Multitest luidsprekerkabels 400 – 600 euro

Prijs: € Wisselt

Audioquest Rocket 44-B

Conclusie

Het is weer een interessante groep die we hebben doorgelicht. Klankmatig vallen de Black Rhodium en de Nordost Purple Flare positief op. Ze klinken beiden anders, maar scoren wel beiden goed op focus en plaatsing.

AudioQuest zit ze écht op de hielen met de Go4. Een kabel met een heerlijk laaggebied en een prettig all-round karakter. Tubulus doet het bijzonder goed op gebied van prijs.

Overzichtstabel en prijzen

 

Winkels met Audioquest

Hifi Studio Wilbert

Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL

Contact

Rhapsody Audio

Borneolaan 25
1217GX Hilversum, AF

Contact

7 reacties

 1. Heel interessant deze test.
  Ik was vooral benieuwd naar de review van de Purple Flare van Nordost, die ik sinds anderhalf jaar zelf in gebruik heb.

  Leuk om dan te lezen dat de neutrale (“aan de kant van het koele”? Soit!) Nordost het vooral goed doet bij versterkers met een warme klank. Dat vind ik ook.

  Een tijdje geleden bezocht ik een hifi-winkel, daar speelde een amp van Exposure (3010s2d).
  Hoewel ik mezelf nou niet direct een bijzonder ontwikkelde “audiofiel” vind met een absoluut gehoor, bemerkte ik wel direct dat deze amp een warme, bijna buis-achtige klank produceerde (mooie performance, veel controle, echt heel fraai).

  Eenmaal in de ban besloot ik – overigens zonder enig politiek overleg binnen de woman’s law, wat achteraf gezien wel wat herstelwerkzaamheden met zich meebracht, maar dat ter zijde – om ipv de integrated amp de mono-blocks (3010s2) aan te schaffen. Reden? Er moeten twee hoogbejaarde gereviseerde B&W DM2a luidsprekers worden aangestuurd. Hoewel op hoge leeftijd nog steeds een stel fijne jongens (m/v). Echter, deze luidsprekers hebben een erg laag rendement, dus 2x voeding ipv 1x leek me een goede zaak, daarom dus.

  Aldus heb ik nu een setup waarin de Purple Flare het prima kan vinden met de Exposure’s . Deze combi klinkt heel aardig voor muziek in alle genres.
  Kortom: prima kabel, die Purple Flare!

  Wat Exposure betreft: ideetje om hier ‘ns een review aan te wijden, geacht AA-team?

 2. Over bekabeling kan je leuk discussiëren vind ik.

  Zelf zit ik in een middengebied qua mening en kabels.
  Absurt om gigantische bedragen uit te geven aan luidsprekerkabels en begrijpelijk als je een zeer dure audio setup heb dat daar ook exotische luidsprekerkabels bijhoren.

  Ik heb bij mij de meeste luidsprekers bekabeld met dikke König van 4wg dat betaat uit een kopere binnenkern. Dat vind ik goed genoeg.
  Wel werkt het als een versterker met al die koper, dus moest ik de kabels uitelkaar leggen om flinke knetters te voorkomen.

  De gereviewde kabels zijn geschikt voor bi-wiring en bi-amping, en netjes zitten de bananenstekkers en vorken op de kabels. Getwist om het ongewenste versterker effect om de harde knetters te voorkomen.

  Wel een opmerking om luidsprekerkabels onder een vloerkleed weg te werken. Welke audiokenner doet nou zoiets? Amateuristisch.
  Een audiokenner werkt kabels minstens weg door ontstoorde en van pvc kabelgoten te gebruiken, en de echte wil altijd zo’n kabel mooi kunnen zien vanaf een comfortabel bankstel.

  1. Harde knetters?
   Waar komen die vandaan?
   De versterker levert max 30 Volt, te weinig om te knetteren.
   Statische elektriciteit?
   Werken de kabels als versterker?
   Ik lees de test verder, wellicht word ik dan wat wijzer.
   Toon

 3. Heel interessant om te lezen deze test. Is ook erg veel tijd in gaan zitten lijkt me.
  Wat me wel opvalt is dat heel wat kabels worden ervaren als warm met daarbij licht gepolijst hoog. Nu wordt erbij de test apparatuur van Bryston gebruikt. Erg mooie apparatuur, maar staat over het algemeen wel bekend om hun warme karakter. Wellicht kunnen kabels die bij deze test worden ervaren als warm met licht gepolijst hoog, in veel andere sets juist neutraal klinken met gedetailleerd hoog?
  Misschien is het een idee om dergelijke omvangrijke tests op meerdere sets te beluisteren en wellicht ook door meerdere personen? Zo is er misschien een nog beter beeld van de geteste kabels te krijgen. Maar ik snap ook wel dat dat wel meer werk met zich meebrengt.
  In ieder geval wel erg leuk om jullie bevindingen elke keer te lezen. Keep up the good work!

  1. Beste Aldwin,

   De Bryston 4BSST3 en BP26 zijn behoorlijk neutraal hoor! En als interlinks Grimm TPR kleurt ook niet naar mijn weten. Maar ja: op meerdere sets testen zou helpen. Echter was dit echt niet te doen met deze hoeveelheden. Volgende keer wellicht. Dank voor de feedback!

 4. Leuke test. Kabels kosten wel evenveel als mijn set dus nog niet voor meteen. Maar wel tof om te lezen en misschien iets voor later. Moet niet eenvoudig zijn om al die nuances er uit te halen maar op een set van Bryston kan het vast wel.

Geef een antwoord