Review Advance Acoustic Paris-serie

De Advance Acoustic DX1

Voor de liefhebber van een geheel digitale setup heeft Advance-Acoustic de DX2 DAC met regelbare volume-uitgang uitgebracht, geschikt voor directe aansluiting op een eindversterker. Deze DAC is opgebouwd uit de XMOS XU208-256 (aka U30880C10)  USB audiodecoder/host chip, een AKM AK4118 digitale audio receiver en een AKM AK4490 32bits 768kHz DAC.

Het opmerkelijke verschil met de DAC in de PX1 vindt u terug in de luisterervaring. Op de achterkant overtreft de DX2 de PX1 met niet drie, maar zes optische inputs, twee coaxiale ingangen, een BNC ingang, twee USB (type A en B) inputs en een AES/EBU ingang. Daarnaast zijn er twee analoge (XLR en RCA) en twee digitale uitgangen beschikbaar. Voor wie wellicht een leuk lusje wil maken naar een andere dac.

Ook een upgrade- en een uitbreidingsconnector voor een optionele bluetooth-module ontbreken niet. Wat we ook hier weer missen, is een HDMI aansluiting die deze DAC naar onze mening helemaal compleet zou maken…Toch handig voor wie zijn dvd / blu-ray / playstation wat wil opwaarderen.

Aan de binnenkant vindt u overzichtelijk opgesteld een heuse driedekker print, een nette ringkerntransformator en de stand-by voeding met zelfs nog wat overblijvende ruimte. Hiermee scoort Advance-Acoustic punten.

Gerelateerde berichten

Chord Chordette Qute HD

Review Chord Chordette Qute HD

Chord is een Brits merk dat sinds 1989 eigenzinnige producten op de markt brengt. De oprichters van Chord zijn afkomstig van de luchtvaartelektronica en dat kan je zien aan de opzet en afwerking van hun producten. Industriële vormgeving en  zelf ontwikkelde elektronische onderdelen zijn uw deel als u besluit een Chord toe te voegen aan […]

Review Yamaha WXC-50 streamer voorversterker

In het voorjaar van 2016 kondigt Yamaha een groot aantal nieuwe producten aan binnen het Yamaha MusicCast ecosysteem. Tijdens de X-FI 2016 vraagt het bedrijf ons om de Yamaha WXC-50 eens ‘audiofiel’ aan de tand te voelen. Wij nemen dit aanbod graag van Yamaha aan.

Akiko Audio Powercord

Review Akiko Powercord Silverline en The Patriot

De postbode overhandigt twee serieuze dozen van het Limburgse Akiko Audio. Zijn dit écht de twee netkabels die we kunnen testen? Een blik in de dozen bevestigt dit. Eén dikke zilverkleurige kabel – dat moet wel de Silverline zijn – en één in de kleuren van de Hollandse vlag: The Patriot. 

4 reacties

  1. Beste Stoommachine,
   Die Britten kunnen inderdaad mooie spullen maken, geen discussie hier! Toch vind ik dat “la vie en rose avec un chablis” – volkje ook niet verkeerd. Zoveel mensen, zoveel smaken nietwaar?

 1. Dankjewel Geoffrey,
  Het plaatwerk van de buitenkant mag dan misschien niet de meeste aandacht hebben gehad; emotie, zeker wat de DX1 betreft, hebben ze er in ieder geval wel ingestopt.
  De witte versie heeft mijns inziens ook een hogere “WAV-factor”, mocht vrouwlief toevallig meegaan naar de hifi zaak :-)
  Voor wat de betrouwbaarheid betreft kan alleen de tijd uitsluitsel geven echter ben ik geen verontrustende zaken tegengekomen bij het op de plaat zetten van het “interieur” die me hieraan zouden doen twijfelen.

 2. Leuke review. Hoorde wel al vaak dat er gergeld wat foutjes slopen in de producten van de Fransen. En misschien ben ik een neuzelaar maar het ziet er allemaal toch wel wat bric à brac uit, om het op zijn Frans te zeggen.

  In het wit is het wel nog cool. Op de site staat nog niet alles en er worden ook nog andere producten in de reeks verwacht. Cd speler, cd transport en een multimediaspeler! Je krijgt wel veel voor weinig. Ik twijfel nog wat aan de betrouwbaarheid.

  Toch spreekt het me enorm aan.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3