Review Advance Paris MyConnect M60

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Compleet
 • Degelijke app
 • Prijs

Nadelen

 • Schakelen van digitaal naar analoog
 • Laag niet ultrastrak
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  App
  Prijs
  Advance Paris M60

  Wie op zoek is naar een betaalbaar all-in-one toestel heeft minder keuze dan hij of zij aanvankelijk zou denken. We zien regelmatig prachtige apparaten voorbij komen maar die zitten meestal ver boven de 1000 euro. Vandaag hebben we toch een betaalbaar toestel gevonden en voor een keer komt het niet van Denon of Marantz. Het is ook echt een all-in-one apparaat want naast een versterker is het een streamer, cd-speler, dac, DAB radio, hoofdtelefoonversterker en usb-speler. Wellicht vergeten we nog een paar functies want het enige wat dit ding niet doet is ‘French Toast’ maken. We testen vandaag de Advance Paris MyConnect M60, een Zwitsers zakmes uit Frankrijk gemaakt in China. Kunt u nog volgen? Wij helpen u een handje in onderstaand verhaal. Enjoy!

  Laten we maar meteen de olifant in de kamer benoemen en niet te zwaar tillen aan het feit dat de MyConnect M60 in China gefabriceerd wordt. Het ontwerp gebeurt in Frankrijk en ook de nauwgezette opvolging gebeurt door het bedrijf uit, u raadde het al, Parijs. Deze filosofie is niet nieuw en we moeten er ook niet flauw over doen. De wereld zit nu eenmaal zo in elkaar. Kans is groot dat u vandaag iets draagt waarop ‘Made in China’ staat. In elk geval zorgt deze manier van werken voor een uiterst scherpe prijs en dat blijft toch vaak een doorslaggevende factor bij een aankoop, zeker bij dit soort producten.

  Laten we eens kijken wat dit witte doosje allemaal te bieden heeft. Het front van de MyConnect M60 bestaat uit matwit glas met bovenaan een rechthoekig led-scherm. Daaronder zien we de lader van de cd-speler met daarbij de nodige knopjes. Rechts nog een volumeknop en links de standby button, een usb aansluiting en een volwaardige 6.3mm hoofdtelefoonaansluiting. Vanaf onze luisterstoel ziet de M60 er best mooi uit en wanneer de avond valt, zorgt het witte licht rond de volumeknop en de standby knop voor wat sfeer. Wij vinden het wel geslaagd. De info op het scherm is overigens duidelijk leesbaar vanaf onze bank. Een plus in ons boek. 

  Bakje vol

  Heel wat functionaliteit vooraan dus maar achteraan is er nog meer te ontdekken. Houdt u even samen met ons de adem in terwijl we alles overlopen. We zien een ethernetaansluiting om muziek te streamen, een wifi aansluiting, een bluetooth connectie, drie digitale inputs (2x optisch en 1x coax), drie analoge inputs waarvan eentje voor Phono. Even wat adem happen want we zijn er nog lang niet. We zien ook nog een pre-out en een sub-out en twee aansluitingen voor de antennes voor de radio en een usb-aansluiting voor updates. Ok, u kan weer rustig ademen. 

  Er zijn heel wat openingen in de bovenplaat wat op een lineaire voeding lijkt te wijzen. Eventjes wat schroefjes losmaken om ons vermoeden te verifiëren. Naast de cd-lader zien we een grote ringkernvoeding hangen die met de hulp van een setje transistors, 2×48 watt in 8 ohm (klasse A/B) en 2x 70 watt in 4 ohm levert. Deze keer geen klasse D dus. Heeft u meer power nodig dan is er voor u de MyConnect M150.

  Kijken we wat verder dan zien we een Wolfson WM8740 dac chip en merken we dat het digitale en analoge deel mooi van elkaar gescheiden zijn. De MyConnect M60 weegt in zijn totaliteit een solide 5,5 kg en zit degelijk in elkaar. 

