web analytics

Review AKG N5005 in-ear

Voordelen

 • Perfecte klankeigenschappen
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Draagcomfort
 • Zeer complete levering

Nadelen

 • Geen meegeleverde Jack-verloop voor hifi-sets
 • Klinken potentieel beter dan de meeste smartphones kunnen leveren
 • Prijs: € 999,99

  Bouwkwaliteit
  Prijs
  Comfort
  Levering
  Weergave
  AKG N5005

  Eindoordeel

  De AKG N5005 biedt ons een zalige open en vooral ongedwongen luisterervaring. Waar veel moderne hoofdtelefoons een nogal populaire soundtuning hebben ondergaan, klinkt de AKG over het gehele frequentiespectrum heel mooi in balans. Liever een kleine aanpassing in klank? Dan zijn er altijd nog een drietal filters voor het boosten van het hoog, midden of laag.

  De AKG N5005 laat ons doorgaans vergeten dat we via een hoofdtelefoon luisteren naar onze favoriete muziek. Het is indrukwekkend welke beleving een goede hoofdtelefoon de luisteraar kan bieden. Zeker met binaural of met Dolby Headphones opnames.

  Kanttekeningen

  De AKG N5005 is een excellent presterende in-ear hoofdtelefoon. Laten we daar duidelijk over zijn. De geluidsdruk die de AKG N5005 direct in het oor kan produceren is hoog. Met de Bluetooth dongle is er nog een restrictie in het volume, maar wanneer we gebruik maken van een bekabelde connectie kan het volume bij sommige muziekbronnen relatief hoog worden uitgestuurd dat het bij langdurig luisteren op zeer hoge volumes tot gehoorschade kan lijden.

  Met de aanschaf van een dergelijke highend hoofdtelefoon betekent het niet automatisch dat bij elk type smartphone een even goede geluidskwaliteit wordt behaald. Feit is dat deze AKG N5005 eigenlijk te goed is voor heel veel smartphones die in omloop zijn, uitgezonderd de echte premium Smartphones met een matchend prijskaartje. Om het maximale uit deze AKG N5005 te halen is de aanschaf van een kwalitatief hoogwaardige Hi-Res muziekspeler een verdedigbare keuze.

  Pasvorm

  De geluidskwaliteit is van exceptioneel niveau. Mits de pasvorm goed is. Wanneer de juiste dopjes worden toegepast en eventuele ‘lek’ wordt voorkomen waardoor er voldoende druk in het laag kan worden opgebouwd, is de beleving optimaal. Niet iedereen heeft echter een even brede gehoorgang om in-ears comfortabel te kunnen dragen. Wanneer de gehoorgang te smal of juist te breed is, dan vormt dit een probleem bij dit type headphones.

  Het draagcomfort van de N5005 is eveneens van hoog niveau. Wij ervaren de pasvorm als zeer comfortabel. De voorgebogen tipjes van de bekabeling kunnen bij langdurig gebruik soms wat gaan drukken achter de oorschelpen. Gelukkig zijn de kabeleindjes in stand te corrigeren door de aansluiting van de kabel bij de connector van de earpieces licht te verdraaien.

  Voor wie?

  Wij zien de AKG N5005 geschikt voor verschillende doelgroepen en zelfs voor de aan hifi gelieerde beroepsgroepen. De kwaliteit is namelijk van dusdanig hoog niveau dat de AKG N5005’s als alternatief kunnen dienen voor de extreem kostbare op maat gemaakte ‘custom’ in-ears voor professioneel studiogebruik.

  De meest belangrijke toepassing zien we in het privégebruik. Enerzijds kunnen de in-ears dienen als comfortabele en goed klinkende alternatieven voor de conventionele on-ear of over-ear headphones. Anderzijds zien we  het overgrote deel van de doelgroep in de vorm van gebruikers met een meer actieve lifestyle die de doorgaans slechte kwaliteit oortjes willen vervangen voor beter passende en beter klinkende exemplaren.

  Met de AKG N5005 highend headphones wordt de hoogst haalbare kwaliteit verkregen. Hiermee transformeert de hele wereld ineens in een heerlijke luisteromgeving. Krijgt u onderweg een telefoontje? Met een enkele druk op de knop transformeert de AKG N5005 bovendien tot een perfect klinkende headset en kunt u zelfs ‘highend’ telefoneren.

  Gerelateerde berichten

  Veho Z-1 in-ear headsets

  Review Veho Z-1 in-ears

  Eindoordeel Inhoud 1. Inleiding2. Harman Target Curve3. Look & Feel4. Geluidskwaliteit5. Eindoordeel6. Specificaties AKG N5005ReactiesWij kenden Veho nog niet. Het blijkt een fabrikant te zijn met aardig wat interessante gadgets. Waaronder een paar hoofdtelefoons in in-ear modellen. Wij testen de VEP-003-360Z1BW… of gewoon de Z-1 in-ears… een modieus setje van slechts 25 euro. Weet het […]

  Alpha Zomer Update

  Eindoordeel Inhoud 1. Inleiding2. Harman Target Curve3. Look & Feel4. Geluidskwaliteit5. Eindoordeel6. Specificaties AKG N5005ReactiesWe zijn weer terug van vakantie. Natuurlijk gaan we niet even rustig aan opstarten. Nee… we gaan vol knallen. We hebben voor u even een korte update-video gemaakt, zodat u kunt zien wat u zoal kunt verwachten de komende tijd!  Terug […]

  Geef een reactie