Review Advance Acoustic Paris-serie

De Advance Acoustic BX1

Met een vermogen van twee keer 105 Watt in 8 Ohm en twee keer 150 Watt in 4 Ohm – geen verdubbeling helaas – in een zeer compacte behuizing bewijst Advance Acoustic dat een mini-power house met goede prestaties in klasse A / AB  absoluut mogelijk is.

De voorkant van de Advance Acoustic BX1 is voorzien van twee blauw verlichte  VU-meters. Typerend. Aan de achterzijde vindt u twee selecteerbare RCA en XLR gebalanceerde ingangen, de 230V Euro aansluiting, een update connector, twee sets degelijke luidspreker aansluitingen voor zowel spades als banaanstekers, een trigger in- en uitgang en een bias schakelaar die de versterker deels in klasse A laat draaien. Hierover later meer.

Aan de binnenkant vinden we een fors bemeten ringkerntransformator, een gekoelde gelijkrichter en een klein leger elektrolytische condensatoren met in totaal 40.000 micro Farad aan buffercapaciteit voor beide kanalen samen. Dat zien we graag!

Per kanaal past Advance Acoustic twee parallelle eindtransistoren toe met emitter weerstanden. En uiteraard ontbreekt ook de bekende stand-by print niet. Ondanks alle elektronica heeft Advance Acoustic ook nog de luchtstroom vanaf de gaten in de onderkant door de twee koelelementen heen weten vrij te houden. Dat is toch knap.

Gerelateerde berichten

Van Medevoort SA230

Het Nederlandse bedrijf Audioart is al een tijdje bezig. En niet zonder succes. Veel van de oer-Hollandse producten worden met open armen ontvangen. En niet zonder reden. Ze zijn degelijk gemaakt, innovatief en hifitechnisch prima in orde.

Logitech Harmony 1100

Het is zonder twijfel een zeer bekend probleem bij liefhebbers van audiovisuele apparatuur: talloze afstandsbedieningen die her en der rondslingeren. De juiste vinden is één ding. Wellicht een groter probleem is het aantal dat u nodig hebt om één taak te starten. Logitech heeft een oplossing: de Harmony.

Auralic - M50 - Laptop - M51

Review NAD M50, M51 en M52

Ja, we reviewen deze keer drie apparaten in één keer (hoofdzakelijk de nieuwe M50 streamer). Maar dat kan ook bijna niet anders bij de M50 streamer van NAD. De M51 is (bijna) onlosmakelijk verbonden met de M51-dac. De M52 is een opslagoplossing die NAD kan leveren. En aangezien streamen zonder muziek lastig gaat hebben wij […]

4 reacties

  1. Beste Stoommachine,
   Die Britten kunnen inderdaad mooie spullen maken, geen discussie hier! Toch vind ik dat “la vie en rose avec un chablis” – volkje ook niet verkeerd. Zoveel mensen, zoveel smaken nietwaar?

 1. Dankjewel Geoffrey,
  Het plaatwerk van de buitenkant mag dan misschien niet de meeste aandacht hebben gehad; emotie, zeker wat de DX1 betreft, hebben ze er in ieder geval wel ingestopt.
  De witte versie heeft mijns inziens ook een hogere “WAV-factor”, mocht vrouwlief toevallig meegaan naar de hifi zaak :-)
  Voor wat de betrouwbaarheid betreft kan alleen de tijd uitsluitsel geven echter ben ik geen verontrustende zaken tegengekomen bij het op de plaat zetten van het “interieur” die me hieraan zouden doen twijfelen.

 2. Leuke review. Hoorde wel al vaak dat er gergeld wat foutjes slopen in de producten van de Fransen. En misschien ben ik een neuzelaar maar het ziet er allemaal toch wel wat bric à brac uit, om het op zijn Frans te zeggen.

  In het wit is het wel nog cool. Op de site staat nog niet alles en er worden ook nog andere producten in de reeks verwacht. Cd speler, cd transport en een multimediaspeler! Je krijgt wel veel voor weinig. Ik twijfel nog wat aan de betrouwbaarheid.

  Toch spreekt het me enorm aan.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3