web analytics

Review Advance Acoustic Paris-serie

Voordelen

 • Klinkt erg goed
 • Breed inzetbaar
 • Degelijke prijs

Nadelen

 • Afwerking kan wat beter
 • Geen hdmi op de dacs
 • Prijs: € 699 - 999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  De Advance Acoustic DX1

  Voor de liefhebber van een geheel digitale setup heeft Advance-Acoustic de DX2 DAC met regelbare volume-uitgang uitgebracht, geschikt voor directe aansluiting op een eindversterker. Deze DAC is opgebouwd uit de XMOS XU208-256 (aka U30880C10)  USB audiodecoder/host chip, een AKM AK4118 digitale audio receiver en een AKM AK4490 32bits 768kHz DAC.

  Het opmerkelijke verschil met de DAC in de PX1 vindt u terug in de luisterervaring. Op de achterkant overtreft de DX2 de PX1 met niet drie, maar zes optische inputs, twee coaxiale ingangen, een BNC ingang, twee USB (type A en B) inputs en een AES/EBU ingang. Daarnaast zijn er twee analoge (XLR en RCA) en twee digitale uitgangen beschikbaar. Voor wie wellicht een leuk lusje wil maken naar een andere dac.

  Ook een upgrade- en een uitbreidingsconnector voor een optionele bluetooth-module ontbreken niet. Wat we ook hier weer missen, is een HDMI aansluiting die deze DAC naar onze mening helemaal compleet zou maken…Toch handig voor wie zijn dvd / blu-ray / playstation wat wil opwaarderen.

  Aan de binnenkant vindt u overzichtelijk opgesteld een heuse driedekker print, een nette ringkerntransformator en de stand-by voeding met zelfs nog wat overblijvende ruimte. Hiermee scoort Advance-Acoustic punten.

  Gerelateerde berichten

  Teufel Reference kabel

  De Advance Acoustic DX1 Inhoud 1. Inleiding2. De Advance Acoustic PX13. De Advance Acoustic DX14. De Advance Acoustic BX15. De Advance Acoustic BX26. Hoe klinkt het?7. Is alles goud wat blinkt?8. ConcurrentieReactiesKabels zijn altijd een gevaarlijk onderwerp. De technisch onderlegde liefhebbers zeggen doorgaans: een kabel moet dik genoeg zijn en niet teveel weerstand bieden. Dan […]

  DALI Opticon 8

  Review DALI Opticon 8

  De Advance Acoustic DX1 Inhoud 1. Inleiding2. De Advance Acoustic PX13. De Advance Acoustic DX14. De Advance Acoustic BX15. De Advance Acoustic BX26. Hoe klinkt het?7. Is alles goud wat blinkt?8. ConcurrentieReactiesDALI heeft vorig jaar de Opticon-lijn toegevoegd aan het gamma. Een serie onder de Rubicon die weer net onder de Epicon staat. Lekker helder. […]

  4 reacties

   1. Beste Stoommachine,
    Die Britten kunnen inderdaad mooie spullen maken, geen discussie hier! Toch vind ik dat “la vie en rose avec un chablis” – volkje ook niet verkeerd. Zoveel mensen, zoveel smaken nietwaar?

  1. Dankjewel Geoffrey,
   Het plaatwerk van de buitenkant mag dan misschien niet de meeste aandacht hebben gehad; emotie, zeker wat de DX1 betreft, hebben ze er in ieder geval wel ingestopt.
   De witte versie heeft mijns inziens ook een hogere “WAV-factor”, mocht vrouwlief toevallig meegaan naar de hifi zaak :-)
   Voor wat de betrouwbaarheid betreft kan alleen de tijd uitsluitsel geven echter ben ik geen verontrustende zaken tegengekomen bij het op de plaat zetten van het “interieur” die me hieraan zouden doen twijfelen.

  2. Leuke review. Hoorde wel al vaak dat er gergeld wat foutjes slopen in de producten van de Fransen. En misschien ben ik een neuzelaar maar het ziet er allemaal toch wel wat bric à brac uit, om het op zijn Frans te zeggen.

   In het wit is het wel nog cool. Op de site staat nog niet alles en er worden ook nog andere producten in de reeks verwacht. Cd speler, cd transport en een multimediaspeler! Je krijgt wel veel voor weinig. Ik twijfel nog wat aan de betrouwbaarheid.

   Toch spreekt het me enorm aan.

  Geef een reactie