web analytics

Review AirPulse A200 actieve monitor speaker

Prijs: € 900 tot 1000 per paar

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Sound
Prijs
AirPulse A200

Sound

De AirPulse A200 klinkt verrassend compleet met een neiging naar open en helder. Dat hadden we ook wel verwacht als we de hoorn, ribbon en aluminium woofer zien. De metingen – verderop te vinden – laten dat ook zien. Hoewel het laag vanaf zo’n 50 – 60 Hz op stoom is, klinkt de speaker zeker niet kaal. Mits je hem goed plaatst natuurlijk.

Alles? Nee… bijna…

We hebben allerhande muziek gespeeld. Van vocaal werk tot electro-pop, rock  en zelfs klassiek piano. Heel zwaar klassiek of wat fellere piano-stukken raden we niet direct aan, maar de rest slikt de AirPulse A200 zonder meer zonder morren. En voor een speaker in deze klasse vinden we dat echt indrukwekkend. We kennen genoeg gelijkgeprijsde, passieve modellen die dit niet kunnen.

Massive

Wij vonden met name electronische muziek erg goed door dit systeem heen komen. Massive Attack klinkt ruimtelijk, vol en dynamisch. En die muziek maakt dankbaar gebruik van de snelheid van de ribbon om de detailrijke lagen naar voren te laten komen. Effecten komen heerlijk de ruimte in en worden opvallend precies geplaatst. We horen echt alles op deze monitors.

Schakelen we naar Amelie, dan kán de piano – zeker via de interne dac – wat fel uit de hoek komen. Dat geeft wat onrust. Maar via de Sony-dac en analoge input gaat het al beter. Een tip: pak een goede converter en de analoge ingang van de AirPulse A200; dat gaat vaak beter.

Afstandsbediening

De kleine afstandsbediening die AirPulse meegeeft, werkt op zich prima. Het enige is dat volume regelen wat traag en zonder feedback gaat. Verder hebben we geen problemen ondervonden.

Gerelateerde berichten

Hegel H590

Review Hegel H590 geïntegreerde versterker

Sound InhoudGeïntegreerde versterkers… slecht, toch? Want er wordt een voeding gedeeld. En er is allerhande straling… strooivelden en andere problemen. Kortom: mijden als de pest. Of is het toch wel anders anno 2019? We hebben al wat pareltjes in handen gehad van mooie merken. Denk aan AVM, Hegel of NAIM. Hoe zit het met de […]

Monitor Audio Silver 300

Review Monitor Audio Silver 300

Sound InhoudNa het bezoek van de Q Acoustics 3050i krijgen we opnieuw een stel vloerstaanders ‘euhm’ over de vloer. Deze keer een setje van Monitor Audio, ook afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Monitor Audio is inmiddels al meer dan 40 jaar bezig met het maken van luidsprekers. Over hun buitenbeentje, de Monitor Audio Studio, hebben […]

4 reacties

  1. Ik stoor mij meestal niet aan typfouten maar bij 4 Metingen 2e alinea moet er piek staan.

    Zelf vind ik een horn loaded ribbon niet een echte hoornluidspreker. Het is meer een lens. Geeft hierdoor wel de precieze plaatsing die jullie hebben ervaring. Ik vind de ‘in your face’ beleving van een echte hoorn zoals bij Avantgarde een unieke live ervaring geven. Dat zul je bij deze lensjes niet ervaren.

    Gr. Paul

Geef een reactie