web analytics

Multitest: Zeven geïntegreerde versterkers 5000 – 6500 euro

Prijs: € 5000 - 6500

Conclusie

Wat een test. We hebben weer veel geleerd van het direct naast elkaar kunnen zetten van deze beauties. Want eerlijk: het zijn stuk voor stuk mooie apparaten. Elk merk heeft zo zijn signatuur. Elk merk heeft zijn sterke en minder sterke punten. En helaas maar waar: sparen heeft zin. Al raden we altijd aan een plafond in te stellen, want u kunt écht zomaar véél duurder uitkomen dan gepland. En wellicht maakt dat u minder gelukkig aan het einde van de rit... zonde.

We raden u aan rustig elke review door te nemen. Skip niet direct naar het oordeel en de de tabellen met plus- en minpunten. :-).

Afrondend

Zeven versterkers, zeven karakters, veertien tests. Het is een hele reis geweest. Maar wel een mooie, leerzame reis waarbij we vrij duidelijk de diverse karakters hebben kunnen achterhalen. We hebben voor uw gemak onderaan een tabel gezet met de sterke en minder sterke punten per versterker. En de bijbehorende prijs: zonder de extra opties. Zo ziet u duidelijk wat de prijsverschillen zijn. Die zijn soms significant.

We gaan geen winnaar in deze aanwijzen, aangezien dat vrij zinloos is. Soms liggen de verschillen erg dicht bij elkaar. En in sommige gevallen gaat het om een ‘kaal’ model ten opzichte van een volledige all-in-one. Kortom: we houden het in deze multitest op een opsomming van sterke en minder sterke punten. Aan u om te bepalen wat binnen uw set past én wat uw smaak en toepassing is.

Kort overzicht

Merk en Type
Sterk
Minder sterk
Prijs
Ayre EX-8
Zeer luchtig en snel Wordt erg warm 6500
Hegel H390
Punchy en controle Verfijning mist soms 4995
McIntosh MA252
Vloeiend en gemoedelijk Mist soms wat detail en scherpte in imaging 4999
MOON 340i
Mooi in balans, rijk van klank Niet super detailrijk 4200
NAD M32
Neutraal, precies Beeldvorming wat plat in vergelijking met de rest. 4499
NAIM Uniti NOVA
Fun, PRaT Analoge inputs minder transparant. 5250
Yamaha A-S3000
Rijke, vloeiende en grootse sound Mist soms wat ‘oempf’ 4999

 

Gerelateerde berichten

henry-audio-dac

Review Henry Audio USB DAC 128 mkII

Afrondend Inhoud 1. Inleiding2. Ayre EX-83. Hegel H3904. McIntosh MA2525. MOON 340i6. NAD M327. NAIM Uniti Nova8. Yamaha A-S30009. AfrondendReactiesPost uit Noorwegen; een klein aluminium kastje in een kartonnen doosje van Henry Audio. Het is de USB DAC 128 mkII die we voor u langs de Alpha-Audio meetlat leggen. Luistert u even mee? Post navigationTerug […]

Bowers Wilkins CM10

Review Bowers & Wilkins CM10 luidspreker

Afrondend Inhoud 1. Inleiding2. Ayre EX-83. Hegel H3904. McIntosh MA2525. MOON 340i6. NAD M327. NAIM Uniti Nova8. Yamaha A-S30009. AfrondendReactiesBowers heeft met de CM10 de CM-lijn (cinema-lijn) aan de bovenkant aangevuld. De CM10 is niet heel veel groter dan de ‘9’, maar is met 550 euro extra per luidspreker wel een héél stuk duurder. Kan […]

16 reacties

 1. Mooie test, Jaap.

  De Primare i35 had er eigenlijk ook mooi tussen gepast.

  De Mcintosh heb ik inmiddels een paar keer gehoord; vooral de combinatie met Sonus Faber is zeer muzikaal.

