Multitest externe 12-volt voedingen

Overzicht voedingen voedingetest

Sbooster BOTW Gen2

Sbooster is een bekende in de wereld van voedingen. De nieuwe lineaire BOTW gen-2 moet nog wat beter zijn dan de vorige versies. Wij hebben de 12-volt versie met een ingebouwde ‘ultra’. Daar kan nóg een Ultra aan (dat kastje… er zit dus een voltage regulator-chip met filter in…). We hebben met en zonder extra kastje getest. Echter wisten wij tijdens de test niet dat de voeding op 13-volt moet als u een extra Ultra aansluit… dan verdwijnt de stijgende ruis na 30 kHz.

Sbooster levert zijn lineaire voedingen ook met allerhande adapter-tips. Iedereen moet dus wel een juiste maat kunnen vinden. De extra Ultra is optioneel.

Metingen Sbooster BOTW

De Sbooster presteert keurig. Opvallend stabiel ten opzichte van sommige concurrenten. We zien alleen in het gebied van 50 – 700 Hz een beetje de 50 Hz harmonischen. Daarna is het verdwenen. Wel wat maf: met de Ultra aangesloten verschuift de harmonische… We kunnen dat niet verklaren; een fase-shift?

Een blokgolf volgen kan de Sbooster wel. We zien een keurige respons op ons geïnjecteerde signaal. Nette flanken; geen rimpel. Zonder meer een nette prestatie die laat zien dat de voeding mooi stabiel en snel is.

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.7 11.74 -83 (100 Hz) -148

Luisteren

Man: wat een upgrade is dit zeg! Ongelooflijk wat deze voeding doet bij de Mytek Liberty. De dac speelt gewoon twee tot drie niveau’s hoger. En dat is niet overdreven. We horen bij Portishead aanzienlijk meer lagen, detail en ambiance. Daarbij is de staging groter en ruimtelijker. Met name in het begin is het prettiger luisteren: de stilte is hoor- en voelbaar met de Sbooster. En als het drukker wordt, slibben de high-hats niet meer dicht. Iets dat heel vervelend luisteren is met de standaard voeding van de Mytek. We hadden niet zo’n groot verschil verwacht… zeker de investering doen als u dat nog niet hebt gedaan.

Al met al?

We volgen Sbooster al jaren. En we gebruiken de voedingen intensief omdat we ze goed vinden klinken… de metingen bewijzen dit. En de luistertest idem. Kortom: prima koop voor 329 euro.

Gerelateerde berichten

Nubert NuPro-A-300

Review Nubert NuPro A-300

Sbooster BOTW Gen2 InhoudActieve luidsprekers; love them or hate them. Het voordeel: stekkers erin, geluidsbron aansluiten en je bent klaar. Het nadeel: er is erg weinig in te stellen en te testen of andere kabels, converters en dergelijke schakels in uw audioketen een significante verbetering opleveren. Dat kan ook als een voordeel gezien worden natuurlijk. […]

Totem Signature One

Review Totem Signature One monitor

Sbooster BOTW Gen2 InhoudVandaag hebben we een jarige in ons midden. De nieuwe Totem Signature One, ontworpen door Vince Bruzzese, ter ere van het 30-jarige bestaan van de Canadese firma uit Montréal. Deze luidspreker is gebaseerd op de Model 1; de eerste luidspreker die Totem ooit maakte. Weet echter dat in feite alles aan deze […]

19 reacties

 1. Goededag Karin, niemand heeft hier beweerd dat de Sbooster niet goed was;integendeel een vriend van mij draait ermee op de brooklyn tot volle tevredenheid. Ik prees zelfs nog de kwaliteit van de kabel. Echter volgens de testen van Hans Beekhuyzen en ook Alpha kwamen andere voedingen er beter uit. Wat zeker geen schande is gezien het prijs verschil.
  Ik heb ; omdat ik al een Sps 500 voeding had langdurig met Mytek Polen gebeld over voedingen enkele maanden terug met technici. Deze adviseerden minimaal 5amp op 12v voor een serieuze stap en een Uptone voeding voor het beste resultaat ( bijna 4x zo veel als de SBooster)’ Ze hadden mij de Sps 500 afgeraden als Brooklyn voeding ( duurder dan Sbooster ; sotm is 12v. 50w 3,3 amp) vandaar mijn opmerking..maar nogmaals Sbooster is een prachtig product voor een goede prijs en Jaap meld terecht dat het er op kon; er is echter altijd mooier spul zoals lexicone, farad of uptone maar dan moet je wel meer geld willen mee brengen..