  App

  We vinden het fijn wanneer een fabrikant zijn eigen applicatie ontwikkeld en deze keer is het een goeie. De Advance Playstream app is stabiel, reageert snel en is behoorlijk intuïtief. We zijn er snel mee weg en gebruiken hem graag en dat an sich zegt al veel. Vaak vallen apps van kleinere fabrikanten nogal tegen maar deze keer is dit niet het geval. Zoals u kan zien op de printscreens is de lay-out verzorgd en herkenbaar. Vooral het neerwaarts wijzende pijltje bovenaan, om terug te keren in het menu, is een aanwinst alsook de mogelijkheid om het volume in de app te regelen. De Playstream-app frustreert niet en liep gedurende de volledige testperiode, ruim een maand, niet een keer vast. Dat is al wel eens anders geweest.

  [nextpage title=”Set-up en installatie “]

  Deze keer is het heel simpel. De Advance Paris MyConnect M60 neemt alle functies voor zijn rekening en stuurde onderstaande speakers aan:

  Met elke luidsprekers ging het goed en liet de M60 vooral de signatuur van de speakers horen. De MyConnect M60 had ook geen enkele moeite om deze luidsprekers vlot aan te sturen. De beste combinatie vonden wij met de Vienna Acoustics Haydn Jubilee en die hebben dan ook voor het leeuwendeel van de review gebruikt. Met de Bowers 606 krijg je een eerder frisse en gedetailleerdere weergave en met de Q Acoustics wordt het wat voller en ronder met een ietsje minder detail. Het hangt er maar vanaf wat uw voorkeur heeft maar nogmaals, de M60 zal weinig kleur toevoegen en dat vinden wij een goede zaak. 

  We hebben elk onderdeel uitvoerig getest en waren het meeste onder de indruk van de streamer. Die klinkt echt als een klok. De versterker en dac zijn ook erg goed. Niets te klagen. De cd-speler is prima maar net niet op hetzelfde niveau als de streamer. Bluetooth werkt zonder problemen en de radio vinden wij eigenlijk overbodig. Maar goed YMMV. Er bestaat immers al zoiets al Tuneln maar er zijn nog heel wat rasechte radio aficionado’s die de radio functie zullen koesteren. 

  [nextpage title=”Geluid”]

  We waren niet onmiddellijk onder de indruk van de MyConnect M60. Geen idee hoe dat komt, gewenning misschien, maar het was pas na een week dat deze all-in-one ons begon te overtuigen. Er stond voordien wel een set van 20K te spelen. Dat zal ook wel meespelen. Na een week laten we toch eens onze testlijst passeren en dan valt onmiddellijk op hoe open deze versterker klinkt. Een eigenschap die we niet snel in deze prijsklasse opmerken. En al zeker niet als eerste. Maar alles klinkt heerlijk helder, open en snel. Die openheid vertaalt zich in een behoorlijk ongekleurde weergave en zorgt voor een eerlijke weergave. Elke luidspreker die we hier hebben staan passeerde de revue en dat ging probleemloos. Enkel de Atc Scm19 V2 heeft meer jus nodig. Veel meer. Timing is uitstekend en enkel bij de drukste passages slibt het een enkele keer dicht. Die 48 watts gaan ook maar zo ver natuurlijk maar bij luidsprekers met een gevoeligheid van 87db of meer merken we geen probleem. We haalden hoge volumes zonder verharding. 

  Voor wie

  De Advance Paris MyConnect M60 is eerst en vooral erg betaalbaar zeker als u de uitgebreide feature list in aanmerking neemt. Het is een toestel met een beperkte voetafdruk en door een set luidsprekers aan te sluiten bent u helemaal klaar. Of het moet zijn dat u er nog een platenspeler wil aanhangen. Zet dit toestel naast de televisie of in een kleine luisterruimte en u zal er jarenlang van genieten zonder last te hebben ‘Upgradetitis’ of erger ‘Audiophilia Nervosa’. Twee chronische aandoeningen waar enkel een toestel als de M60 verlichting kan brengen. Denk ook eens aan het geld dat u uitspaart aan kabels om het nog niet te hebben over de gewonnen ruimte die u voor andere zaken kan gebruiken. Wij dagen u uit om voor hetzelfde geld ook maar de helft van de functies van de M60 los bij elkaar te sprokkelen. Ons is het niet gelukt. 

  Geef een antwoord