Quick Review: Bowers & Wilkins T7 Bluetooth speaker

Bowers Wilkins T7

Weer even een korte, to-the-point review. Deze keer over de Bowers & Wilkins T7 bluetooth-speaker. Een mooi ding om te zien… dat staat eigenlijk wel buiten kijf. Maar klinkt het ook een beetje? 

We hebben het al gezegd. De Bowers & Wilkins T7 is een bluetooth-speaker. Met AptX natuurlijk. Want zonder deze speciale codec klinkt het allemaal een stuk minder lekker. Wel even en notitie: ook de bron – dus smartphone of tablet – moet over deze mogelijkheid beschikken.

Waarom interessant?

Bowers Wilkins T7Bluetooth wordt steeds beter voor hifi-toepassingen. Het is makkelijker dan via wifi verbinding zoeken met een streamer/luidspreker.

Belangrijkste kenmerken

·         2x 50 mm units links/rechts, dubbele basradiatoren

·         Ziet er uit als een juwelendoosje door de transparante honingraatstructuur die het kastje stevigheid geven.

·         Zeer eenvoudig te bedienen

·         Zeer sterke accu: speelduur 18 uur (of misschien wel meer)

Eerste indruk

Bowers Wilkins T7De T7 valt meteen op door zijn soepele geluid. Voor een speaker van dit formaat is de klank meer dan goed en kan zich eigenlijk bijna meten met fullsize luidsprekers. De redacteur in kwestie dacht soms zelfs dat de vloerstaanders aanstonden! Het blijkt na een goede blik toch echt de T7 te zijn.

De T7 is zonder mee doordacht vormgegeven. De rubberen stootrand zorgt voor stabiliteit, het gewicht is precies goed (niet te licht of te zwaar) en de afwerking is uitstekend.

De Bluetooth aptX-technologie is beter dan de oude BT-standaard SBC (wat wilt u ook, het staat voor Low Complexity Subband Coding) of A2DP. Dit keer zijn overigens Apple-bezitters in het nadeel; Apple ondersteunt aptX niet. Met een Nexus of sommige Android-telefoons (veelal wel de duurdere modellen) kunt u hiervan wel profiteren. Het is echt een verbetering!

Het kan hard, maar dat hoeft niet. Ook bij lage volumes is het geluidsbeeld vol.

Tips

BowersWilkins - T7 - Beauty - WhiteFrontSideEven een ‘insider-tip’. Probeer hem eens in uw keukenkast! Verbaas u over de focussering en het gekruide geluid.

Accu

We hebben de hele kerstvakantie naar de T7 geluisterd, bijna dagelijks, en hoefden hem niet een keer op te laden.

Prijs

De Bowers & Wilkins T7 kost ? 350

 

Gerelateerde berichten

Philips Fidelio X2

Review Philips Fidelio X2 hoofdtelefoon

Philips is naar onze mening het meest ondergewaardeerde merk op gebied van koptelefoons. We hebben regelmatig een model in handen gehad. En keer op keer weten ze te overtuigen. De instappers zitten goed en klinken prima. De hoge segment-modellen geldt hetzelfde voor. Waarom zien we ze dan bijna nergens liggen en horen we er zo […]

Cambridge Audio Minx

PERSBERICHT – Kleine satellietluidsprekers kennen we vooral van Bose. Over de geluidskwaliteit van deze systemen laten we ons even niet uit. Kort gezegd kunnen we stellen dat het blijkbaar erg lastig – zo niet onmogelijk is – een goed klinkend satellietsysteem te ontwikkelen. Cambridge is de uitdaging aangegaan en komt met de Minx. Een 2.1 […]

Sonos S5

Sonos heeft inmiddels een erg gedegen reputatie opgebouwd als het gaat om streaming audio systemen. Het merk dat in California gevestigd is en zijn design gebaseerd heeft op een opwarmplaat ? dit is geen grap ? heeft nu een ?stand alone? luidspreker gemaakt: de S5. Ideaal voor de slaapkamer, keuken, of bijvoorbeeld studiekamer.

4 reacties

 1. Sorry jongens, maar dit lijkt toch meer op een ‘advertorial’ dan een serieuze review, ook al is die quick. De B&W T7 is de meest overprized speaker van dit moment, er is heel veel meer beter te koop voor heel veel minder geld. Kijk eens op de site van Oluv’s gadgets, deze Oostenrijker geeft op genadeloze wijze (analytisch én gehoormatig) de plus- en minpunten aan van (nieuwe) bluetooth speakers.

  1. Dag Dirk,

   Feedback is welkom. En we gaan er zeker wat mee doen, dus bedankt hiervoor. We proberen op deze manier wat meer reviews te kunnen doen. Sommige apparaten vergen sowieso meer tijd, dus daar zullen we zeker nooit een Quick Review van doen. Maar bepaalde andere apparaten kunnen we ook in minder tijd bekijken. We gaan even kijken hoe we een goede balans kunnen vinden.

   Groet!

   Jaap

 2. Ik dacht dat de aptX als ontvanger juist de normale AD2P “op kleurde” maar niet dus

  Hier de site wat word ondersteund tot nu toe op aptX gebied

  Nooit te oud om te leren dank Jaap, maken de soort kruiden nog uit ;-)

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Teufel Boomster XL mobiele speaker

Review Teufel Boomster XL mobiele speaker