     1. Jaap; Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; Hij raade dual powers in principe af door de ongelijke belasting en a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Deze klinkt overigens erg goed op de Mytek brooklyn+ maar wel met een goede voedingskabel. Dat verschil was groot.
      Mytek vind overigens de Uptone JS 2 de mooiste( die was me wat te duur ongeveer 1099,=)

      1. Beste tommd64,

       Graag maak ik hier als producent van de Sbooster-voedingen een korte opmerking te maken ten aanzien van je opmerking dat de Sbooster niet genoeg vermogen (“body”) zou hebben om de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ te voeden en dat een voeding minimaal 5A zou moeten kunnen leveren.

       Helaas is deze informatie, in ieder geval ten aanzien van onze BOTW P&P ECO 12-13V niet correct.

       In 2015 hebben wij het verbruik van de Brooklyn-DAC gemeten en is daarover ook in januari 2016 een artikel verschenen in het Duitse Hifistatement (https://www.hifistatement.net/tests/item/1669-auralic-aries-mini-sbooster-botw-und-tidal-streaming). Het resultaat is dat de Sbooster voeding met gemak de Brooklyn DAC (en dus ook de DAC+ en Liberty DAC) kan voeden. Waarom de Sbooster met “slechts” 3A bij 12V deze DAC met gemak aankan, komt doordat de Sbooster-voedingen – wellicht in tegenstelling tot conventionele lineaire voedingen – de hoge peak-loads van de DC-DC-converter van de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ probleemloos kan opvangen. Een technisch bewijs hiervoor vind je overigens terug in Jaap zijn metingen. Hiervoor moet je de meetgegevens van de 1Khz blokgolf injectie maar eens van de Sbooster met de door jouw gebruikte P8 vergelijken.

       Omdat de discussie over het wel of geen genoeg vermogen hebben van onze voeding destijds ook op Computer Audiophile woedde, hebben wij tijdens de Axpona in 2016 overleg gevoerd met Michal Jurewicz, eigenaar van Mytek. Ook heeft hij en een van zijn medewerkers onze voeding getest. Het advies om onze voedingen op 13V te zetten i.p.v. 12V voor de beste geluidskwaliteit komt ook van een van de medewerkers van Mytek, Chebon Littefield. En sinds voorjaar 2016 staan wij dan ook op de website van Mytek als aanbevolen voedingsleverancier.

       Gezien de inmiddels vele reviews met de Mytek producten en de Sbooster-combinatie, zowel nationaal en internationaal, is er geen enkel probleem met de “body” van de Sbooster.

       Welke voeding jij het prettigst of het beste vindt klinken is, precies wat Jaap schrijft, een kwestie van smaak.

     2. Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Mytek vind overigens de Uptone

      1. Dag Tommy,

       Ze klinken allemaal goed. Welke het fijnste is, is smaak. De Farad bracht in deze test echt het meeste rust en naar ons idee het meeste lucht en de fijnste klank. Maar wie weet: met wat tweaks… :-).

  1. In mijn geval scheelde de voedingskabel van de Keces enorm; met name de kabel van de Keces naar de mytek. De standaard meegeleverde kabel was echt slecht. Ik heb er een custommade ghent kabel aangezet en het wat zompige beeld was weg! Kabel kost ongeveer 30,= Overigens beveeld Mytek minimaal 5 amp. Externe versterking aan…

   1. We testen altijd ‘as-is’. Standaard voedingskabels, standaard adapters. Dit is hoe de mensen het kopen. Kan een aparte netkabel wat doen? Vast… maar als we daarmee gaan klooien, komt er geen einde aan een test :-).

      1. Leuk Huite, ik draai momenteel even op proef met de SOtM SpS 500 voeding op de Mytek Brooklyn + en tijdelijk met de Keces P8 op de SoTM 200 ultra. Moet zeggen dat het weer heel anders klinkt.. Doe nog geen vergaande uitspraken…Laat maar weten hoe de kabels uitpakken!!

Geef een reactie