Review Acoustic Energy AE509 vloerstaanders

Voordelen

 • Bloedmooi laag
 • Snelle, verfijnde weergave
 • Makkelijk te integreren
 • Makkelijk aan te sturen
 • Afwerking
 • Prijs

Nadelen

 • Geen
 • Prijs: € 2800 per paar

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Acoustic Energy AE509

  Inleiding

  Na het testen van talloze bookshelfs lieten we nog eens een paar vloerstaanders naar het verre West-Vlaanderen overkomen en daar zijn we niet rouwig om. Evident is dat niet altijd maar importeur Viertron wou wel een setje Acoustic Energy AE509 voor ons regelen. Binnen de twee weken landden er een paar satijnwitte zuiltjes rechtstreeks vanuit de fabriek in Cirencester. Zeggen dat deze luidsprekers perfect in onze luisterruimte passen is een understatement. Ze zijn er simpelweg voor gemaakt!

  Acoustic Energy zal voor altijd een speciaal plaatsje in ons hart hebben, want hun AE301 was onze eerste serieuze bookshelf en onmiddellijk een topper. Zeker voor zijn zachte prijs. Acoustic Energy zelf heeft de afgelopen jaren een wat woelige periode achter de rug met een buitenlandse investeerder en uitwijken naar China tot gevolg. Maar inmiddels bouwen ze opnieuw al hun luidsprekers in het Verenigd Koninkrijk en hebben ze een duidelijke lijn in hun gamma gekregen.

  Carbon

  Er is de 100, 300 en 500 serie. Duidelijk. Waar de 500 lijn verschilt met de goedkopere reeksen is het gebruik van carbon voor zowel de driver als tweeter. Bij de andere reeksen wordt aluminium gebruikt. In onze review van de AE500 bookshelf zijn we hier al uitvoerig op ingegaan. We herhalen even dat het gebruik van carbon voor een tweeter in elk geval uitzonderlijk is. Deze carbonvezels zijn erg licht en moeten enerzijds voor een snellere en anderzijds voor een minder scherpe weergave zorgen. Achteraan zien we één paar degelijke luidsprekerklemmen en helemaal bovenaan een langwerpige baspoort. 

  De AE509 is een tweeweg vloerstaander in een D’Appolito opstelling, tweeter tussen de mid-drivers dus. Elke luidspreker weegt 22 kilogram los aan de haak. Het zijn 6 ohms speakers met een gevoeligheid van 89db. Volgens de specs gaan ze tot 32Hz tot 28kHz en hoewel dit wat optimistisch is gaan deze slanke torentjes best diep. Maar daarover later meer. Andere uitvoeringen zijn hoogglans zwart en walnoot fineer maar zoals gezegd heeft de witte uitvoering onze voorkeur. Ze zijn exact een meter hoog en door hun beperkte breedte nemen ze niet al te veel ruimte in.

   

  Winkels met Acoustic Energy

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  11 reacties

  1. Hey Geoffrey,
   Mooie review, Ik heb ook interesse in de AE520,gaan jullie die ook testen?
   De bouten van de spikes zijn die M14, de Isoacoustics Gia2 kunnen die er onder gemonteerd worden?

   1. Dag Franky,

    Ik denk niet dat we de AE520 gaan testen maar zoals Molenaar zegt de collega’s van hifi.nl hebben die net getest. Wat ik hoor is dat de AE520 nog wat verfijnder is en rustiger en de AE509 wat meer fun en wat sneller.

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  2. Leuk verhaal, merci!
   en voor de liefhebbers…….in HIFI.NL staat vandaag een review van de Acoustic Energy AE520………ook een enthousiast verhaal!

   Muzikale groet!

  Geef een antwoord