Review Advance Paris MyConnect M60

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Compleet
 • Degelijke app
 • Prijs

Nadelen

 • Schakelen van digitaal naar analoog
 • Laag niet ultrastrak
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  App
  Prijs
  Advance Paris M60

  Inleiding

  Inhoud

  Wie op zoek is naar een betaalbaar all-in-one toestel heeft minder keuze dan hij of zij aanvankelijk zou denken. We zien regelmatig prachtige apparaten voorbij komen maar die zitten meestal ver boven de 1000 euro. Vandaag hebben we toch een betaalbaar toestel gevonden en voor een keer komt het niet van Denon of Marantz. Het is ook echt een all-in-one apparaat want naast een versterker is het een streamer, cd-speler, dac, DAB radio, hoofdtelefoonversterker en usb-speler. Wellicht vergeten we nog een paar functies want het enige wat dit ding niet doet is ‘French Toast’ maken. We testen vandaag de Advance Paris MyConnect M60, een Zwitsers zakmes uit Frankrijk gemaakt in China. Kunt u nog volgen? Wij helpen u een handje in onderstaand verhaal. Enjoy!

  Laten we maar meteen de olifant in de kamer benoemen en niet te zwaar tillen aan het feit dat de MyConnect M60 in China gefabriceerd wordt. Het ontwerp gebeurt in Frankrijk en ook de nauwgezette opvolging gebeurt door het bedrijf uit, u raadde het al, Parijs. Deze filosofie is niet nieuw en we moeten er ook niet flauw over doen. De wereld zit nu eenmaal zo in elkaar. Kans is groot dat u vandaag iets draagt waarop ‘Made in China’ staat. In elk geval zorgt deze manier van werken voor een uiterst scherpe prijs en dat blijft toch vaak een doorslaggevende factor bij een aankoop, zeker bij dit soort producten.

  Laten we eens kijken wat dit witte doosje allemaal te bieden heeft. Het front van de MyConnect M60 bestaat uit matwit glas met bovenaan een rechthoekig led-scherm. Daaronder zien we de lader van de cd-speler met daarbij de nodige knopjes. Rechts nog een volumeknop en links de standby button, een usb aansluiting en een volwaardige 6.3mm hoofdtelefoonaansluiting. Vanaf onze luisterstoel ziet de M60 er best mooi uit en wanneer de avond valt, zorgt het witte licht rond de volumeknop en de standby knop voor wat sfeer. Wij vinden het wel geslaagd. De info op het scherm is overigens duidelijk leesbaar vanaf onze bank. Een plus in ons boek. 

  Bakje vol

  Heel wat functionaliteit vooraan dus maar achteraan is er nog meer te ontdekken. Houdt u even samen met ons de adem in terwijl we alles overlopen. We zien een ethernetaansluiting om muziek te streamen, een wifi aansluiting, een bluetooth connectie, drie digitale inputs (2x optisch en 1x coax), drie analoge inputs waarvan eentje voor Phono. Even wat adem happen want we zijn er nog lang niet. We zien ook nog een pre-out en een sub-out en twee aansluitingen voor de antennes voor de radio en een usb-aansluiting voor updates. Ok, u kan weer rustig ademen. 

  Er zijn heel wat openingen in de bovenplaat wat op een lineaire voeding lijkt te wijzen. Eventjes wat schroefjes losmaken om ons vermoeden te verifiëren. Naast de cd-lader zien we een grote ringkernvoeding hangen die met de hulp van een setje transistors, 2×48 watt in 8 ohm (klasse A/B) en 2x 70 watt in 4 ohm levert. Deze keer geen klasse D dus. Heeft u meer power nodig dan is er voor u de MyConnect M150.

  Kijken we wat verder dan zien we een Wolfson WM8740 dac chip en merken we dat het digitale en analoge deel mooi van elkaar gescheiden zijn. De MyConnect M60 weegt in zijn totaliteit een solide 5,5 kg en zit degelijk in elkaar. 

  App

  We vinden het fijn wanneer een fabrikant zijn eigen applicatie ontwikkeld en deze keer is het een goeie. De Advance Playstream app is stabiel, reageert snel en is behoorlijk intuïtief. We zijn er snel mee weg en gebruiken hem graag en dat an sich zegt al veel. Vaak vallen apps van kleinere fabrikanten nogal tegen maar deze keer is dit niet het geval. Zoals u kan zien op de printscreens is de lay-out verzorgd en herkenbaar. Vooral het neerwaarts wijzende pijltje bovenaan, om terug te keren in het menu, is een aanwinst alsook de mogelijkheid om het volume in de app te regelen. De Playstream-app frustreert niet en liep gedurende de volledige testperiode, ruim een maand, niet een keer vast. Dat is al wel eens anders geweest.

   
   

  Winkels met Advance Paris

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  Geef een antwoord