Review Advance Acoustic Paris-serie

De Advance Acoustic BX2

Met wat minder gevoelige luidsprekers, of de wens om het audiogeweld van een rockconcert in huis te halen, is er de BX2 mono eindtrap met dezelfde afmetingen als die van de BX1. Het vermogen in acht Ohm en vier Ohm is respectievelijk 215 en 300 Watt.

Op gebied van bezetting aan de achterzijde, is de BX2 nagenoeg identiek. Uiteraard met één set audioaansluitingen minder. Maar wel weer twee items extra. Namelijk een draaischakelaar om de blauwe VU-meter verlichting in drie stappen te kunnen dimmen naar nul én een draaischakelaar om de ingangsgevoeligheid terug te regelen met 3, 6 en 12 dB. Dat is dan weer handig bij voorversterkers of DAC’s met meer dan 2 of 4V uitgangsspanning.

Extra koeling

Wie denkt dat er met een kanaal ruimte overblijft in de behuizing vergist zich. Naast de standaard stand-by print en een nóg potentere ringkerntransformator van 2 x 50V bij 2A, heeft Advance Acoustic een extra koelplaat aan de bovenzijde van het originele uit de BX1 toegevoegd (zie foto).

Ook heeft de versterker een extra power transistor met emitterweerstand per voedingskant, wat het totaal op 6 stuks brengt, hoezo overkill? De in totaal 20.000 micro Farad aan buffercapaciteit vinden we echter een beetje aan de zuinige kant. Zeker in vergelijking met de stevige condensatorbezetting van de BX1. Een gemiste kans omdat de transformator maar 2 Ampère continue levert en de BX2 hierdoor zwaar leunt op de inhoud van de condensatoren bij langdurige zware belastingen. Bij de luistertest op medium tot stevig geluidsniveau valt dit niet op. Echter: niet iedereen wordt beperkt door een gedeelde muur met de buren.

Gerelateerde berichten

Akiko Audio Powercord

Review Akiko Powercord Silverline en The Patriot

De postbode overhandigt twee serieuze dozen van het Limburgse Akiko Audio. Zijn dit écht de twee netkabels die we kunnen testen? Een blik in de dozen bevestigt dit. Eén dikke zilverkleurige kabel – dat moet wel de Silverline zijn – en één in de kleuren van de Hollandse vlag: The Patriot. 

Review Bowers & Wilkins CM6 S2

Het Britse Bowers & Wilkins heeft ongeveer een halfjaar geleden de S2-series gelanceerd. De 600-serie heeft daarmee een behoorlijke sprong gemaakt. Maar hoe zit dat met de CM-serie? We testen de Bowers & Wilkins CM6 S2. Een bookshelf van 950 euro per stuk. 

KEF LS50 Wireless

Review KEF LS50 Wireless

De KEF LS50 is een luidspreker met een bijzondere plek in de markt. Hij is vrijwel direct omarmt door alle liefhebbers in de markt. De luidspreker oogt goed, klinkt goed en was ook nog scherp geprijsd. Nu heeft KEF dat concept gepakt… en uitgebreid. Met een versterker, streamer en wat ingangen. Welkom bij de KEF […]

4 reacties

  1. Beste Stoommachine,
   Die Britten kunnen inderdaad mooie spullen maken, geen discussie hier! Toch vind ik dat “la vie en rose avec un chablis” – volkje ook niet verkeerd. Zoveel mensen, zoveel smaken nietwaar?

 1. Dankjewel Geoffrey,
  Het plaatwerk van de buitenkant mag dan misschien niet de meeste aandacht hebben gehad; emotie, zeker wat de DX1 betreft, hebben ze er in ieder geval wel ingestopt.
  De witte versie heeft mijns inziens ook een hogere “WAV-factor”, mocht vrouwlief toevallig meegaan naar de hifi zaak :-)
  Voor wat de betrouwbaarheid betreft kan alleen de tijd uitsluitsel geven echter ben ik geen verontrustende zaken tegengekomen bij het op de plaat zetten van het “interieur” die me hieraan zouden doen twijfelen.

 2. Leuke review. Hoorde wel al vaak dat er gergeld wat foutjes slopen in de producten van de Fransen. En misschien ben ik een neuzelaar maar het ziet er allemaal toch wel wat bric à brac uit, om het op zijn Frans te zeggen.

  In het wit is het wel nog cool. Op de site staat nog niet alles en er worden ook nog andere producten in de reeks verwacht. Cd speler, cd transport en een multimediaspeler! Je krijgt wel veel voor weinig. Ik twijfel nog wat aan de betrouwbaarheid.

  Toch spreekt het me enorm aan.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3