web analytics

Multitest luidsprekerkabels 650 – 1000 euro

Prijs: € Wisselt

Shunyata Venom

Purecable nano777

Purecable nano777

Van Purecable uit Arnhem ontvangen we de prachtig paarse nano777 speakerkabel. Deze, van origine Japans fabricaat, kabel is opgebouwd uit zeven geïsoleerde bundeltjes van elk 7 koperen geleiders die als een bundeltje zijn ingepakt in een elektrisch geleidende laag en hierna is voorzien van de warmtebestendige paarse mantel. Voor zowel de plus als de min is een losse geleider toegepast die met een paar afstandhoudertjes met elkaar worden verbonden. Een significant detail: deze – in totaal – 49 geleiders zijn gedompeld in een oliebad met minuscule goud en zilverpartikels waarna deze een isolatielaag hebben gekregen. De fabrikant wil hiermee bereiken dat de oneffenheden in de kabel worden gevuld met deze goud en zilver partikels en behalve dat de olie als een soort bindmiddel dient, heeft het tevens een antioxiderende werking zodat koperoxide, de grootste vijand van een koperen kabel, minder kans krijgt de geleiders aan te tasten. Deze bekabeling wordt naast de standaard geleverde Rhodium connectors, naar wens ook uitgeleverd met 24K goldplated Beryllium connectors.

Klankbalans

Wanneer we naar de Purecable luisteren valt het ons op dat muziek warm en aangenaam klinkt. Het middengebied wordt flink getemd en hierdoor klinkt deze kabel erg muzikaal. Wel neemt de attack en definitie in het middengebied licht af. Het hoog wordt licht gepolijst en we nemen bij deze Purecable nergens een spoortje van hardheid of scherpte waar. Omdat de kabel erg veel warmte toevoegt worden sommige instrumenten groter dan dat deze in werkelijkheid zijn. Voor de audiofiel misschien niet de meest geschikte bekabeling, maar hij klinkt wel heel erg lekker.

Ondanks dat de kabel wel wat meer zou mogen spetteren is deze voldoende levendig. De klankbalans is, ondanks het warme karakter, mooi in balans. Het laag is krachtig en wordt mooi gelaagd weergegeven. Het sublaag is zeer krachtig en behoort hiermee tot een van de krachtigste kabels in het laaggebied die we hebben gehoord. De controle is misschien wat minder droog en strak als bij sommige solid-core varianten, maar desondanks erg goed.

Geluidsbeeld

Het geluidsbeeld is zeer breed en ruimtelijk. Deze nano777 laat de speakers verdwijnen in de muziek en als je in de sweetspot zit is de weergave holografisch. Deze sweetspot is echter niet bijzonder groot, maar met een zorgvuldige plaatsing kan een waanzinnig effect worden verkregen.

De focus en plaatsing van de instrumenten is bij de nano777 anders dan dat we gewend zijn. Deze kabel haalt namelijk een paar trucjes uit om de weergave luchtiger en ruimtelijker te maken dan dat het in werkelijkheid is. Ja, alles wordt keurig op een plek in het geluidsbeeld neergezet en er is ook nergens een spreekwoordelijk ‘gat’ in de weergave, maar soms is de plek van een effect, of geluid in de opname wat ‘out-of-place’. Knipjes en klappen in de hand worden soms zodanig neergezet dat we ons afvragen hoe lang de armen van de muzikant in werkelijkheid zijn. Zit er ergens een fietsbel of tutertje in de muziek, dan wordt deze zo ongeveer tegen je wangen aan gedrukt. En dat is soms best even schrikken als je dit niet verwacht. Beslist een zeer indrukwekkend effect, maar niet heel erg realismegetrouw.

Conclusie

Wij hebben de Purecable nano777 ervaren als een muzikale en vooral makkelijke kabel om naar te luisteren. Ondanks onze kritische opmerkingen over de trucjes in het geluidsbeeld konden we het niet helpen om de ene na de andere cd uit de kast te trekken en met gesloten ogen te luisteren naar hetgeen we zo graag willen horen: onze favoriete muziek.

