Review Advance Acoustic Paris-serie

De Advance Acoustic PX1

Met de Advance Acoustic PX1 voorversterker richten de Fransen zich op de wat meer eisende Hifi liefhebber. Zo bevat de achterzijde zeven analoge RCA ingangen, een XLR ingang en een mm/mc omschakelbare phono aansluiting. Dat is gewoonweg veel. Ook in de hogere klasse vindt u vaak minder aansluitmogelijkheden.

Daarnaast treft u drie optische, één coaxiale, een USB (type A en B) aansluiting, twee analoge RCA uitgangen, een set XLR pre-out aansluitingen, twee subwoofer uitgangen (met schakelbare low-pass), een trigger in- en uitgang, een uitbreidingsconnector voor een optionele bluetooth-module en een upgrade connector aan.

Aan de onderkant heeft de PX1 twee keuzeschakelaars per hoofdtelefoonaansluiting om de impedantie en versterkingsfactor te kunnen instellen, handig om te weten! Alles bij elkaar een imposante hoeveelheid aansluitingen. Een HDMI connector ontbreekt helaas…

De binnenkant biedt ruimte aan o.a. twee conventionele transformatoren, een hele familie lineaire voedingen (dual mono!) op een separaat voedingsboard,een stand-by print en twee grote printplaten. Veel ruimte is er dan ook niet over. Toch ziet alles er netjes afgewerkt uit.

De DAC is opgebouwd uit een XMOS XS1-L8A-64 USB audiodecoder/host chip, een AKM AK4113 digitale audio receiver die de non-PCM bit stream verwerkt en een Wolfson WM8740 DAC op de onderste printplaat, dicht bij de uitgangen en omringd door veel condensatoren.

Gerelateerde berichten

Review B&O Play Beolit 12

Apple, Airplay, streaming… de hippe woorden voor 2012. Bang & Olufsen – eigenlijk B&) Play – heeft met de Beolit 12 een alles in één luidspreker in de markt voor de modebewuste én hifi-bewuste, moderne muziek-consument. De Beolit 12 kost 685 euro en is daarmee één van de duurste Airplay-speakers. Is hij ook één van […]

Lentus Audio Solo

Lentus Audio is een nieuweling in luidsprekerland. En met een gezamelijke technische ervaring van 50 jaar heeft heeft het oprichtersduo, Theo Kraai en Koert Linde, aardig wat kennis in huis. En dat leidt tot erg interessante producten. Eén daarvan is de Lentus Audio Solo waarbij slechts één unit verantwoordelijk is voor de gehele frequentieband van […]

Eén plus één is: Duo!

Lentus Audio kent u wellicht van andere recensies op deze website. Of wellicht hebt u al een paar demo?s gehoord bij luisteravonden. De twee personen achter het relatief nieuwe, Nederlandse merk zijn Theo Kraai en Koert Linde. Theo is de technicus, Koert is met zijn meubelmakersachtergrond de man achter het design. Een gouden combinatie zo […]

4 reacties

  1. Beste Stoommachine,
   Die Britten kunnen inderdaad mooie spullen maken, geen discussie hier! Toch vind ik dat “la vie en rose avec un chablis” – volkje ook niet verkeerd. Zoveel mensen, zoveel smaken nietwaar?

 1. Dankjewel Geoffrey,
  Het plaatwerk van de buitenkant mag dan misschien niet de meeste aandacht hebben gehad; emotie, zeker wat de DX1 betreft, hebben ze er in ieder geval wel ingestopt.
  De witte versie heeft mijns inziens ook een hogere “WAV-factor”, mocht vrouwlief toevallig meegaan naar de hifi zaak :-)
  Voor wat de betrouwbaarheid betreft kan alleen de tijd uitsluitsel geven echter ben ik geen verontrustende zaken tegengekomen bij het op de plaat zetten van het “interieur” die me hieraan zouden doen twijfelen.

 2. Leuke review. Hoorde wel al vaak dat er gergeld wat foutjes slopen in de producten van de Fransen. En misschien ben ik een neuzelaar maar het ziet er allemaal toch wel wat bric à brac uit, om het op zijn Frans te zeggen.

  In het wit is het wel nog cool. Op de site staat nog niet alles en er worden ook nog andere producten in de reeks verwacht. Cd speler, cd transport en een multimediaspeler! Je krijgt wel veel voor weinig. Ik twijfel nog wat aan de betrouwbaarheid.

  Toch spreekt het me enorm aan.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3