Review AirPulse A200 actieve monitor speaker

Voordelen

 • Mooi open klankbeeld...
 • Met veel detail.
 • Compleet pakket

Nadelen

 • Tikkie direct
 • Wellicht wat te prominent hoog
  • AirPulse A200

   Inleiding

   Actieve monitors worden steeds populairder. En dat weten fabrikanten ook. Met name het segment tot zo’n 1000 euro is interessant, omdat het 1. geen aderlating is. En 2: er een redelijke kwaliteit haalbaar is voor dat geld. En dat maakt het voor beide doelgroepen interessant. Wij testen de nieuwe AirPulse A200. Ontworpen door niemand minder dan Phil Jones. 

   AirPulse valt onder de groep van Edifier. En die kennen we natuurlijk van desktop-speakers en kleine monitor-systemen. Onlangs hebben we nog de S2000 Pro getest. Zeer interessant met een prijskaartje van slechts 500 euro per paar. Ongelooflijk. Deze AirPulse gaat voor tussen de 900 euro en 1000 euro over de toonbank. Ja: twee keer zo duur. Maar dan krijgt u wel een speaker met een ribbon-tweeter en een hele zwik inputs. Waaronder:

   • Coaxiaal in
   • Optisch in
   • Balanced in
   • AUX-in
   • Bluetooth

   Units

   We zien heel prominent bovenin een ribbon in een hoornbehuizing. Wij zijn niet direct fan van hoorns, omdat het veelal erg ‘in your face’ is. Er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk. En laten we eerlijk zijn: het is een smaakkwestie. Ribbons daarentegen houden we van. Ze zijn snel, open en detailrijk. En in deze klasse een ribbon voeren… klasse!

   Onder de ribbon zien we een aluminium woofertje voor midden en laag.  De ribbon krijgt 10 watt om mee te werken, de woofer 55 watt. Een hoor heeft niet zo veel nodig. Dus die 10 watt is ruim genoeg. De crossover kunnen we niet terug vinden, maar we gokken dat die rond de 2000 Hz ligt. Misschien wat hoger – 3500 Hz – om de ribbon te ontstressen. En een aluminium woofertje kan best wel wat aan.

   Gerelateerde berichten

   Teufel Cubicon 2 satelliet open

   Review Teufel Cubicon 2 en Decoderstation 7

   Teufel is een fabrikant die zich behoorlijk richt op streaming en av-setups. De Cubicon 2 met decoderstation 7 – officiele naam: Central AV | Cubicon 2 – is daar een goed voorbeeld van. De compacte kit bestaat uit een 5.1-luidsprekersysteem en een klein kastje met talloze ingangen, waaronder hdmi. Ideaal voor wie een compact av-systeem […]

   Review Teufel T 500 MK2

   De Teufel Ultima 40 mk2 zijn nog maar net de testruimte uit, of er staan alweer twee nieuwe dozen uit Berlijn op de stoep! Die Duitsers laten er geen gras over groeien! Maar ja: niet alleen de Ultima-serie is vernieuwd. Ook de T-serie is onder handen genomen. En ook daar zijn we benieuwd naar. We gooien de […]

   Yamaha NS-F901

   Review Yamaha NS-F901 luidspreker

   Wie aan Yamaha denkt, krijgt niet direct visioenen van vloerstaande luidsprekers. Wel van mooie piano’s, vleugels, versterkers en natuurlijk de racemotoren. Maar luidsprekers? Nee… Toch fabriceren ze die al jaren. Wij testen de Yamaha NS-F901 vloerstaander. Een zware, maar niet al te grote jongen.

   4 reacties

   1. Ik stoor mij meestal niet aan typfouten maar bij 4 Metingen 2e alinea moet er piek staan.

    Zelf vind ik een horn loaded ribbon niet een echte hoornluidspreker. Het is meer een lens. Geeft hierdoor wel de precieze plaatsing die jullie hebben ervaring. Ik vind de ‘in your face’ beleving van een echte hoorn zoals bij Avantgarde een unieke live ervaring geven. Dat zul je bij deze lensjes niet ervaren.

    Gr. Paul

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review DALI Callisto wireless system

   Review DALI Callisto wireless system