Wij zouden deze bekabeling beslist eens beluisteren in een set met een plat en samengeknepen geluidsbeeld. In onze beleving minder geschikt voor warm klinkende sets.

Scores

Uiterlijk en bouw 80 uit 100
Klankbalans 88 uit 100
Geluidsbeeld 84 uit 100
Totaalscore 85 uit 100
Distributie Purecable, www.purecable.nl
Prijs (2x 2 meter) 660 Euro inclusief BTW

 

Blij met Soundstage
Ruimtelijke weergave
Weergave in het laag
Minder blij met Soms iets te ruimtelijk

Gerelateerde berichten

Teufel Ultima 800

Purecable nano777 InhoudWe hebben het Duitse Teufel al eerder besproken op Alpha-Audio. De Impaq 40 wist indruk te maken door de uitstekende prijs- / kwaliteitsverhouding. Hier en daar een keuze die we graag anders hadden gezien, maar al met al een interessant setje. Hoe weet Teufel zich staande te houden tussen de Titanen van luidsprekerland? […]

6 reacties

 1. En dan nog iets, luisteren deze mensen nog wel naar muziek of naar de de inperfectie ( zal wel niet goed geschreven zijn). Het belangrijkste is toch het genieten van muziek en niet luisteren wat je mist of iets beter kan.

  1. Hallo Mart,

   Helemaal waar. Het gaat om de muziek. En het effect van bekabeling kan hier net het verschil maken tussen goed luisterbaar en een perfecte ‘beleving’.

   Maar, hiervoor moet de rest van de set ook goed zijn. Een middelmatige set tweaken met highend kabels zal nooit die beleving brengen die je hoopt te zoeken.

 2. Kun je niet sneller een beter resultaat halen door een betere versterker en/of luidsprekers te kopen dan een heleboel geld in tweaks te steken? En waarom dikke dure interlinks terwijl inwendig alles van dun koper is. Of mis ik iets.

 3. Met veel interesse heb ik de drie gedetailleerde artikelen gelezen over de kabels en hun prijsklassen. Goede informatie, maar ik mis een beetje context. Wanneer geef je €1000 uit aan een kabel en wanneer is €20 ook goed? Ik heb beide geprobeerd en ja er is verschil, maar of dat prijsverschil zich ook uit.. Dat moet iedereen zelf weten natuurlijk, maar het zijn vaak nuances is mijn ervaring. Iets wat alleen opvalt als het heel slecht is of als je de kabels echt omruilt.

 4. Alle info is op Alpha-Audio met kennis van zaken geschreven. Maar wat erg jammer is dat de meeste opnames van vele labels te kort schieten. De verschillen die ik op mijn verre van audiofiel kwaliteit installatir hoor is gigantisch. Begrijp niet dat de muzikanten er niets van zeggen. Spotify kreeg er hier ook van langs. En nu ik een tijdje luister naar de streams, moet ik toegeven dat de tracks soms echt slecht zijn, maar dat is de fout van de man achter de knoppen. Wat hebben deze kabels voor zin als de monitors op de mengtafel tegen het glas staan. Soms is de ESL 57 een ramp want je hoort elke fout. En dat wordt met deze kabels met dito klasse apparatuur nog meer hoorbaar. 3D is belangrijk maar de complete frequentie ook, en dat wordt vergeten in de studio. Maar wie gaat dit uitleggen.

  1. Goede Ferdy. Het klopt dat soms de man achter de knoppen even naar de doktor mag voor een oormeting. Toch: ik heb in Wisseloord de vinyl-master naast de ‘gewone’ master gehoord. Doe mij die van het Vinyl maar, want die was veel meer open en verfijnd. De ‘gewone’ was compleet plat-gecompressed. Helaas de mode van nu. Al komt er een verandering heb ik begrepen.

Geef een reactie