web analytics

Multitest luidsprekerkabels 650 – 1000 euro

Prijs: € Wisselt

Shunyata Venom

John Van Gent Magic Link

John Van Gent Magic

Nederland is maar een klein kikkerlandje. Toch is het aandeel van kwalitatief hoogwaardige kabelmakers hoog. Niet alleen voor de lokale markt, maar de producten van Nederlandse kabelmakers vinden wereldwijd gretig aftrek. Zo ook de bekabeling van John van Gent. Een bescheiden persoonlijkheid die zijn bekabeling met liefde en toewijding zelf in Nederland fabriceert. Voor deze review ontvangen we de Reference-Plus, een speakerkabel uit de high-end range van de veel geprezen fabrikant.

De kabel is opgebouwd uit vier zuiver OFC–koperen geleiders van elk een millimeter; twee voor de positieve en twee voor de negatieve potentiaal. Deze geleiders hebben een Cryogene behandeling gehad en worden afzonderlijk omhuld door een Teflon tule. Hieromheen een vertinde gevlochten koperen mantel, welke weer is omhuld met een gevlochten katoenen mantel. De kabel wordt vervolgens afgewerkt met een gevlochten mantel van vertind koper en kunststof. Dit doet niet alleen dienst als bescherming van de bekabeling zelf, maar tevens als een dynamisch magnetische afscherming. Standaard wordt de set afgemonteerd met vergulde spades of banaanstekkers. Tegen een meerprijs van een kleine 150 Euro kan de bekabeling ook met Rhodium spades of banaanstekkers van Furutech worden uitgeleverd.

Klankbalans

De klank van de Magic-Link Reference plus is warm en zeer dynamisch. De klankbalans is over de gehele linie prima in orde. Nergens nemen we een bult of dip in het geluidspectrum waar. De timbre van houtklanken is een fractie voller dan in de realiteit, waardoor deze een ‘nasaal’ klinkende set net even een fractie meer body zal geven. Het hoog wordt licht gepolijst waardoor korreltjes en rafeltjes minder nadrukkelijk hoorbaar zijn. Ondanks deze eigenschap gaat dit niet ten koste van het microdetail en de transparantie. Het middengebied is direct en is goed gedefinieerd. Rammeltjes en kast resonanties blijven goed hoorbaar wat weer bijdraagt aan het realisme in de weergave. Het laag is krachtig en gaat ver door tot in het sublaag.

Geluidsbeeld

Het geluidsbeeld is breed, diep en transparant. De plaatsing van muzikale elementen is exact en realistisch. Nergens kunnen we de kabel betrappen op trucjes of stereo-verbredende effecten. Wat bij de Reference plus opvalt is het gemak waarmee de muziek los komt van de speakers. In combinatie met het warmere karakter bouwt de Reference Plus bovendien een mooie atmosfeer op en hierdoor ‘omarmt’ de muziek je als het ware.

Conclusie

Wij hebben de Magic-Link Reference Plus ervaren als een muzikale en ontspannen kabel die bij de meeste genres erg lekker klinkt. Voor warm en laid-back klinkende sets is dit wellicht een minder goede match. Wij verwachten dat deze kabel goed tot zijn recht komt bij koele en over-analytische sets.

Scores

Uiterlijk en bouw 80 uit 100
Klankbalans 83 uit 100
Geluidsbeeld 88 uit 100
Totaalscore 84 uit 100
Distributie John van Gent, www.jvg-kabels.nl
Prijs (2x 2 meter) 740 Euro inclusief BTW

 

Blij met Ruimtelijk geluidsbeeld
Klankbalans
Rust in de weergave
Minder blij met Eigenlijk niets

Gerelateerde berichten

Review Restek Mini Amp

John Van Gent Magic Link InhoudWe hebben in een ver verleden weleens iets getest van Restek. Dat pakte niet zo goed uit: het klonk goed, maar de beveiliging was wat enthousiast, waardoor we vaak getrakteerd zijn op stilte na een kwartier luid spelen. Als we dus de Mini Amp mono’s aansluiten op onze Lentussen, zijn […]

Focal Aria 925

Review Focal Aria 926 luidspreker

John Van Gent Magic Link InhoudFocal heeft de wereld van de middensegment speakers behoorlijk op zijn kop gegooid met de nieuwe Aria-lijn. Tenminste: zo moeten we het geloven. De nieuwe units van vlas moeten heel licht en toch vrij stijf zijn. En aangezien vlas niet zoveel kost, is het ook nog goedkoop in de productie. […]

6 reacties

 1. En dan nog iets, luisteren deze mensen nog wel naar muziek of naar de de inperfectie ( zal wel niet goed geschreven zijn). Het belangrijkste is toch het genieten van muziek en niet luisteren wat je mist of iets beter kan.

  1. Hallo Mart,

   Helemaal waar. Het gaat om de muziek. En het effect van bekabeling kan hier net het verschil maken tussen goed luisterbaar en een perfecte ‘beleving’.

   Maar, hiervoor moet de rest van de set ook goed zijn. Een middelmatige set tweaken met highend kabels zal nooit die beleving brengen die je hoopt te zoeken.

 2. Kun je niet sneller een beter resultaat halen door een betere versterker en/of luidsprekers te kopen dan een heleboel geld in tweaks te steken? En waarom dikke dure interlinks terwijl inwendig alles van dun koper is. Of mis ik iets.

 3. Met veel interesse heb ik de drie gedetailleerde artikelen gelezen over de kabels en hun prijsklassen. Goede informatie, maar ik mis een beetje context. Wanneer geef je €1000 uit aan een kabel en wanneer is €20 ook goed? Ik heb beide geprobeerd en ja er is verschil, maar of dat prijsverschil zich ook uit.. Dat moet iedereen zelf weten natuurlijk, maar het zijn vaak nuances is mijn ervaring. Iets wat alleen opvalt als het heel slecht is of als je de kabels echt omruilt.

 4. Alle info is op Alpha-Audio met kennis van zaken geschreven. Maar wat erg jammer is dat de meeste opnames van vele labels te kort schieten. De verschillen die ik op mijn verre van audiofiel kwaliteit installatir hoor is gigantisch. Begrijp niet dat de muzikanten er niets van zeggen. Spotify kreeg er hier ook van langs. En nu ik een tijdje luister naar de streams, moet ik toegeven dat de tracks soms echt slecht zijn, maar dat is de fout van de man achter de knoppen. Wat hebben deze kabels voor zin als de monitors op de mengtafel tegen het glas staan. Soms is de ESL 57 een ramp want je hoort elke fout. En dat wordt met deze kabels met dito klasse apparatuur nog meer hoorbaar. 3D is belangrijk maar de complete frequentie ook, en dat wordt vergeten in de studio. Maar wie gaat dit uitleggen.

  1. Goede Ferdy. Het klopt dat soms de man achter de knoppen even naar de doktor mag voor een oormeting. Toch: ik heb in Wisseloord de vinyl-master naast de ‘gewone’ master gehoord. Doe mij die van het Vinyl maar, want die was veel meer open en verfijnd. De ‘gewone’ was compleet plat-gecompressed. Helaas de mode van nu. Al komt er een verandering heb ik begrepen.

Geef een reactie