen de eerder sobere voorzijde. Toch straalt het toestel degelijkheid en klasse uit. Veel meer dan onze eenvoudige Metrum Onyx.

   De La Voce S3 staat erg statig op zijn drie voetjes, dit om vibraties te verminderen. Maar in de praktijk is zo’n opstelling voor uw trouwe dienaar vaak een nachtmerrie want telkens we een kabel willen veranderen kantelt het toestel vervaarlijk de andere kant uit.

   Binnenin heeft men eveneens veel moeite gedaan om trillingen tot een minimum te beperken.

   Aansluitingen

   Achteraan vinden we naast een paar gebalanceerde en single-ended outputs vier verschillende inputs. Usb, Aes, Bnc en I2s. Het beste van het beste dus. Aan u de keuze maar voor onze test wordt het de 110 ohm gebalanceerde Aes aansluiting die het beste resultaat geeft met onze Nad M50. Een optische aansluiting is optioneel mogelijk hebben we begrepen.

   Er is geen afstandsbediening en dat kan een deal-breaker zijn, zeker wanneer u meerdere digitale bronnen heeft. Maar meestal is het geen issue. Een d/a converter is wat ons betreft een set en forget toestel. Onze Onyx zit wegens plaatsgebrek (we krijgen heel veel spullen binnen) zelfs in de kast. Dit gaat u niet zo snel doen met deze prachtige uit aluminium gemaakte La Voce S3. Alles samen kunnen we hier zeker spreken van “Pride of ownership”.

   Binnenwerk

   Binnenin heeft men erg veel moeite gedaan om het analoge en het digitale deel volledig van elkaar te scheiden. Maar dat niet alleen. Elk deel krijgt ook een eigen voeding mee en alle componenten zijn, zoals de volledige naam aangeeft, discreet opgebouwd. We zien enkel onderdelen van topkwaliteit die minitieus geselecteerd werden. Er is geen op-amp te bespeuren en er gebeurt, eigen aan ladder dacs, geen filtering, upsampling of oversampling. Dit is een dac voor puristen!

   Gerelateerde berichten

   ARX usb-geluidskaart

   Review ARX Audibox USB DI

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Set-up en luisteren3. VergelijkenReactiesVandaag een gastauteur op Alpha Audio. Yung Lie is bijzonder enthousiast over de ARX Audibox USB DI. En dat wil hij graag kwijt op Alpha Audio. Dat kan natuurlijk! Het is immers een platform voor enthousiaste gebruikers. En als iemand ook nog graag schrijft, is dat mooi meegenomen. […]

   Tentlabs b-DAC

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Set-up en luisteren3. VergelijkenReactiesHet is zeker niet om te slijmen, maar wij zijn van mening dat Guido Tent achter Tentlabs toch wel de digitale goeroe van Nederland is. Een bewijs is te vinden in de klokmodules. Deze zijn gemakkelijk zelf in te bouwen en zorgen voor een enorme toename in rust […]

   Geef een reactie