web analytics

Review Acelec Model One

Voordelen

 • Zeer precies
 • Eerlijke presentatie
 • Prachtig gemaakt

Nadelen

 • Spreiding van de AMT
  • Prijs: € 6500

   Bouwkwaliteit
   Aanstuurbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Acelec One

   Inleiding

   Inhoud

   Wie aan Cees Ruijtenberg denkt, denkt aan Metrum Acoustics. En wie aan Metrum Acoustics denkt, denkt aan d/a-converters. En wellicht de Ambre en Baby Ambre. Weet echter dat Ruijtenberg ook luidsprekers heeft ontworpen. Sterker nog: daar ligt een groot deel van zijn passie. Niet geheel verwonderlijk dat in zijn nieuwe bedrijf: Acelec een luidspreker te vinden is in het productaanbod. Maak kennis met de Acelec Model One.

   De Acelec Model One is een zeer compacte monitor luidspreker. We zeggen hier zeer bewust monitor, omdat de ‘roots’ in de studio zitten. Deze luidspreker is ontworpen en getest en getuned in de studio.

   De kast is van dik aluminium – 15mm; verkrijgbaar in zwart en zilver. Dit dikke aluminium heeft als voordeel dat resonanties geen kans krijgen. Ruijtenberg heeft tests gedaan met mdf en aluminium en is tot de conclusie gekomen dat aluminium gewoon veel schoner klinkt. Er is eigenlijk geen weg meer terug… ondanks dat aluminium significant duurder is.

   Units en crossover

   In de kast zitten twee units: een ScanSpeak Revelator voor het midden en laag en een Mundorf AMT voor het hoog. Het crossover is een dual slope ontwerp. Deze heeft in feite twee knikpunten. Het gedraagt zich als een eerste order filter op de wisselfrequentie die op 1800 Hz ligt. Verderop zit nog een tweede ‘knik’. Daar is dus nog een overgang van tweeter naar woofer. Deze tweede overgang is gunstig voor het fasegedrag van de luidspreker. Samen komen de units tot een bereik van 45 Hz tot 35 kHz +/- 2.5 dB.

   Verzorgd

   De Acelec Model One zit er al met al erg verzorgd uit. Geen dikke naden, overtollige schroeven of gekke hoeken. De aansluiting achterop zit ook lekker stevig in de kast en laat alle soorten kabels toe. Puik werk.

   De afmetingen zijn maar 285 x 195 x 300mm. Maar het gewicht is een ‘whopping’ 17kg! Vergis u niet: dit is serieus spul! Mag ook wel voor 6500 euro per paar.

   Gerelateerde berichten

   Syntaxx dual PSU

   Review Syntaxx bi-volt voeding

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De setup3. De Sound4. Metingen 5. Voor wie?ReactiesExterne voedingen lijken wel het volgende product… ze worden steeds populairder, zeker nu het computernetwerk onderdeel van de signaalketen is geworden. Er komt aardig wat vervuiling binnen via zowel de ethernetkabel, als de schakelende voedingen van de switches, routers en modems. Als we die […]

   Overzicht Lumin Auralic

   Videobespreking Lumin D2 en Auralic Aries G2

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De setup3. De Sound4. Metingen 5. Voor wie?ReactiesOp verzoek van heel wat vragen van u – de lezers – hebben we de Lumin D2 en Auralic Aries G2 in het rek gezet. Twee nieuwe streamers. Twee totaal verschillende streamers. Want de Auralic is een streaming bridge – een dac-loze streamer – […]

   3 reacties

   Geef een reactie