Quick Review: Pioneer SE MJ-561 Bluetooth hoofdtelefoon

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Degelijke prijs

Nadelen

 • Niet opvouwbaar
 • Geen kabel mogelijk
  • Pioneer SE MJ 561

   Pioneer is met name bekend vanwege dj-spullen. En natuurlijk de nodige AV-receivers. ‘Oude Rotten’ kennen vast ook nog de luidsprekers en het nodige échte hifi-spul. We testen vandaag even in rap tempo de SE MJ-561 bluetooth hoofdtelefoon.

   Waarom interessant? Een Bluetooth hoofdtelefoon die ook nog een goed geluid produceert onder 100 euro? Kan dat?

   Belangrijkste kenmerken

   • 40 mm driver
   • Bluetooth 4.0
   • NFC-connectie mogelijk als u een compatibele Android telefoon hebt
   • 15 uur speeltijd
   • Handsfree bellen

   Eerste indruk

   De MJ-561 voelt solide en luxe aan en zit prettig. Zeker in beige kunstleer en met de aluminium afwerking heb je niet het gevoel een instapmodel op het hoofd te hebben. Van een afstand lijkt hij een beetje op de BeoPlay H6.

   De hoofdtelefoon is ook erg licht, 160 gram. En dat zorgt ervoor dat langer dragen geen probleem is.

   Het verbinden via Bluetooth met een telefoon of laptop gaat makkelijk en snel. Kwestie van op een paar knopjes drukken en verbinden maar. Dat is overigens bij veel andere modellen tegenwoordig ook zo.

   De zware bas, vaak kenmerkend voor mobiele headsets, valt ons eerlijk gezegd mee. U hebt zeker geen Beats by Dr Dre-sub aan uw oren hangen. En dat vinden wij een positief punt.

   We hebben ook hi-res muziek afgespeeld bij deze korte test. En de Pioneer laat het verschil met bijvoorbeeld MP3 duidelijk horen; meer detail, scherpere plaatsing, beheerster hoog en laag.

   Bellen

   Handsfree bellen gaat prima, binnen en buiten. De Pioneers bieden u geen geluidsbescherming tegen harde wind; die komt, vreemd genoeg, wel tussen de earpads en uw oren.

   Er is geen gedoe met swipen aan uw aluminium oorschelp voor volume, zappen en bellen; gewoon drie knopjes voor harder, zachter, bellen, pauze en play.

   Bluetooth?

   Bluetooth was lang een niet-discussieerbaar onderwerp voor audiofielen. Maar hoe lang nog? De kwaliteit wordt steeds beter en het gebruiksgemak is hoog. U heeft geen apps nodig; als uw mobiele apparaat of laptop het kan afspelen, dan ook uw Bluetooth apparaat.

   Prijs

   De Pioneer MJ-561 kost ? 100

    

   Gerelateerde berichten

   Review ZEMi Aria

   Een kleine quiz in de vorm van ‘raad het apparaat’ was voorafgaande aan deze review misschien wel op zijn plaats geweest… “Wat is dat dan?!” “Is dat soms een nieuwe lamp?” “Is het een luidspreker? Echt?!” “Wat een apart ding zeg!” Zomaar een greep uit de vele reacties die de ZEMi Aria tijdens de reviewperiode […]

   Master & Dynamic MH40

   Review Master & Dynamic MH40

   Pas geleden hebben we de Master & Dynamic MH30 getest. Klankmatig een erg fraaie on-ear, maar op gebied van comfort niet onze favoriet. Nu is het de beurt aan de iets grotere en chiquere Master & Dynamic MH40. Een over-ear hoofdtelefoon, gemaakt van luxe materialen.

   SMS Audio Sync by 50

   Review SMS Audio Sync by 50

   50 Cent moet het grote succes van de Dr Dre hoofdtelefoons hebben gezien. De Beats by Dre zie je echt op elke straathoek. En dat terwijl ze echt niet goedkoop zijn! De Sync by 50 lijkt een beetje op de Beats, al meldt de rapper dat er grote verschillen zijn. De Sync moet een stuk […]

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon