web analytics

Quick Review: Pioneer SE MJ-561 Bluetooth hoofdtelefoon

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Degelijke prijs

Nadelen

 • Niet opvouwbaar
 • Geen kabel mogelijk
 • Prijs: € ? 100

  Pioneer SE MJ 561

  Pioneer is met name bekend vanwege dj-spullen. En natuurlijk de nodige AV-receivers. ‘Oude Rotten’ kennen vast ook nog de luidsprekers en het nodige échte hifi-spul. We testen vandaag even in rap tempo de SE MJ-561 bluetooth hoofdtelefoon.

  Waarom interessant? Een Bluetooth hoofdtelefoon die ook nog een goed geluid produceert onder 100 euro? Kan dat?

  Belangrijkste kenmerken

  • 40 mm driver
  • Bluetooth 4.0
  • NFC-connectie mogelijk als u een compatibele Android telefoon hebt
  • 15 uur speeltijd
  • Handsfree bellen

  Eerste indruk

  De MJ-561 voelt solide en luxe aan en zit prettig. Zeker in beige kunstleer en met de aluminium afwerking heb je niet het gevoel een instapmodel op het hoofd te hebben. Van een afstand lijkt hij een beetje op de BeoPlay H6.

  De hoofdtelefoon is ook erg licht, 160 gram. En dat zorgt ervoor dat langer dragen geen probleem is.

  Het verbinden via Bluetooth met een telefoon of laptop gaat makkelijk en snel. Kwestie van op een paar knopjes drukken en verbinden maar. Dat is overigens bij veel andere modellen tegenwoordig ook zo.

  De zware bas, vaak kenmerkend voor mobiele headsets, valt ons eerlijk gezegd mee. U hebt zeker geen Beats by Dr Dre-sub aan uw oren hangen. En dat vinden wij een positief punt.

  We hebben ook hi-res muziek afgespeeld bij deze korte test. En de Pioneer laat het verschil met bijvoorbeeld MP3 duidelijk horen; meer detail, scherpere plaatsing, beheerster hoog en laag.

  Bellen

  Handsfree bellen gaat prima, binnen en buiten. De Pioneers bieden u geen geluidsbescherming tegen harde wind; die komt, vreemd genoeg, wel tussen de earpads en uw oren.

  Er is geen gedoe met swipen aan uw aluminium oorschelp voor volume, zappen en bellen; gewoon drie knopjes voor harder, zachter, bellen, pauze en play.

  Bluetooth?

  Bluetooth was lang een niet-discussieerbaar onderwerp voor audiofielen. Maar hoe lang nog? De kwaliteit wordt steeds beter en het gebruiksgemak is hoog. U heeft geen apps nodig; als uw mobiele apparaat of laptop het kan afspelen, dan ook uw Bluetooth apparaat.

  Prijs

  De Pioneer MJ-561 kost ? 100

   

  Gerelateerde berichten

  JBL Synchros S700

  Review JBL Synchros S700

  Zwart, aluminium, leer, strak… en actief. Dat zijn zo’n beetje de kernwoorden van de JBL Synchros S700 hoofdtelefoon. Een model voor de serieuze consument, want met 299 euro is ook dit model niet weggelegd voor iedereen. Wij gaan er eens even goed voor zitten. 

  creative-soundblaster-roar-pro

  Review Creative Soundblaster Roar Pro

  Portable bluetooth speakers nemen behoorlijk in populariteit toe. De reden: lekker gemakkelijk. De accu gaat veelal lang mee en pairen gaat in een handomdraai. Of het nu een telefoon, tablet of draagbare speler is: fluitje van een cent. Wij testen de Creative Soundblaster Roar Pro. Een BT-speaker die nog een paar extra’s biedt. En dat […]

  Geef een reactie