Quick Review Bowers Wilkins AM1

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Mooie bevestiging
 • Goede prijs

Nadelen

 • Geen
  • Bowers AM1 buiten

   De Bowers & Wilkins AM1 is een relatief kleine luidspreker voor aan de wand. Eventueel voor buiten, aangezien de speaker spatwaterdicht is en op een bijzonder manier aangesloten wordt. Wij kijken er even kort naar. 

   De Bowers & Wilkins AM1 is een tweeweg luidspreker, bedoeld voor bevestiging aan de muur. De luidspreker is tevens geschikt voor buitengebruik.

   Waarom interessant?

   Bowers AM1 open

   Er zijn niet veel luidsprekers die een fraaie vormgeving, een slimme en esthetische muurbevestiging en een goed geluid weten te combineren. De witte of zwarte AM-1?s vallen bijna weg tegen de achtergrond vanwege de ronde vormen.

   Belangrijkste kenmerken

   •  Nautilus dome tweeter
   • Fraaie oplossing om kabels weg te werken; luidsprekeraansluiting geïntegreerd in de bevestigingsschroef
   • Ook geschikt voor plaatsing buiten (weerbestendig)
   • Horizontaal en verticale bevestiging mogelijk

   Eerste indruk

   Bowers AM1
   De Bowers & Wilkins AM1 is in diverse kleuren te krijgen.

   We testen de AM-1?s in combinatie met de Bluesound Powernode. Installatie is zeer gemakkelijk, de kabels kunnen onzichtbaar worden weggewerkt door de bijzondere beugel met ingebouwd aansluitpunt.

   Ondanks het toch wel forse formaat doen ze AM-1 luidsprekers niet groot aan. Ze klinken wel als grote, volwassen luidsprekers.

   De kwaliteit van de Nautilus tweeters is goed te horen. Het levert een zeer detailrijk en sprankelend geluidsbeeld op waarbij je je steeds afvraagt waar die grote luidsprekers zijn gebleven.

   Voor een goede focussering is verticale bevestiging te verkiezen boven horizontale, omdat je hiermee de luidsprekers optimaal kunt richten naar de luisterpositie. Het brede afstralingskarakter zorgt voor een grote ?sweet spot?.

   Prijs

   De prijs is ? 550 per paar, incl muurbeugels. Dat is naar ons idee prima in orde!

    

    

   Gerelateerde berichten

   AVM v30

   Video AVM 30-series

   Het Duitse AVM heeft ter ere van zijn 30-jarig bestaan een 30-series uitgebracht. In eerste instantie was het de bedoeling dat deze in een oplage van 333 stuks zou komen. Een echte ‘Limited Edition’ dus. Maar van dat plan zijn ze – gelukkig – afgestapt. Wij bekijken (op video) de AVM V30 voorversterker en de […]

   Sonos Sub detail

   Review Sonos Sub

   Hij is al een tijdje geleden aangekondigd, maar we mogen er nu pas over schrijven: de Sonos Sub. Oftewel: de subwoofer van Sonos. Uiteraard draadloos… En uiteraard geheel in stijl van Sonos. Een tikkie lifestyle met gelukkig ook een goede scheut hifiwaardige prestaties. 

   Review B&O Play Beolit 12

   Apple, Airplay, streaming… de hippe woorden voor 2012. Bang & Olufsen – eigenlijk B&) Play – heeft met de Beolit 12 een alles in één luidspreker in de markt voor de modebewuste én hifi-bewuste, moderne muziek-consument. De Beolit 12 kost 685 euro en is daarmee één van de duurste Airplay-speakers. Is hij ook één van […]

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner