web analytics

Review AKG K845BT hoofdtelefoon

Voordelen

 • Prettige klankkleur
 • Gemakkelijk aanstuurbaar
 • Bluetooth

Nadelen

 • Karige levering
 • Vervorming in laag kan minder
 • Prijs: € ? 299

  Afwerking
  Draagcomfort
  Geluid
  Levering
  Prijs
  AKG K845BT

  Het is een gekke wereld. Ook binnen de hifi. Om ‘to the point’ te komen: AKG, Harman en JBL vallen allemaal binnen de zelfde groep: Harman Group. Nu hebben we al wat spullen gehoord van JBL, maar het was weer even geleden dat we AKG op ons hoofd hebben gehad. Wat blijkt: het is een totaal ander product dan een JBL. Ondanks de uiterlijke overeenkomsten.

  De JBL Synchros hebben we een beetje gemengde gevoelens over. Ja, het oogt goed en het is degelijk in elkaar geschroefd. Maar écht overtuigen deed de S700 niet. Jammer… Maar het is niet anders.

  Met de AKG K845BT is dat heel anders. Dit is een prima fijne koptlefoon met een interessante prijs. Hij oogt gelijk aan de Synchros, maar dat is eerder een pluspunt. Ook het draagcomfort is uitstekend. Niet te zwaar en hij klemt ook niet te strak. Toch blijft het allemaal goed zitten.

  Meet prima

  AKG K845BT 2
  Ziet er strak uit toch? Hij is er ook in wit.

  Voor een koptelefoon van ongeveer 300 euro zijn de metingen gewoon in orde. Een klein dipje rond de 600 Hz, maar verder geen gekke zaken. Hij is wat mild afgestemd, maar gelukkig niet ‘bass heavy’, wat bij de JBL’s wel het geval is. Die zijn een stuk meer op de populariteit van veel bas toegespitst.

  De vervorming is laag, maar niet de laagste in zijn klasse. We zien een piekje naar de 6% bij 40 Hz. Dat zal resonantie zijn. Hoorbaar is het niet. En de rest van de grafiek blijft ook netjes onder de 1 procent hangen. Toch: wie een koptelefoon met minder vervorming wil hebben, kan bij de de Philips A5 Pro terecht. Die is ook ongeveer 300 euro.

  Muziek

  Waar het natuurlijk om gaat is: maakt het muziek. Ja… zeker! De K845BT is niet lastig aan te sturen (32 Ohm) en dat zorgt ervoor dat met de meeste bronnen al een goed resultaat te bereiken is. Smartphone, draagbare speler of serieuze versterker: met alles weet de AKG wel raad.

  Maar ook met Bluetooth. En dat is wel een leuke feature bij deze AKG. Natuurlijk klinkt deze hoofdtelefoon beter via de kabel, maar ook met Bluetooth klinkt het helemaal niet verkeerd. En een pluspunt is: als de batterijen leeg zijn, kan je gewoon door met de kabel.

  Levering

  De AKG wordt wat karig afgeleverd. Er zit een kabel van 1,2 meter bij en een laadkabel voor het opladen van de accu (voor bluetooth). We hadden graag nog een goed doosje gezien om de hoofdtelefoon in op te bergen.

   

  Gerelateerde berichten

  AKG N60 NC

  Review AKG N60 NC hoofdtelefoon

  Bij noise cancelling strijden twee tegenstrijdige belangen om de gunst; enerzijds wilt u zoveel mogelijk omgevingsgeluid wegfilteren en anderzijds wenst u een optimale geluidskwaliteit. Tot voor kort waren hoofdtelefoons met noise cancelling kostbare toestellen; u moest op minstens 350 euro rekenen. De laatste tijd verschijnen er steeds meer prijsvriendelijke modellen op de markt, waarvan sommige […]

  Review Beats Solo 2

  De iPod heeft voorgoed het straatbeeld veranderd. Witte oordopjes en personal audio. Geen witte oordopjes? Dan hoor je er niet bij. Kortom: de vraag naar personal audio groeide enorm. En daarmee ook de vraag naar meer kwaliteit. Prima! Het straatbeeld verandert wederom. Felgekleurde oordopjes, grote hoofdtelefoons. Wij testen de Beats Solo 2. 

  Geef een reactie