web analytics

Multitest luidsprekerkabels 400 – 600 euro

Prijs: € Wisselt

Audioquest Rocket 44-B

Inleiding

Hoewel draadloos enorm in opkomst is, zullen vele lezers toch gewoon gebruik maken van een kabeltje tussen de eindversterker en luidspreker. En net zoals bij luidsprekers komen kabels in vele vormen, maten en prijzen. Wij testen nu vijf luidsprekerkabels in de prijsklasse 400 euro tot 600 euro per twee meter paar. 

We hebben eerder zeven luidsprekerkabels getest in de prijsklasse tot zo’n 400 euro per twee meter paartje. Nu is het de beurt aan een klasse hoger: kabels tot 600 euro per paar van twee meter. Oftewel: maximaal zo’n 100 euro per kant meer. We testen kabels van Tubulus, Audioquest, Black Rhodium en Nordost. Bekende en minder bekende merken dus.

Matchen

Net als dat u een luidspreker moet vinden die binnen uw akoestiek goed werkt en tevens lekker samen kan werken met de versterker, is het belangrijk dat u een passende kabel zoekt voor uw systeem. Een kabel die het hoog aanzet zal minder fijn klinken in een harde ruimte dan een kabel die het hoog juist wat dempt. En hoewel het om subtiele verschillen gaat, kan het wel zo zijn dat de ene kabel net dat puntje op de ‘i’ zet binnen uw systeem. Probeer dus altijd meerdere kabels uit voordat u iets blind aanschaft.

Gerelateerde berichten

Teufel Ultima 40 MK3

Review Teufel Ultima 40 MK3 luidspreker

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Gebruikte set-up3. Audioquest Go44. AudioQuest Rocket 445. Black Rhodium Quickstep6. Nordost Purple Flare7. Tubulus Libentus8. Overzichtstabel en prijzenReactiesWie Teufel zegt, zegt in feite direct Ultima 40. Deze vloerstaander is écht een bestseller. En terecht: u haalt véél luidspreker in huis voor een heel redelijk bedrag. Inmiddels zijn de Duitsers bij de […]

Grimm SQM

Review Grimm Audio SQM balanced interlink

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Gebruikte set-up3. Audioquest Go44. AudioQuest Rocket 445. Black Rhodium Quickstep6. Nordost Purple Flare7. Tubulus Libentus8. Overzichtstabel en prijzenReactiesGrimm Audio staat vooral bekend om zijn LS1 luidsprekerlijn. We hebben al reviews van deze actieve luidsprekers. Maar wellicht wist u nog niet dat Grimm Audio ook een paar clocks in het productgamma heeft. […]

8 reacties

 1. Heel interessant deze test.
  Ik was vooral benieuwd naar de review van de Purple Flare van Nordost, die ik sinds anderhalf jaar zelf in gebruik heb.

  Leuk om dan te lezen dat de neutrale (“aan de kant van het koele”? Soit!) Nordost het vooral goed doet bij versterkers met een warme klank. Dat vind ik ook.

  Een tijdje geleden bezocht ik een hifi-winkel, daar speelde een amp van Exposure (3010s2d).
  Hoewel ik mezelf nou niet direct een bijzonder ontwikkelde “audiofiel” vind met een absoluut gehoor, bemerkte ik wel direct dat deze amp een warme, bijna buis-achtige klank produceerde (mooie performance, veel controle, echt heel fraai).

  Eenmaal in de ban besloot ik – overigens zonder enig politiek overleg binnen de woman’s law, wat achteraf gezien wel wat herstelwerkzaamheden met zich meebracht, maar dat ter zijde – om ipv de integrated amp de mono-blocks (3010s2) aan te schaffen. Reden? Er moeten twee hoogbejaarde gereviseerde B&W DM2a luidsprekers worden aangestuurd. Hoewel op hoge leeftijd nog steeds een stel fijne jongens (m/v). Echter, deze luidsprekers hebben een erg laag rendement, dus 2x voeding ipv 1x leek me een goede zaak, daarom dus.

  Aldus heb ik nu een setup waarin de Purple Flare het prima kan vinden met de Exposure’s . Deze combi klinkt heel aardig voor muziek in alle genres.
  Kortom: prima kabel, die Purple Flare!

  Wat Exposure betreft: ideetje om hier ‘ns een review aan te wijden, geacht AA-team?

 2. Over bekabeling kan je leuk discussiëren vind ik.

  Zelf zit ik in een middengebied qua mening en kabels.
  Absurt om gigantische bedragen uit te geven aan luidsprekerkabels en begrijpelijk als je een zeer dure audio setup heb dat daar ook exotische luidsprekerkabels bijhoren.

  Ik heb bij mij de meeste luidsprekers bekabeld met dikke König van 4wg dat betaat uit een kopere binnenkern. Dat vind ik goed genoeg.
  Wel werkt het als een versterker met al die koper, dus moest ik de kabels uitelkaar leggen om flinke knetters te voorkomen.

  De gereviewde kabels zijn geschikt voor bi-wiring en bi-amping, en netjes zitten de bananenstekkers en vorken op de kabels. Getwist om het ongewenste versterker effect om de harde knetters te voorkomen.

  Wel een opmerking om luidsprekerkabels onder een vloerkleed weg te werken. Welke audiokenner doet nou zoiets? Amateuristisch.
  Een audiokenner werkt kabels minstens weg door ontstoorde en van pvc kabelgoten te gebruiken, en de echte wil altijd zo’n kabel mooi kunnen zien vanaf een comfortabel bankstel.

  1. Harde knetters?
   Waar komen die vandaan?
   De versterker levert max 30 Volt, te weinig om te knetteren.
   Statische elektriciteit?
   Werken de kabels als versterker?
   Ik lees de test verder, wellicht word ik dan wat wijzer.
   Toon

 3. Heel interessant om te lezen deze test. Is ook erg veel tijd in gaan zitten lijkt me.
  Wat me wel opvalt is dat heel wat kabels worden ervaren als warm met daarbij licht gepolijst hoog. Nu wordt erbij de test apparatuur van Bryston gebruikt. Erg mooie apparatuur, maar staat over het algemeen wel bekend om hun warme karakter. Wellicht kunnen kabels die bij deze test worden ervaren als warm met licht gepolijst hoog, in veel andere sets juist neutraal klinken met gedetailleerd hoog?
  Misschien is het een idee om dergelijke omvangrijke tests op meerdere sets te beluisteren en wellicht ook door meerdere personen? Zo is er misschien een nog beter beeld van de geteste kabels te krijgen. Maar ik snap ook wel dat dat wel meer werk met zich meebrengt.
  In ieder geval wel erg leuk om jullie bevindingen elke keer te lezen. Keep up the good work!

  1. Beste Aldwin,

   De Bryston 4BSST3 en BP26 zijn behoorlijk neutraal hoor! En als interlinks Grimm TPR kleurt ook niet naar mijn weten. Maar ja: op meerdere sets testen zou helpen. Echter was dit echt niet te doen met deze hoeveelheden. Volgende keer wellicht. Dank voor de feedback!

 4. Leuke test. Kabels kosten wel evenveel als mijn set dus nog niet voor meteen. Maar wel tof om te lezen en misschien iets voor later. Moet niet eenvoudig zijn om al die nuances er uit te halen maar op een set van Bryston kan het vast wel.

Geef een reactie