web analytics

Quick Review: Pioneer SE MJ-561 Bluetooth hoofdtelefoon

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Degelijke prijs

Nadelen

 • Niet opvouwbaar
 • Geen kabel mogelijk
 • Prijs: € ? 100

  Pioneer SE MJ 561

  Pioneer is met name bekend vanwege dj-spullen. En natuurlijk de nodige AV-receivers. ‘Oude Rotten’ kennen vast ook nog de luidsprekers en het nodige échte hifi-spul. We testen vandaag even in rap tempo de SE MJ-561 bluetooth hoofdtelefoon.

  Waarom interessant? Een Bluetooth hoofdtelefoon die ook nog een goed geluid produceert onder 100 euro? Kan dat?

  Belangrijkste kenmerken

  • 40 mm driver
  • Bluetooth 4.0
  • NFC-connectie mogelijk als u een compatibele Android telefoon hebt
  • 15 uur speeltijd
  • Handsfree bellen

  Eerste indruk

  De MJ-561 voelt solide en luxe aan en zit prettig. Zeker in beige kunstleer en met de aluminium afwerking heb je niet het gevoel een instapmodel op het hoofd te hebben. Van een afstand lijkt hij een beetje op de BeoPlay H6.

  De hoofdtelefoon is ook erg licht, 160 gram. En dat zorgt ervoor dat langer dragen geen probleem is.

  Het verbinden via Bluetooth met een telefoon of laptop gaat makkelijk en snel. Kwestie van op een paar knopjes drukken en verbinden maar. Dat is overigens bij veel andere modellen tegenwoordig ook zo.

  De zware bas, vaak kenmerkend voor mobiele headsets, valt ons eerlijk gezegd mee. U hebt zeker geen Beats by Dr Dre-sub aan uw oren hangen. En dat vinden wij een positief punt.

  We hebben ook hi-res muziek afgespeeld bij deze korte test. En de Pioneer laat het verschil met bijvoorbeeld MP3 duidelijk horen; meer detail, scherpere plaatsing, beheerster hoog en laag.

  Bellen

  Handsfree bellen gaat prima, binnen en buiten. De Pioneers bieden u geen geluidsbescherming tegen harde wind; die komt, vreemd genoeg, wel tussen de earpads en uw oren.

  Er is geen gedoe met swipen aan uw aluminium oorschelp voor volume, zappen en bellen; gewoon drie knopjes voor harder, zachter, bellen, pauze en play.

  Bluetooth?

  Bluetooth was lang een niet-discussieerbaar onderwerp voor audiofielen. Maar hoe lang nog? De kwaliteit wordt steeds beter en het gebruiksgemak is hoog. U heeft geen apps nodig; als uw mobiele apparaat of laptop het kan afspelen, dan ook uw Bluetooth apparaat.

  Prijs

  De Pioneer MJ-561 kost ? 100

   

  Gerelateerde berichten

  Musical Fidelity V90 HPA

  Review Musical Fidelity V90-HPA

  De Musical Fidelity V90-HPA is een geweldig mooi gebouwde en zeer degelijke hoofdtelefoon versterker: er is geen genre waarin hij zich niet thuis voelt en hij heeft te allen tijde vermogen te over.   Net als de V90-DAC, V90-AMP en V90-BLU maakt ook deze HPA een zeer goede eerste indruk. Het is simpelweg een net ontworpen […]

  KEF M100 in-ear

  Review Kef M100 in-ear

  Het was een vroege dinsdagochtend. De engineers zaten met hun kop koffie. “Zouden we geen in-ears kunnen maken?” Hierop antwoordden de andere engineers: “Het zijn toch eigenlijk gewoon kleine speakers die je in je oor kan stoppen.” De engineers keken elkaar aan. “Ja! we gaan in ears maken!!” De engineers hieven hun koffiemokken en proostten […]

  Geef een reactie