Home Review AKG N60 NC hoofdtelefoon

Review AKG N60 NC hoofdtelefoon

9

Voordelen

  • uitstekende noise cancelling met omgevings-‘awareness’
  • prima geluid
  • licht en opvouwbaar
  • prijs/kwaliteit

Nadelen

  • geen oplader meegeleverd
  • Gekke laadkabel

Prijs: € 209

Bouwkwaliteit
Featureset
Comfort
Prijs
Weergave
AKG N60 NC

Specificaties AKG N60 NC

Inhoud

Type hoofdtelefoon On-ear
Noise Cancelling? Ja, actief systeem
Units 40mm Mylar, 32 Ohm
Input Jackplug. Ook voor laden
Speelt zonder acculading? Ja, maar dan geen Noise Cancelling
Bluetooth? Nee
Materialen Kunststof, metaal
Prijs 209 euro

Conclusie

Voor iets meer dan 200 euro koopt u met de AKG N60 NC een noise cancelling hoofdtelefoon die zijn werk meer dan uitstekend doet. U wordt getrakteerd op rust en stilte, maar bent niet compleet afgesloten van de buitenwereld. Stemmen zijn hoorbaar (zij het gedempt) en geven u en uw omgeving het prettige gevoel dat u niet helemaal los bent komen te staan van datgene wat om u heen gebeurt. Daarbij is de geluidskwaliteit van de hoofdtelefoon erg goed. Het is een neutrale speaker met voldoende punch in het laag en hoog waardoor u echt kunt genieten van muziek, welke stijl dat ook mag zijn. Met de noise cancelling aan kan het lekker zacht, maar als het hard moet kan de AKG dat ook.

9 REACTIES

  1. Op de vraag in de review wat te doen als het oplaad kabeltje kwijt raakt luidt het antwoord: schaf een nieuw kabeltje aan. Navraag bij AKG had dat duidelijk kunnen maken. Het is in Nederland verkrijgbaar via de webshop van CE Repair Services in Mijdrecht op http://www.cerepair.nl/ voor € 16,12 excl. orderkosten, verzendkosten (gratis afhalen) en BTW. Ook de audiokabel kan daar besteld worden.

  2. OK, bij een gesloten over ear koptelefoon zijn comfort en veiligheid blijkbaar geen onderwerpen meer 🙂
    Helaas geven fabrikanten (ondanks mijn herhaalde verzoeken daartoe) geen informatie over de mate van demping van passieve NC koptelefoons. (in decibels, bedoel ik). Het enige dat ik soms bij gesloten hoofdtelefoons lees is: sluit geluiden van buiten uitstekend af… of dat soort weinig zeggende kwalificaties.
    Tips voor een 25 decibel isolerend model?

    • Dag Niek,

      Ik snap je frustratie wel, maar hoe moeten wij iets anders zeggen dan ‘sluit erg goed af’. We hebben meetapparatuur voor over- en on-ears. Maar ik zou niet zo 1-2-3 weten hoe ik de demping moet meten. Kan wel iets verzinnen, maar je bent de eerste die hier om vraagt. Als er meer zijn die dat interessant vinden, wil ik weleens gaan kijken of ik het meetbaar kan maken.

  3. Wat is dat toch met die noise cancelling… “stemmen of een gesprek kunt u gewoon verstaan”. Laat ik dat nou net niet willen! Ik wacht nog steeds (maar voorlopig absoluut tevergeefs) op de echte stilte in mijn oren. Ik wil géén stemmen, gesprekken, krijsende buurkinderen, nee zelfs geen sirenes horen als ik de noise cancelling aanzet. Maar onder het mom van “veiligheid” of “sociaal contact” wordt mij voortdurend de zwakte van het principe en de werking van NC letterlijk verkocht: NC werkt alleen met “voorspelbare” of continue geluiden (motorgeluiden in de auto, het vliegtuig of de trein).
    Noise cancelling kan geen “tegengeluid” produceren tegen plotselinge of onverwachte geluiden als: kassapiepjes, piepjes van de magnetron, schreeuwende of luid pratende collega’s en ga zo maar door. Daar werkt alleen een goede gehoorbeschermer (passieve NC) tegen. Ik heb daarom zelf goede luidsprekertjes ingebouwd in oorkappen zoals die in de bouw of in timmerwerkplaatsen worden gebruikt. Als een echte koptelefoonfabrikant dat idee nu eens zou overnemen en een goed klinkende, maar ook uitstekend isolerende koptelefoon zou maken, zou mijn droom werkelijkheid worden. Als ik iets wil horen of een gesprek wil voeren, schuif ik gewoon één oorschelp een stukje naar beneden.

    • De reden dat ze het niet helemaal stil maken is veiligheid en comfort. Het is voor veel mensen ongelooflijk onprettig helemaal afgesloten te zijn. Daarnaast zou dat een gigantische impact hebben op de muzikale weergave als dat actief gebeurt. De oplossing voor mensen die wél absolute stilte willen is simpel: kies voor in-ears of ga voor een gesloten over-ear systeem met goede passieve NC.

×