web analytics

Multitest luidsprekerkabels tot 400 euro

Prijs: € Wisselt

Tellurium Q Black II

Tellurium Q Black II

Tellurium Q is een van de merken die ondertussen een vaste plek heeft gekregen in de lineup van kabeltesten. Voor deze test ontvangen we de platte en flexibele Black II speakerkabel. Over de bouwwijze van de speakerkabel is de fabrikant wat geheimzinnig. We weten dus niet of het om een zilver of koperkabel gaat. Of om een hybride variant. Feit is dat deze geleidt en dat het muzieksignaal van de versterkerkant naar de speakers wordt getransporteerd. Dit is voor ons voldoende. Hij doet namelijk wat er wordt beloofd dat hij doet. Namelijk speakerkabel wezen.

Klankbalans

De Tellurium Q Black II is een eerlijke kabel. De klankbalans neigt naar de koele kant van neutraal. Hierdoor is de timbre een fractie aan de ‘kleine’ kant, maar omdat de kabel niets toevoegt of wegpoetst klinken houtklanken toch realistisch en ‘zingen’ instrumenten mooi door.

De hoogweergave is perfect. Detail en microdetail worden nergens gladgepolijst en hierdoor blijven resonanties en microdetails goed hoorbaar. Hierdoor ervaart de luisteraar veel betrokkenheid bij de muziek. Definitie en attack in het middengebied zijn erg goed. We hebben de kabel niet kunnen betrappen op scherpe randjes, maar bij sommige felle sets kan de Black II wellicht een fractie te direct zijn.

Het laag en sublaag zijn gortdroog. Deze hebben misschien niet de explosieve kracht en luchtverplaatsing van sommige eerder geteste speakerkabels, maar worden wel goed gecontroleerd weergegeven. Onze stelregel beter minder laag van goede kwaliteit dan veel laag van slechte kwaliteit gaat helemaal op voor deze Tellurium Q Black II.

Geluidsbeeld

Nergens hebben we de Black II kunnen betrappen op het wegmoffelen van lijntjes of van muzikanten waar deze op dat moment geen trek in heeft. Sterker nog, de Black II tilt zelfs lijntjes uit de achtergrond die bij sommige eerder door ons gereviewde speakerkabels compleet in de achtergrond verscholen bleven. Het geluidsbeeld is zeer open, transparant en ruimtelijk. Muziek komt met deze Tellurium Q Black II helemaal los van de speakers. Het geluidsbeeld is kamerbreed en bovendien holografisch. De sweetspot is relatief groot, waardoor de plaatsing van de speakers minder kritisch is en deze effecten ongeacht de luisterpositie te kunnen ervaren.

Conclusie

Wij hebben de Tellurium Q Black II ervaren als een eerlijk en realistisch klinkende luidsprekerkabel. De ambiance, detaillering en geluidsdiepte van de Tellurium Black II zijn uitzonderlijk goed. Erg geschikt voor goed gematchte sets en voor sets waar de laagweergave minimaal mag worden getemd. Wij verwachten dat deze kabels minder geschikt zijn voor felle of scherp klinkende sets.

Score

Uiterlijk en bouw 83 uit 100
Klankbalans 85 uit 100
Geluidsbeeld 90 uit 100
Totaalscore 87 uit 100
Distributie Knooppunt Audio, www.knooppuntaudio.nl
Prijs (2x 2 meter) 266 Euro inclusief BTW

Winkels met Audioquest

Hifi Studio Wilbert

Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL

Contact

Rhapsody Audio

Borneolaan 25
1217GX Hilversum, AF

Contact

2 reacties

  1. De multitest is inmiddels 3 jaar oud maar heeft mij een mooie set luidsprekerkabels opgeleverd. Ik was overigens op voorhand sceptisch of er wel een verbetering t.o.v degelijk koperkabel mogelijk was. Na het beluisteren thuis van de Tellurium q kabels was ik overtuigd. Met name toen ik na een aantal dagen mijn oude kabel terugplaatste. 260 euro is het dubbel en dwars waard.

Geef een antwoord