web analytics

Multitest externe 12-volt voedingen

Prijs: € Wisselt

Overzicht voedingen voedingetest

Sbooster BOTW Gen2

Sbooster is een bekende in de wereld van voedingen. De nieuwe lineaire BOTW gen-2 moet nog wat beter zijn dan de vorige versies. Wij hebben de 12-volt versie met een ingebouwde ‘ultra’. Daar kan nóg een Ultra aan (dat kastje… er zit dus een voltage regulator-chip met filter in…). We hebben met en zonder extra kastje getest. Echter wisten wij tijdens de test niet dat de voeding op 13-volt moet als u een extra Ultra aansluit… dan verdwijnt de stijgende ruis na 30 kHz.

Sbooster levert zijn lineaire voedingen ook met allerhande adapter-tips. Iedereen moet dus wel een juiste maat kunnen vinden. De extra Ultra is optioneel.

Metingen Sbooster BOTW

De Sbooster presteert keurig. Opvallend stabiel ten opzichte van sommige concurrenten. We zien alleen in het gebied van 50 – 700 Hz een beetje de 50 Hz harmonischen. Daarna is het verdwenen. Wel wat maf: met de Ultra aangesloten verschuift de harmonische… We kunnen dat niet verklaren; een fase-shift?

Een blokgolf volgen kan de Sbooster wel. We zien een keurige respons op ons geïnjecteerde signaal. Nette flanken; geen rimpel. Zonder meer een nette prestatie die laat zien dat de voeding mooi stabiel en snel is.

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.7 11.74 -83 (100 Hz) -148

Luisteren

Man: wat een upgrade is dit zeg! Ongelooflijk wat deze voeding doet bij de Mytek Liberty. De dac speelt gewoon twee tot drie niveau’s hoger. En dat is niet overdreven. We horen bij Portishead aanzienlijk meer lagen, detail en ambiance. Daarbij is de staging groter en ruimtelijker. Met name in het begin is het prettiger luisteren: de stilte is hoor- en voelbaar met de Sbooster. En als het drukker wordt, slibben de high-hats niet meer dicht. Iets dat heel vervelend luisteren is met de standaard voeding van de Mytek. We hadden niet zo’n groot verschil verwacht… zeker de investering doen als u dat nog niet hebt gedaan.

Al met al?

We volgen Sbooster al jaren. En we gebruiken de voedingen intensief omdat we ze goed vinden klinken… de metingen bewijzen dit. En de luistertest idem. Kortom: prima koop voor 329 euro.

Gerelateerde berichten

Marantz PM10 - SA10

Review Marantz PM-10 en SA-10

Sbooster BOTW Gen2 InhoudHet is nogal een statement van Marantz. Een serie boven hun 11-series. En dan een prijsstijging van bijna 100%. Dan moet het wel héél erg goed zijn nietwaar? Wij bekijken de nieuwe referentie-serie van de Japanners: de Marantz PM-10 en Marantz SA-10.

Hegel Mohican

Review: Hegel Mohican

Sbooster BOTW Gen2 InhoudOp de redactie van Alpha-Audio ontvangen we eindelijk de Hegel Mohican ter review. Volgens de Noorse fabrikant de laatste cd-speler die een muziekliefhebber nog hoeft aan te schaffen. Verwacht geen Zwitsers zakmes. De Mohican is – des Hegels – namelijk de bescheidenheid zelf. Het is namelijk een pure Redbook cd-speler; echt de […]

38 reacties

 1. Leuk om te lezen. Zelf heb ik een Chord Qutest DAC. En ik had van mijn Logitech Squeezebox nog een Sbooster BoTT liggen. Op internet (€2.- uit China) een passend verloopplugje gevonden. Tijdens het luisteren overgeschakeld van de standaardvoeding naar de Sbooster….BAM! Zoveel meer laag en diepte in het beeld. Had ik niet gedacht, zo’n groot verschil.

 2. https://www.anti-mode.info/producten/anti-mode-2-0-dual-core samen met de FARAD Super 3 voeding een must en vooral betaalbaar audiofiel duo :-) De https://www.alpha-audio.nl/2017/12/dspeaker-anti-mode-x4-eindelijk-leverbaar/ kan ook maar kost veel meer.

  Sommige audiofielen denkt dat het prijskaartje van High-end apparatuur de weergave bepaald
  Dit is niet helemaal waar.

  Zoals Genelec geloof ik, als eerste aandacht aan besteede.
  Via software op de laptop en microfoon kan de akoestiek aangepast worden
  Dat weten de jongens achter het mengpaneel van DE betere studio’s ook wel, alleen een top ADC is niet voldoende.

  Ongeacht het merk bijvoorbeeld de McIntosh, dus echt neusje van de zalm
  Wordt de weergave kwaliteit, afhankelijk van de akoestiek minstens 2x beter ervaren.
  Kortom geen enkele installatie kan zonder dit duo
  En dit zonder laptop :-)
  Wel de luidsprekerboxen goed neer zetten!

 3. Mooie review, geeft goed technisch inzicht. Ik ben wel benieuwd hoe de hdplex 200w met lt3045 in dit rijtje zou passen. Deze heeft nl meer dc uitgangen.

  Beste Jaap, een reactie zou ik erg waarderen. Alvast dank.

 4. Een sbooster gekoppeld aan mijn experiabox van KPN leverde een flinke geluidsverbetering op bij het luisteren via Qobuz. Het werd nog een stuk beter nadat ik aan de sbooster een ifi Dc iPurifier koppelde….meer dynamiek, meer lucht, (nog) meer 3 d….

 5. Wat ik al zei, een leuke en informatieve test.
  Nu ben ik zelf, als NAIM fan, ook van de voedingen, maar wat ik moeilijk te vatten vind is dat producenten van streamers en DAC de prestaties van hun apparaten af laten hangen van derden, in dit geval de producenten van externe voedingen. Want ik denk dat de kwaliteit van het eindresultaat voor 90% bepaald wordt door de kwaliteit van de voeding!!! Waarom dan zoveel geld uitgegeven aan een Mytek zonder een kwalitatief goed werkende voeding?????
  (Hoe meten die eigenlijk Jaap. Wanneer zeggen de Mytek elektronici: de voeding voldoet aan onze kwaliteitsnorm! Hoe kiezen zij de voeding? Wat is die norm eigenlijk??)

  Wanneer je nu zo’n voeding toepast bij je NUC, of router etc., dus bij massaproducten oké. Maar de heren van Mytek vinden zichzelf Highend, met dito prijslijsten.

  Je kunt natuurlijk zeggen dat het de hobby leuker maakt door met voedingen te kunnen wisselen, maar dan wil ik die Mytek voor 150 euro erbij hebben, en niet voor 2.000,–.

  Ik vind het van die streamer/dac producenten een heel slimme marketingstrategie, door iets te maken met een inferieure voeding, vervolgens de hoofdprijs laten betalen, en dan het probleem van de kwaliteit bij derden neerleggen.

  Wanneer je met dit businessplan bij een bank komt om pecunia, word je hard uitgelachen. Het kan verkeren……

  Mijn advies: Alleen spullen kopen met een goede interne voeding. Dat past bij elkaar, is op elkaar ingeregeld en scheelt een boel gehannes en gedoe. Het zegt ook iets over de know how van de producent van het apparaat. Blijkbaar hebben de streamer/dac producenten onvoldoende kennis van voedingen, en dat geeft ernstig te denken!

  De rest is tsja …… wat is dat eigenlijk????? Slim zakendoen denk ik.
  Dus Karin, plak op de sBooster een Raspberry Pi, vraag 4000 euro, roep iets over een Femto clock, en je loopt binnen.
  Da’s nog eens een businessplan.

  Plezier
  Theo

  1. Helemaal mee eens, maar volgens mij wordt de audiofiel in de maling genomen. Bij mijn eerste Yamaha keyboard kocht ik direct, een trafo met meer ampère. Dat moet toch alle problemen oplossen. Ben benieuwd naar jouw antwoord.
   Met vriendelijke groet en luister plezier gewenst van
   DE muziekliefhebber :-)

  2. Inderdaad.
   Ik snap nu waarom er externe voedingen bij apparatuur wordt geleverd.
   Het is geldklopperij en velen trappen daar met open ogen in.
   Sinds kort koop ik ook alleen maar apparatuur met interne voeding.

   1. Een slechte voeding bij High-end (heeft natuurlijk ‘n ***** ingebouwde voeding) apparatuur kan de weergave wel slechter maken
    Ook hier https://www.anti-mode.nl/producten/anti-mode-2-0-dual-core wordt ‘n andere voeding aangeraden.
    Als je het binnenwerk van bijvoorbeeld een McIntosh versterker bekijkt, dan vallen de enorm grote (afgeschermde) ringtrafo’ s op.
    Jaap heeft mij https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/hoe-kies-je-de-juiste-versterker/ overtuigd

 6. Goededag Karin, niemand heeft hier beweerd dat de Sbooster niet goed was;integendeel een vriend van mij draait ermee op de brooklyn tot volle tevredenheid. Ik prees zelfs nog de kwaliteit van de kabel. Echter volgens de testen van Hans Beekhuyzen en ook Alpha kwamen andere voedingen er beter uit. Wat zeker geen schande is gezien het prijs verschil.
  Ik heb ; omdat ik al een Sps 500 voeding had langdurig met Mytek Polen gebeld over voedingen enkele maanden terug met technici. Deze adviseerden minimaal 5amp op 12v voor een serieuze stap en een Uptone voeding voor het beste resultaat ( bijna 4x zo veel als de SBooster)’ Ze hadden mij de Sps 500 afgeraden als Brooklyn voeding ( duurder dan Sbooster ; sotm is 12v. 50w 3,3 amp) vandaar mijn opmerking..maar nogmaals Sbooster is een prachtig product voor een goede prijs en Jaap meld terecht dat het er op kon; er is echter altijd mooier spul zoals lexicone, farad of uptone maar dan moet je wel meer geld willen mee brengen..

     1. Jaap; Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; Hij raade dual powers in principe af door de ongelijke belasting en a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Deze klinkt overigens erg goed op de Mytek brooklyn+ maar wel met een goede voedingskabel. Dat verschil was groot.
      Mytek vind overigens de Uptone JS 2 de mooiste( die was me wat te duur ongeveer 1099,=)

      1. Beste tommd64,

       Graag maak ik hier als producent van de Sbooster-voedingen een korte opmerking te maken ten aanzien van je opmerking dat de Sbooster niet genoeg vermogen (“body”) zou hebben om de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ te voeden en dat een voeding minimaal 5A zou moeten kunnen leveren.

       Helaas is deze informatie, in ieder geval ten aanzien van onze BOTW P&P ECO 12-13V niet correct.

       In 2015 hebben wij het verbruik van de Brooklyn-DAC gemeten en is daarover ook in januari 2016 een artikel verschenen in het Duitse Hifistatement (https://www.hifistatement.net/tests/item/1669-auralic-aries-mini-sbooster-botw-und-tidal-streaming). Het resultaat is dat de Sbooster voeding met gemak de Brooklyn DAC (en dus ook de DAC+ en Liberty DAC) kan voeden. Waarom de Sbooster met “slechts” 3A bij 12V deze DAC met gemak aankan, komt doordat de Sbooster-voedingen – wellicht in tegenstelling tot conventionele lineaire voedingen – de hoge peak-loads van de DC-DC-converter van de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ probleemloos kan opvangen. Een technisch bewijs hiervoor vind je overigens terug in Jaap zijn metingen. Hiervoor moet je de meetgegevens van de 1Khz blokgolf injectie maar eens van de Sbooster met de door jouw gebruikte P8 vergelijken.

       Omdat de discussie over het wel of geen genoeg vermogen hebben van onze voeding destijds ook op Computer Audiophile woedde, hebben wij tijdens de Axpona in 2016 overleg gevoerd met Michal Jurewicz, eigenaar van Mytek. Ook heeft hij en een van zijn medewerkers onze voeding getest. Het advies om onze voedingen op 13V te zetten i.p.v. 12V voor de beste geluidskwaliteit komt ook van een van de medewerkers van Mytek, Chebon Littefield. En sinds voorjaar 2016 staan wij dan ook op de website van Mytek als aanbevolen voedingsleverancier.

       Gezien de inmiddels vele reviews met de Mytek producten en de Sbooster-combinatie, zowel nationaal en internationaal, is er geen enkel probleem met de “body” van de Sbooster.

       Welke voeding jij het prettigst of het beste vindt klinken is, precies wat Jaap schrijft, een kwestie van smaak.

     2. Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Mytek vind overigens de Uptone

      1. Dag Tommy,

       Ze klinken allemaal goed. Welke het fijnste is, is smaak. De Farad bracht in deze test echt het meeste rust en naar ons idee het meeste lucht en de fijnste klank. Maar wie weet: met wat tweaks… :-).

  1. In mijn geval scheelde de voedingskabel van de Keces enorm; met name de kabel van de Keces naar de mytek. De standaard meegeleverde kabel was echt slecht. Ik heb er een custommade ghent kabel aangezet en het wat zompige beeld was weg! Kabel kost ongeveer 30,= Overigens beveeld Mytek minimaal 5 amp. Externe versterking aan…

   1. We testen altijd ‘as-is’. Standaard voedingskabels, standaard adapters. Dit is hoe de mensen het kopen. Kan een aparte netkabel wat doen? Vast… maar als we daarmee gaan klooien, komt er geen einde aan een test :-).

    1. Dag Jaap,
     Ik gebruik de Elac Discovery tot volle tevredenheid.
     Hij speelt digitaal aangesloten op de Dac van mijn Jeff Rowland voorversterker Capri s2.
     Daarnaast heb ik de standaardvoeding vervangen door de Sbooster botw mk2. Deze voeding tilt naar mijn oordeel de Elac Discovery naar een hoger niveau. Audio Facts in Dokkum modificeert de Sbooster en zegt zelf dat de voeding daarmee meer dan 200% gaat presteren.
     Dat kan haast niet waar zijn. Ken jij of iemand anders deze modificatie en of heeft er ervaring mee opgedaan. In dat geval zou ik dat graag willen weten.

     Vr. Groet,
     D. Visser

     1. Dag Douwe,

      Ik kan me niet voorstellen dat iemand een Sbooster 200% beter kan laten presteren. Wiebren Draaier – de ontwikkelaar van Sbooster – weet écht wel wat hij doet.

      De Sbooster zit – gezien zijn prijs – al op een zeer hoog niveau. Kan het beter? Ja… Wij hebben de Farrad gemeten en beluisterd en die presteert net wat beter. Maar die kost ook meer. Ik zou gewoon een betere voeding aanschaffen als je iets beters zoekt. Vaak klinkt een product anders na een modificatie, niet beter…

      1. Leuk Huite, ik draai momenteel even op proef met de SOtM SpS 500 voeding op de Mytek Brooklyn + en tijdelijk met de Keces P8 op de SoTM 200 ultra. Moet zeggen dat het weer heel anders klinkt.. Doe nog geen vergaande uitspraken…Laat maar weten hoe de kabels uitpakken!!

      2. Ghent Canare 4S6 DC kabels zijn binnen en geven een ongelofelijk groot verschil! Inderdaad minder sompig en veel meer detail. Ook een meer aanwezig midden/hoog.
       Ben ze nu verder aan het inspelen want dat hebben ze echt nodig.
       Ook een setje Gotham GAC-4 besteld en nog wat verder te kunnen testen. Deze zijn beter afgeschermd en van een betere koperkwaliteit.

    1. Beste Benny, allereerst mijn excuses voor de hele late reactie; ik had hem echter totaal gemist. Ik draai zelf met de trifecta van Sotm tw. Sotm 200 ultra, de Tx-usb ultra (0.6 amp)met de voeding van de Sps500 van sotm. Zelfs een belasting van 0.2 amp van mijn netwerkswitch van Sotm leid tot een wat futlozer beeld.
     Hoewel ik net als jij in Amerika regelmatig berichten zie dat mensen met een 12v ( let op is standaard 9volt!) sotm sms200ultra en een mytek draaien lijkt me dat het paard achter de wagen spannen. De sotm sms200ultra verbruik doorsnee 0.7amp en de Mytek Brooklyn + van mij 1 amp. 1.7 amp totaal; dus technisch werkt het prima maar muzikaal zul je vermoedelijk er niet op voorruit gaan.. Een Keces p8 8 amp versie trekt het overigens moeiteloos en ik verwacht dat de Syntaxx het ook wel zou kunnen. De. Sotm sps 500 klinkt overigens spectaculair goed op de Mytek brooklyn..

Geef een reactie