  Wat ik niet begrijp is de prijsstelling van Mcintosh.
  Waarom is de Mcintosh in Europa bijna 2000€ duurder.In VS kost de Mcintosh 3500 dollar!!!
  Vervoer, invoer etc kost ook wel wat, snap ik, maar zo’n prijsverschil !!!
  Moon (Canada dacht ik) is hier ook geen 2000 € duurder.
  Omgekeerd Primare heeft nagenoeg dezelfde prijs in de VS als hier.

  Jaar of wat geleden had ik een gesprek met een dealer over het vergelijken van de Primare i35 met de Mcintosh Ma 252
  Dealer zegt dat de Mcintosh veel duurder is en (daarom)beter, dat kan je niet vergelijken.
  Waarop ik zeg die Mcintosh kost eigenlijk 3500 dollar, was toen net iets meer dan 3000€ en toen werd het stil…..

  Een aantal versterkers uit de test heb ik gehoord en ik kan wel zeggen dat als je van een wat warmere aangename klank houdt je met de Primare, Mcintosh en ook Moon heel goed zit.

  Happy listening

 2. Wat een ontzettende leuke review! Waardevol om te lezen! Al had ik ook graag de Lyngdorf tdai3400 in deze test willen zien, met roomcorrection. Ben erg benieuwd hoe jullie deze zouden beoordelen.

  Groet,

  Roland

 3. Een simpele conclusie: Wat een geweldige test. Een aantal bevindingen bevestigen mij de eigen indrukken, maar ik lees ook toch wel de nodige onverwachte mooie puntjes op de I.
  Gezien de zeer geringe verschillen wordt de match van de rest van de apparatuur nog belangrijker dan ik had ingeschat. Ik ben benieuwd bij welke versterker een Aurender A10 het beste past.

   1. Hoi Jaap,

    Bedankt voor de interessante review! Voor mij zeker waardevol aangezien ik me aan het oriënteren ben naar een versterker in deze prijsklasse. Maar gemakkelijk wordt het niet om een keuze te maken. Luidsprekers en akoestiek zijn zeker afhankelijk. Ik zoek een versterker die goed bij mijn Golden Ear Triton 2 luidsprekers past. Heb jij een suggestie?

    1. Dag Daan,

     Gezien het feit dat de Triton 2 een actief laag heeft, is veel vermogen geen vereiste. Wel schoon en snel vermogen. Ik denk dat de Ayre of Yamaha heel goed past, gezien de transparantie en veelzijdigheid.

     1. Hoi Jaap,

      Bedankt voor je suggesties. Had ik zelf niet aan gedacht, eerder aan Moon. Van Hegel ben ik ook wel gecharmeerd. Dus wat jij aangeeft past een versterker met de eigenschappen, snel schoon, niet teveel vermogen goed bij de Golden Ear T2?

      Of het geïntegreerd of voor-eind wordt ben ik nog niet over uit. Geïntegreerd zoals jij de pluspunten omschrijft, zo zie ik het ook wel. Zijn er nog meer merken/modellen wagarvan jij weet die goed samen gaan met Golden Ear T2?

      1. Moon zal zeker ook goed gaan. Hegel ook… het is voorkeur. Ik denk dat de Golden Ears echter meer gaan laten horen met de eerder genoemde modellen.

 4. Bedankt Jaap, het was veel werk maar wordt niet alleen door mij zeer gewaardeerd :-)

  Ben blij dat je https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/introductie-acustica-applicata-volcano/ aanhaalde en raad iedere audiofiel deze pagina fff te lezen

  Als je net als ik van klassieke muziek houdt dan is volgens mij Yamaha de beste keus, retro uiterlijk maar wel met hedendaagse High-end geluidsweergave.

  En voor degenen die geen verstand van zaken heeft en zich door cijfers laat beïnvloeden, NIET DOEN cijfers zeggen vaak heel weinig

  De DIN aansluiting is de standaard van QUAD, Peter J. Walker wist dit toen al, dat als de kabel niet te lang is dan is het echt *****
  Maar zijn de afstanden wel groot dan is XLR ‘n must

Geef een reactie