web analytics

Quick Review Bowers Wilkins AM1

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Mooie bevestiging
 • Goede prijs

Nadelen

 • Geen
  • Prijs: € ? 550 per paar

   Bowers AM1 buiten

   De Bowers & Wilkins AM1 is een relatief kleine luidspreker voor aan de wand. Eventueel voor buiten, aangezien de speaker spatwaterdicht is en op een bijzonder manier aangesloten wordt. Wij kijken er even kort naar. 

   De Bowers & Wilkins AM1 is een tweeweg luidspreker, bedoeld voor bevestiging aan de muur. De luidspreker is tevens geschikt voor buitengebruik.

   Waarom interessant?

   Bowers AM1 open De Nautilus-tube tweater is goede te zien (onderin). Dat zorgt voor een erg volwassen weergave.

   Er zijn niet veel luidsprekers die een fraaie vormgeving, een slimme en esthetische muurbevestiging en een goed geluid weten te combineren. De witte of zwarte AM-1?s vallen bijna weg tegen de achtergrond vanwege de ronde vormen.

   Belangrijkste kenmerken

   •  Nautilus dome tweeter
   • Fraaie oplossing om kabels weg te werken; luidsprekeraansluiting geïntegreerd in de bevestigingsschroef
   • Ook geschikt voor plaatsing buiten (weerbestendig)
   • Horizontaal en verticale bevestiging mogelijk

   Eerste indruk

   Bowers AM1
   De Bowers & Wilkins AM1 is in diverse kleuren te krijgen.

   We testen de AM-1?s in combinatie met de Bluesound Powernode. Installatie is zeer gemakkelijk, de kabels kunnen onzichtbaar worden weggewerkt door de bijzondere beugel met ingebouwd aansluitpunt.

   Ondanks het toch wel forse formaat doen ze AM-1 luidsprekers niet groot aan. Ze klinken wel als grote, volwassen luidsprekers.

   De kwaliteit van de Nautilus tweeters is goed te horen. Het levert een zeer detailrijk en sprankelend geluidsbeeld op waarbij je je steeds afvraagt waar die grote luidsprekers zijn gebleven.

   Voor een goede focussering is verticale bevestiging te verkiezen boven horizontale, omdat je hiermee de luidsprekers optimaal kunt richten naar de luisterpositie. Het brede afstralingskarakter zorgt voor een grote ?sweet spot?.

   Prijs

   De prijs is ? 550 per paar, incl muurbeugels. Dat is naar ons idee prima in orde!

    

    

   Gerelateerde berichten

   Kemp SNS-plug

   Kemp Elektroniks is een Nederlands bedrijf dat in hifi-stroomvoorziening is gespecialiseerd. Daarvoor hebben ze een breed gamma aan filters, kabels en regenerators ontwikkeld. Je kan zelfs een complete groep door ze aan laten leggen. Op het eerste oog is Kemp dus een veelbelovende producent. Laten we eens kijken naar de SNS-Plug.

   Geef een reactie