Review AKG K845BT hoofdtelefoon

Voordelen

 • Prettige klankkleur
 • Gemakkelijk aanstuurbaar
 • Bluetooth

Nadelen

 • Karige levering
 • Vervorming in laag kan minder
  • AKG K845BT

   Het is een gekke wereld. Ook binnen de hifi. Om ‘to the point’ te komen: AKG, Harman en JBL vallen allemaal binnen de zelfde groep: Harman Group. Nu hebben we al wat spullen gehoord van JBL, maar het was weer even geleden dat we AKG op ons hoofd hebben gehad. Wat blijkt: het is een totaal ander product dan een JBL. Ondanks de uiterlijke overeenkomsten.

   De JBL Synchros hebben we een beetje gemengde gevoelens over. Ja, het oogt goed en het is degelijk in elkaar geschroefd. Maar écht overtuigen deed de S700 niet. Jammer… Maar het is niet anders.

   Met de AKG K845BT is dat heel anders. Dit is een prima fijne koptlefoon met een interessante prijs. Hij oogt gelijk aan de Synchros, maar dat is eerder een pluspunt. Ook het draagcomfort is uitstekend. Niet te zwaar en hij klemt ook niet te strak. Toch blijft het allemaal goed zitten.

   Meet prima

   AKG K845BT 2
   Ziet er strak uit toch? Hij is er ook in wit.

   Voor een koptelefoon van ongeveer 300 euro zijn de metingen gewoon in orde. Een klein dipje rond de 600 Hz, maar verder geen gekke zaken. Hij is wat mild afgestemd, maar gelukkig niet ‘bass heavy’, wat bij de JBL’s wel het geval is. Die zijn een stuk meer op de populariteit van veel bas toegespitst.

   De vervorming is laag, maar niet de laagste in zijn klasse. We zien een piekje naar de 6% bij 40 Hz. Dat zal resonantie zijn. Hoorbaar is het niet. En de rest van de grafiek blijft ook netjes onder de 1 procent hangen. Toch: wie een koptelefoon met minder vervorming wil hebben, kan bij de de Philips A5 Pro terecht. Die is ook ongeveer 300 euro.

   Muziek

   Waar het natuurlijk om gaat is: maakt het muziek. Ja… zeker! De K845BT is niet lastig aan te sturen (32 Ohm) en dat zorgt ervoor dat met de meeste bronnen al een goed resultaat te bereiken is. Smartphone, draagbare speler of serieuze versterker: met alles weet de AKG wel raad.

   Maar ook met Bluetooth. En dat is wel een leuke feature bij deze AKG. Natuurlijk klinkt deze hoofdtelefoon beter via de kabel, maar ook met Bluetooth klinkt het helemaal niet verkeerd. En een pluspunt is: als de batterijen leeg zijn, kan je gewoon door met de kabel.

   Levering

   De AKG wordt wat karig afgeleverd. Er zit een kabel van 1,2 meter bij en een laadkabel voor het opladen van de accu (voor bluetooth). We hadden graag nog een goed doosje gezien om de hoofdtelefoon in op te bergen.

    

   Gerelateerde berichten

   iWalk Sound Angle

   Review iWALK Sound Angle

   Tijdens de vorige iWalk-review werd ‘ie al aangekondigd: de iWalk Sound Angle (SPS001). Het functionele recept is net als bij de reeds besproken Mini (SPS003) hetzelfde, namelijk een portable bluetooth speaker die voorzien is van een accu en ingebouwde microfoon voor handsfree bellen. De uiterlijke verschillen zijn echter fors.

   KEF M100 in-ear

   Review Kef M100 in-ear

   Het was een vroege dinsdagochtend. De engineers zaten met hun kop koffie. “Zouden we geen in-ears kunnen maken?” Hierop antwoordden de andere engineers: “Het zijn toch eigenlijk gewoon kleine speakers die je in je oor kan stoppen.” De engineers keken elkaar aan. “Ja! we gaan in ears maken!!” De engineers hieven hun koffiemokken en proostten […]

   Marantz Melody Media

   Marantz heeft een sterke positie in het instap- en middensegment van de hifiwereld. Kijk maar naar de 6000- en 8000-serie van de fabrikant. Met name de cd-spelers zijn interessant in onze opinie. Nu kijken we naar een alles-in-één oplossing met netwerkfunctionaliteit: de gloednieuwe Melody Media van slechts 649 euro.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon