Multitest externe 12-volt voedingen

Overzicht voedingen voedingetest

Keces P3 en P8

Keces is een nieuw merk voor ons. We kenden het nog niet. De kastjes ogen heel netjes: zonder twijfel de mooiste afwerking in deze test. De Keces P3 biedt twee uitgangen. De Keces P8 biedt twee gewone uitgangen én een usb-uitgang. Kortom: drie in totaal. Daarbij biedt de P8 een display waarop het verbruik en het voltage kunt zien.

Keces levert bij zijn lineaire voedingen twee kabeltjes mee met een adapterset. Ook hier dus geen problemen met een maat vinden voor uw voeding. Ook mooi aan de Keces is dat de uitgangsspanning schakelbaar is. Achterop kunnen we bij de P3 met een kleine schakelaar kiezen voor 12, 15 en 16 volt. De Keces P8 kan tot 19 volt.

Metingen Keces P3

We zien wat gekke dingen op de AudioPrecision. Onbelast slingert de Keces P3 – en P8 – behoorlijk. (Veel minder dan de standaard muurplug, maar wel meer dan de concurrenten). Deze slingeringen zijn weg als de voeding belast wordt. En dan is de P3 ook erg stil. In het hoogfrequent is de P3 wat minder rustig dan de Sbooster en zeker minder dan de Farad. Maar alsnog zijn de waarden keurig.

Bij de tweede test met de blokgolf is de respons netjes. Geen gekke vervormingen, rafels of andere slordigheden. Wel valt op dat de blok wat ronder is dan bij de concurrenten. Of dat hoorbaar is, is een andere vraag… Meetbaar en reproduceerbaar is het wel.

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.75 12.01 -55 (370 Hz) -150

Metingen Keces P8

Klankmatig horen we (bijna) geen verschil met de P3, maar in de metingen is de P8 iets minder stil dan zijn kleinere broertje… In het hoogfrequent zien we meer spikes. Wellicht door het display? In het laagfrequent zien we onbelast hetzelfde gekke gedrag. Alleen op een iets andere frequentie (precies tussen de twee pieken van de P3 in…). Ook bij de P8 is dat weg als we de voeding belasten. De respons op de blokgolf is gelijk. Wij vinden de P8 een forse investering gezien de prestaties op de meetbank én in onze luistertest.

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.7 12.12 -58 (570 Hz) -151

Luisteren

Is de Keces een upgrade? Zeker! De verschillen zijn overduidelijk. Veel meer verfijning, openheid en rust ten opzichte van de standaard-voeding in de Mytek. Maar heel eerlijk: we vinden het midden net wat te prominent. Het is maf: het geheel lijkt gewoon wat meer te ‘drukken’ in het middengebied. Dat gevoel hebben we niet bij de Sbooster en Farad-voeding. Het hoog is wel heel fraai. En het laag idem. Tevens is het detailniveau prima in orde… Daar geen klachten. Hebt u een set die wat meer energie kan gebruiken in het midden dan is dit een goede keuze. Is het geheel al in balans en zoekt u gewoon een algehele verbetering, dan is een Sbooster of Farad een betere keuze, schatten we in.

Al met al?

Keces maakt fraaie producten. De twee – of drie – uitgangen zijn handig. En het kastje is mooi. We vinden echter de ruismeting onbelast wat opmerkelijk. Tevens mag het middengebied iets minder prominent… Klankmatig zijn de P3 en P8 gelijk in onze test. Wij vinden de meerprijs van de P8 daarom wat fors.

Gerelateerde berichten

Bowers Wilkins 685S2

Review Bowers & Wilkins 685 S2

Keces P3 en P8 InhoudHet zat er natuurlijk al langer aan te komen: een opvolger van de immens populaire lijn van Bowers & Wilkins: de 600-serie. Deze serie met twee varianten van de monitors, twee modellen vloerstaanders, een tweetal centers en een sub mogen we gerust compleet noemen. Wij beschrijven in dit artikel de grootste […]

Dali Callisto

Review DALI Callisto wireless system

Keces P3 en P8 InhoudHet is de droom van menig audioliefhebber: een compleet draadloos systeem. Correctie: een écht, serieus hifi-systeem zonder draadjes. Geen concessies dus. Menig fabrikant probeert deze behoefte in te vullen met een oplossing die soort van draadloos is. Dynaudio heeft de Xeo. KEF heeft de LS50 Wireless… DALI heeft nu de Callisto. […]

19 reacties

 1. Goededag Karin, niemand heeft hier beweerd dat de Sbooster niet goed was;integendeel een vriend van mij draait ermee op de brooklyn tot volle tevredenheid. Ik prees zelfs nog de kwaliteit van de kabel. Echter volgens de testen van Hans Beekhuyzen en ook Alpha kwamen andere voedingen er beter uit. Wat zeker geen schande is gezien het prijs verschil.
  Ik heb ; omdat ik al een Sps 500 voeding had langdurig met Mytek Polen gebeld over voedingen enkele maanden terug met technici. Deze adviseerden minimaal 5amp op 12v voor een serieuze stap en een Uptone voeding voor het beste resultaat ( bijna 4x zo veel als de SBooster)’ Ze hadden mij de Sps 500 afgeraden als Brooklyn voeding ( duurder dan Sbooster ; sotm is 12v. 50w 3,3 amp) vandaar mijn opmerking..maar nogmaals Sbooster is een prachtig product voor een goede prijs en Jaap meld terecht dat het er op kon; er is echter altijd mooier spul zoals lexicone, farad of uptone maar dan moet je wel meer geld willen mee brengen..

     1. Jaap; Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; Hij raade dual powers in principe af door de ongelijke belasting en a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Deze klinkt overigens erg goed op de Mytek brooklyn+ maar wel met een goede voedingskabel. Dat verschil was groot.
      Mytek vind overigens de Uptone JS 2 de mooiste( die was me wat te duur ongeveer 1099,=)

      1. Beste tommd64,

       Graag maak ik hier als producent van de Sbooster-voedingen een korte opmerking te maken ten aanzien van je opmerking dat de Sbooster niet genoeg vermogen (“body”) zou hebben om de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ te voeden en dat een voeding minimaal 5A zou moeten kunnen leveren.

       Helaas is deze informatie, in ieder geval ten aanzien van onze BOTW P&P ECO 12-13V niet correct.

       In 2015 hebben wij het verbruik van de Brooklyn-DAC gemeten en is daarover ook in januari 2016 een artikel verschenen in het Duitse Hifistatement (https://www.hifistatement.net/tests/item/1669-auralic-aries-mini-sbooster-botw-und-tidal-streaming). Het resultaat is dat de Sbooster voeding met gemak de Brooklyn DAC (en dus ook de DAC+ en Liberty DAC) kan voeden. Waarom de Sbooster met “slechts” 3A bij 12V deze DAC met gemak aankan, komt doordat de Sbooster-voedingen – wellicht in tegenstelling tot conventionele lineaire voedingen – de hoge peak-loads van de DC-DC-converter van de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ probleemloos kan opvangen. Een technisch bewijs hiervoor vind je overigens terug in Jaap zijn metingen. Hiervoor moet je de meetgegevens van de 1Khz blokgolf injectie maar eens van de Sbooster met de door jouw gebruikte P8 vergelijken.

       Omdat de discussie over het wel of geen genoeg vermogen hebben van onze voeding destijds ook op Computer Audiophile woedde, hebben wij tijdens de Axpona in 2016 overleg gevoerd met Michal Jurewicz, eigenaar van Mytek. Ook heeft hij en een van zijn medewerkers onze voeding getest. Het advies om onze voedingen op 13V te zetten i.p.v. 12V voor de beste geluidskwaliteit komt ook van een van de medewerkers van Mytek, Chebon Littefield. En sinds voorjaar 2016 staan wij dan ook op de website van Mytek als aanbevolen voedingsleverancier.

       Gezien de inmiddels vele reviews met de Mytek producten en de Sbooster-combinatie, zowel nationaal en internationaal, is er geen enkel probleem met de “body” van de Sbooster.

       Welke voeding jij het prettigst of het beste vindt klinken is, precies wat Jaap schrijft, een kwestie van smaak.

     2. Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Mytek vind overigens de Uptone

      1. Dag Tommy,

       Ze klinken allemaal goed. Welke het fijnste is, is smaak. De Farad bracht in deze test echt het meeste rust en naar ons idee het meeste lucht en de fijnste klank. Maar wie weet: met wat tweaks… :-).

  1. In mijn geval scheelde de voedingskabel van de Keces enorm; met name de kabel van de Keces naar de mytek. De standaard meegeleverde kabel was echt slecht. Ik heb er een custommade ghent kabel aangezet en het wat zompige beeld was weg! Kabel kost ongeveer 30,= Overigens beveeld Mytek minimaal 5 amp. Externe versterking aan…

   1. We testen altijd ‘as-is’. Standaard voedingskabels, standaard adapters. Dit is hoe de mensen het kopen. Kan een aparte netkabel wat doen? Vast… maar als we daarmee gaan klooien, komt er geen einde aan een test :-).

      1. Leuk Huite, ik draai momenteel even op proef met de SOtM SpS 500 voeding op de Mytek Brooklyn + en tijdelijk met de Keces P8 op de SoTM 200 ultra. Moet zeggen dat het weer heel anders klinkt.. Doe nog geen vergaande uitspraken…Laat maar weten hoe de kabels uitpakken!!

Geef een reactie