web analytics

Review AKG N90 Hoofdtelefoon

Prijs: € 1499

Afwerking
Comfort
Weergave
Prijs
AKG N90

Grote doos

Inhoud

AKG N90 hoofdtelefoon

Als we verpakking openen van de AKG, treffen we een gigantische, metalen kist aan. Uiteraard strak afgewerkt in goud met een grote Q bovenop. Redacteur Quintijn zal dat wel leuk vinden. En ja: het oogt ook indrukwekkend. Je hebt als consument in ieder geval het gevoel iets bijzonders in handen te hebben.

In de kist – die tevens als oplader kan fungeren! – ligt de N90 netjes in een doekje. De binnenkant ziet er opgeruimd uit. Zoals het hoort. In de lege ruimte rond de hoofdband, zien we een kuipje. Daarin zitten alle kabels. En dat zijn er veel. Talloze analoge kabels met microfoon, zonder microfoon, Apple, Android… etc. Ook zien we usb-versies. Het enige wat nu nog mist is een usb-C kabel voor nieuwere telefoons. Die moet nog komen.

Onder in de opbergdoos ligt nog een battery-pack. Een welkome accessoire hebben we gemerkt op weg terug uit Munchen. De accu gaat lang mee van de deze N90. Maar niets is eeuwig. Kortom: we moeten op de weg terug toch even de accu opladen! Slim bedacht van AKG dit gewoon mee te leveren!

Comfort

AKG gaat prat op het nieuwe Memory-Foam. En terecht, want het zit gewoon erg fijn. Het is zacht, vormt goed en sluit goed af. Goed genoeg voor redacteur in kwestie om geen Noise Cancelling aan te zetten. Maar dat kan helaas niet: de N90 werkt niet passief. Ook wel logisch aangezien het hele concept rondom TrueTone draait en daar dus DSP-technieken bij komen kijken.

Maar terug naar comfort. De N90 is niet heel licht met 460 gram. Door de goede klem en zachte kussens voelt hij echter lichter. Maar na een uurtje of drie spelletjes spelen op de pc – we hebben ook een leven naast audio – voelen we de N90 wel. Met name óp het hoofd; de hoofdband gaat dan wel wat drukken. Puntje van aandacht. Warmte is geen probleem geweest. Tevens is de ergonomie van de draaischijven voor volume en equalizer dik in orde.

Er is één ergonomisch puntje waar we achter zijn gekomen onder het reizen: de hoofdtelefoon kan je niet om de nek dragen. Tenzij je van wurggevoelens houdt. Zowel redacteur in kwestie als auteur Yung hebben geconcludeerd dat het gewoon niet past. Maf. En een tikkie onhandig, want hij past ook niet in de zak, binnenzak of waar dan ook. En los in de rugzak? Dat doen we liever niet met zulke kostbare spullen.

Gerelateerde berichten

Bang Olufsen H6

Review Bang & Olufsen H6

Grote doos InhoudNu Bang & Olufsen met de BeoPlay-serie zijn pijlen heeft gericht op de welvarende jongere consument, moet het natuurlijk mee gaan komen in de markt van luxe hoofdtelefoons. Eén van de wapens is de BeoPlay H6: een over ear model met luxe leer en aluminium. Maar goed ogen is niet genoeg: het moet […]

4 reacties

  1. Ik ben het absoluut niet eens met ruisonderdrukking effectiviteit(misschien dat ze tgoen nog niet op de markt waren; ik hoorde een verkoop medewerker praten van 10m afstand bij wifimedia. Het is niet te vergelijken qc 35 of mdr-1000x. ook maakt de ruisonderdrukking ruis. het kan liggen aan mijn warme voorkeur maar ik vond p9 beter klinken. de ruisonderdrukking is niety eens zo goed als een goed isolerende hoofdtelefoon. Ik weet niet voor welk doel er geen betere optie bestaat voor minder geld.(ook al heb ik weining erwaring med high end hoofdetefoons boven de 500 euro)

Geef een reactie