Quick Review Bowers Wilkins AM1

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Mooie bevestiging
 • Goede prijs

Nadelen

 • Geen
  • Bowers AM1 buiten

   De Bowers & Wilkins AM1 is een relatief kleine luidspreker voor aan de wand. Eventueel voor buiten, aangezien de speaker spatwaterdicht is en op een bijzonder manier aangesloten wordt. Wij kijken er even kort naar. 

   De Bowers & Wilkins AM1 is een tweeweg luidspreker, bedoeld voor bevestiging aan de muur. De luidspreker is tevens geschikt voor buitengebruik.

   Waarom interessant?

   Bowers AM1 open

   Er zijn niet veel luidsprekers die een fraaie vormgeving, een slimme en esthetische muurbevestiging en een goed geluid weten te combineren. De witte of zwarte AM-1?s vallen bijna weg tegen de achtergrond vanwege de ronde vormen.

   Belangrijkste kenmerken

   •  Nautilus dome tweeter
   • Fraaie oplossing om kabels weg te werken; luidsprekeraansluiting geïntegreerd in de bevestigingsschroef
   • Ook geschikt voor plaatsing buiten (weerbestendig)
   • Horizontaal en verticale bevestiging mogelijk

   Eerste indruk

   Bowers AM1
   De Bowers & Wilkins AM1 is in diverse kleuren te krijgen.

   We testen de AM-1?s in combinatie met de Bluesound Powernode. Installatie is zeer gemakkelijk, de kabels kunnen onzichtbaar worden weggewerkt door de bijzondere beugel met ingebouwd aansluitpunt.

   Ondanks het toch wel forse formaat doen ze AM-1 luidsprekers niet groot aan. Ze klinken wel als grote, volwassen luidsprekers.

   De kwaliteit van de Nautilus tweeters is goed te horen. Het levert een zeer detailrijk en sprankelend geluidsbeeld op waarbij je je steeds afvraagt waar die grote luidsprekers zijn gebleven.

   Voor een goede focussering is verticale bevestiging te verkiezen boven horizontale, omdat je hiermee de luidsprekers optimaal kunt richten naar de luisterpositie. Het brede afstralingskarakter zorgt voor een grote ?sweet spot?.

   Prijs

   De prijs is ? 550 per paar, incl muurbeugels. Dat is naar ons idee prima in orde!

    

    

   Gerelateerde berichten

   Bowers Wilkins 606S2

   Review Bowers & Wilkins 606 S2

   Er zijn van die luidsprekers waar je vrijwel direct verliefd op wordt. Denk aan – in geval van auteur in kwestie – de Raidho D-lijn. Maar ja: in dit geval een vrij onhaalbaar model. Kan het ook met betaalbare luidsprekres? Zeker, want zelfs tijdens de inspeelperiode speelt de nieuwe Bowers & Wilkins 606 S2 de […]

   NAD C338 - C558 - Zensor 3

   Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3

   Een complete set voor 1700 euro. Een set met bluetooth, digitale ingangen, chromecast, analoge inputs én een platenspeler… voor 1700 euro. Is het mogelijk? Ja: het kan. Wij testen een set die opgebouwd is met een NAD C338, NAD C558 en een setje DALI Zensor 3. Eens kijken hoe dat muziek kan maken. 

   Tentlabs b-DAC

   Het is zeker niet om te slijmen, maar wij zijn van mening dat Guido Tent achter Tentlabs toch wel de digitale goeroe van Nederland is. Een bewijs is te vinden in de klokmodules. Deze zijn gemakkelijk zelf in te bouwen en zorgen voor een enorme toename in rust en definitie. Maar hier gaan we het […]

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner