web analytics

Multitest luidsprekerkabels tot 400 euro

Prijs: € Wisselt

AudioQuest Rocket 33

Audioquest Rocket 33-S

De Rocket 33 van AudioQuest is de instapper uit de Rocket-serie. We bespreken zowel de full-range als de bi-wire variant. De Rocket 33 heeft een zogenaamd Double Star-Quad design. De ‘33’ is voorzien van acht solid-core kernen met twee verschillende diameters en twee verschillende soorten koper. Naast de Long-Grain koperen geleiders past de fabrikant eveneens Perfect-Surface koper toe. Per polariteit worden de vier kernen van ongelijke dikte en van verschillende legering vervolgens samengevoegd.

De Rocket 33 Bi-wire is qua opbouw identiek aan de full range variant. Het hoog en laag worden echter bij de speaker gesplitst en hierdoor ontstaan er vier aderparen van elk twee solid core koperen aders van verschillende diameters.

Het voordeel van bi-wire bekabeling is dat het gehele toonspectrum niet lijdt onder de tegenkracht van de woofer. Het resultaat van bi-wiring brengt in de meeste gevallen een wat schonere weergave, een toename van rust en een licht betere definitie in het midden en in het hoog.

Geluidsbeeld

De full-range Rocket 33 typeert zich door een wat meer laid-back maar wel kamerbrede weergave. De sweetspot is niet zo erg ruim en de transparantie en het vermogen om microdetail uit de achtergrond te tillen is beperkt. Verschillende lijntjes in complexe muziekstukken hebben in onze referentieset de neiging licht te versmeren.

De transparantie en het vermogen om microdetails in de weergave op te pikken ligt bij de bi-wire variant – geheel in lijn der verwachting – een fractie hoger. Hierdoor neemt de geluidsdiepte eveneens licht toe. Door deze kleine verbeteringen geeft de Rocket 33 bi-wire meer rust en is deze meer ontspannen om naar te luisteren.

Klankbalans

Het hoog wordt bij de Rocket 33 vrij sterk gepolijst weergegeven. Door deze gedempte hoog-weergave kan de kabel op lagere volumes wat braaf klinken. Het middengebied is krachtig. Hierdoor kunnen ‘s’ klanken in zang in sommige sets licht worden geaccentueerd. De timbre van houtklanken is een fractie voller dan in realiteit, waardoor de Rocket 33 lekker in het gehoor ligt. Laag en midlaag hebben een krachtige en droge punch. Het sublaag wordt, zoals we van AudioQuest gewend zijn, bijzonder krachtig weergegeven. Ondanks dat de bi-wire variant een zelfde polijstende werking op de treble heeft, is de detaillering in het hoog net even beter dan de full range kabel, maar echt spetteren zal hij niet snel.

Conclusie

Over het geheel gezien vinden we de Rocket 33 een prettige kabel om naar te luisteren. Bestaat de mogelijkheid van bi-wiring, dan adviseren we om hier altijd voor te kiezen. Onze luistersessies tonen immers aan dat de set er wel degelijk van profiteert. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Deze is bij AudioQuest namelijk gelijk aan die van de full-range variant. Wij verwachten dat de Rocket 33’s minder goed tot recht komen bij warm klinkende sets. De totale presentatie kan hiermee wat aan de tamme kant worden. Scherpe en overanalytische sets kunnen met deze Rocket 33 speakerkabels beslist naar een hoger niveau worden getild.

Score

Uiterlijk en bouw 80 uit 100
Klankbalans 80 uit 100
Geluidsbeeld 71 uit 100
Totaalscore 76 uit 100
Distributie Audioquest, www.audioquest.com
Prijs (2x 2 meter) 295 Euro inclusief BTW

Gerelateerde berichten

Marantz Melody X

Review Marantz Melody X MCR612

AudioQuest Rocket 33 InhoudIn 2015 hebben wij de voorganger van de Melody X MCR612 mogen testen. Heel toepasselijk was dit de MCR611. Toen waren wij al erg tevreden over de veelzijdigheid van van de MCR611. Het is natuurlijk leuk om te zien wat Marantz heeft veranderd in de opvolger. Maar misschien nog wel belangrijker… Is […]

Alpha Top 10 producten 2018

AudioQuest Rocket 33 InhoudHet einde van het jaar is altijd een tijd van bezinning. Wat hebben we allemaal gedaan? Wat is er goed en minder goed gegaan? En wat zijn nou de pareltjes die we in handen hebben gehad? De écht bijzondere producten die zijn blijven hangen? Wij zetten tien bijzondere producten voor u op […]

Geef een reactie