Review AKG K845BT hoofdtelefoon

Voordelen

 • Prettige klankkleur
 • Gemakkelijk aanstuurbaar
 • Bluetooth

Nadelen

 • Karige levering
 • Vervorming in laag kan minder
  • AKG K845BT

   Het is een gekke wereld. Ook binnen de hifi. Om ‘to the point’ te komen: AKG, Harman en JBL vallen allemaal binnen de zelfde groep: Harman Group. Nu hebben we al wat spullen gehoord van JBL, maar het was weer even geleden dat we AKG op ons hoofd hebben gehad. Wat blijkt: het is een totaal ander product dan een JBL. Ondanks de uiterlijke overeenkomsten.

   De JBL Synchros hebben we een beetje gemengde gevoelens over. Ja, het oogt goed en het is degelijk in elkaar geschroefd. Maar écht overtuigen deed de S700 niet. Jammer… Maar het is niet anders.

   Met de AKG K845BT is dat heel anders. Dit is een prima fijne koptlefoon met een interessante prijs. Hij oogt gelijk aan de Synchros, maar dat is eerder een pluspunt. Ook het draagcomfort is uitstekend. Niet te zwaar en hij klemt ook niet te strak. Toch blijft het allemaal goed zitten.

   Meet prima

   AKG K845BT 2
   Ziet er strak uit toch? Hij is er ook in wit.

   Voor een koptelefoon van ongeveer 300 euro zijn de metingen gewoon in orde. Een klein dipje rond de 600 Hz, maar verder geen gekke zaken. Hij is wat mild afgestemd, maar gelukkig niet ‘bass heavy’, wat bij de JBL’s wel het geval is. Die zijn een stuk meer op de populariteit van veel bas toegespitst.

   De vervorming is laag, maar niet de laagste in zijn klasse. We zien een piekje naar de 6% bij 40 Hz. Dat zal resonantie zijn. Hoorbaar is het niet. En de rest van de grafiek blijft ook netjes onder de 1 procent hangen. Toch: wie een koptelefoon met minder vervorming wil hebben, kan bij de de Philips A5 Pro terecht. Die is ook ongeveer 300 euro.

   Muziek

   Waar het natuurlijk om gaat is: maakt het muziek. Ja… zeker! De K845BT is niet lastig aan te sturen (32 Ohm) en dat zorgt ervoor dat met de meeste bronnen al een goed resultaat te bereiken is. Smartphone, draagbare speler of serieuze versterker: met alles weet de AKG wel raad.

   Maar ook met Bluetooth. En dat is wel een leuke feature bij deze AKG. Natuurlijk klinkt deze hoofdtelefoon beter via de kabel, maar ook met Bluetooth klinkt het helemaal niet verkeerd. En een pluspunt is: als de batterijen leeg zijn, kan je gewoon door met de kabel.

   Levering

   De AKG wordt wat karig afgeleverd. Er zit een kabel van 1,2 meter bij en een laadkabel voor het opladen van de accu (voor bluetooth). We hadden graag nog een goed doosje gezien om de hoofdtelefoon in op te bergen.

    

   Gerelateerde berichten

   Philips A5-Pro

   Review Philips A5 Pro hoofdtelefoon

   Philips is voor de A5 Pro met Armin va Buuren in het bootje gestapt. Het resultaat moet een perfecte koptelefoon voor DJ’s en muziekfanaten zijn. Wij pakken deze stevige jongen van 299 euro en zetten hem op. 

   Moon 430 HA dac amp

   Headphone Heaven – Deel 2: • Moon Neo 430HA D3

   Op de High End-beurs in München waren dit jaar behalve draaitafels ook de hoofdtelefoons ruim vertegenwoordigd. Bijna elk merk had wel een hoofdtelefoonlijn geëxposeerd. Maar ook Personal audio is nog behoorlijk ‘trending’. En met het groeiende aanbod aan goede kwaliteit hoofdtelefoons wordt de vraag steeds relevanter of het meerwaarde oplevert om een speciale hoofdtelefoonversterker aan […]

   Review Bowers & Wilkins P5 Series 2

   Bowers & Wilkins heeft een paar jaar geleden de sprong gewaagd naar New Media. Oftewel: koptelefoons, all-in-one speakers, AirPlay en bijvoorbeeld bluetooth-speakers. Een goede zet, want het legt ze geen windeieren. We testen vandaag de opvolger van hun succesvolle P5 on-ear hoofdtelefoon: de Bowers & Wilkins P5 Series 2. 

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon