web analytics

Multitest – De beste versterker voor onder 1000 euro

Samenvattend

Het is een heerlijke test geweest. Zes degelijke versterkers met zes totaal verschillende karakters. Zo gaat dat in de hifiwereld. Ze zeggen allemaal dat ze neutraal en eerlijk spelen. En ze zullen allemaal degelijke metingen laten zien (net als bij luidsprekers). En toch klinken ze stuk voor stuk anders. Hoe? Zeg het maar.

Wat we hebben gemerkt is dat ze allemaal anders reageren op de speaker. En de ruimte. De Arcam laat naar onze mening het beste de luidspreker zelf horen. Die komt het meest neutraal op ons over. Wat dat betreft is dat dus het beste product in deze test. Proficiat Arcam!

De Denon en NAD hebben ons verrast als het gaat om prijs / kwaliteit. De Denon heeft een heel hoog fun-gehalte. Echt een feestbeest. De NAD is een uitstekende Allrounder. Een ‘relaxte Canadees’ die de luisteraar lekker meeneemt in de muziek. En verrassend veel biedt voor de 40 watts die er op papier vermeldt staan. Deze twee krijgen Beste Koop!

En de Advance Acoustic dan? Die was toch ook mooi? Ja. Zeker! Heel fraai! Maar de Fransoos neigt wel erg naar een warme klank. Dat hoeft geen probleem te zijn. Combineer het echter wel met een passende speaker en ook dan hebt u voor een vriendelijk bedrag een heel fijne set. Ook die ‘warm’ aanbevolen dus.

En de Marantz en Rotel? Hmmm… beetje gemengde gevoelens. De Rotel is een echte krachtpatser. Een fijne versterker. Maar hij mist de verfijning die Arcam wel biedt. En dat voor een gelijk bedrag. En de Marantz? Die is ons echt té layed back. Zo veel zelfs dat we gewoon geen connectie meer met de muziek voelen.

Specificaties multitest

  Aansluitingen Vermogen (W) Afmetingen/gewicht Prijs 
Arcam SA10 4 x lijningang
1 x phono (MM)
2 x coaxiaal, 1 x optisch
Hoofdtelefoonuitgang
2 x 50W/8 Ohm
2 x 85W/4 Ohm
550 x 420 x 195mm
8,4 kg
€ 849
Advance Acoustic X-I75 7 x lijningang
1 x phono (MM)
2 x coaxiaal, 1 x optisch, USB A + USB B
Bluetooth (aptX)
Hoofdtelefoonuitgang
2 x 75W/8 Ohm
2 x 110W/4 Ohm
430 x 123 x 320mm
8,6 kg
€ 549
Denon PMA 800 NE 3 x lijningang
1 x phono MM/MC
3 x optisch, 1 x coaxiaal
Hoofdtelefoonuitgang
2 x 50W/8 Ohn
2 x 85W/4 Ohm
434 x 307 x 122mm
7 ,5 kg
€ 499
Marantz PM6006 4 x lijningang
1 x phono (MM)
1 x coaxiaal, 2 x optisch
Hoofdtelefoonuitgang
2 x 45W/8 Ohm
2 x 60W/4 Ohm
440 x 370 x 105 mm
7,6 kg
€ 549
NAD C328 2 x optisch, 2 x coaxiaal,
2 x lijningang,
1 x phono (MM).
Bluetooth
Hoofdtelefoonuitgang
2 x 40 watt 8 Ohm
2 x 40 watt 4 Ohm
435 x 70 x 285mm, 4,9 kg. € 599
Rotel A12 5 x lijningang
1 x phono (MM)
2 x coaxiaal, 2 x optisch, USB-B
Bluetooth (aptX)
Hoofdtelefoonuitgang
2 x 60W/8 Ohm 430 × 93 × 345mm
8 kg
€ 849

Video versterker-test 499 – 849 euro

Gerelateerde berichten

Primare DVD30

Samenvattend Inhoud 1. Inleiding2. Advance Acoustic X-i753. Arcam SA-104. Denon PMA-800NE5. Marantz PM60066. NAD C3287. Rotel A128. SamenvattendReactiesPrimare is een Zweeds merk dat zich in de hogere regionen van de hifi beweegt; de instapset, bestaande uit een D20 cd-speler en I20 versterker, kost al gauw ?3000 als daar een bijpassende set luidsprekers bij wordt gezocht. […]

Guru Junior

Review Guru Junior

Samenvattend Inhoud 1. Inleiding2. Advance Acoustic X-i753. Arcam SA-104. Denon PMA-800NE5. Marantz PM60066. NAD C3287. Rotel A128. SamenvattendReactiesHet is al heel lang bekend dat in deze tijd van geraffineerde luidsprekertechnologie een kleine doos geen kleine prestaties hoeft te betekenen. In tegendeel… We beluisteren de Guru Junior. Terug naar: Inleiding

21 reacties

 1. Fijne versterker die PM6006 van Marantz. Kan me totaal niet vinden in bovenstaande review. Niks geen rustig sloom geluid. Soepel, clean, ritmisch, upbeat, helder en natuurlijk dat hoor ik hier op een set Mission M34 speakers, NA6006 streamer en Rega Planar 2 draaitafel. Ook de interne DAC en phono versterker zijn prima. Daarnaast een zeer schappelijke prijs en uiterlijk is veruit het mooiste in deze prijsklasse. Wel een nadeel is het regelbereik van de volumeregelaar die gaat in te grote stappen, zeker via de AB. Het is of te zacht of te hard.

  De PM6006 krijgt van mij een 9.

   1. Excuus, in het video verslag zou de ‘nad’ donderdag pas komen. Komt wel mee in de review maar niet in het filmpje. Helemaal in de veronderstelling geweest dat het om de amp1 van NAD zou gaan. Foutje bedankt!

   1. Dank. Nee foutje van mijn kant. De 3020 is mij wat te digitaal.
    Deze staat in mijn zoektocht niet bovenaan.
    Ik zocht wat reviews over de nieuwe NAD amp 1 ivm de c328.
    Wat meer klassieke versterker met een goede knoppen paneel en wat extra ingangen is wat ik zoek. De 3020 heeft weinig ingangen en valt af.

 2. Deze test weer met veel plezier gelezen! Wat mij opvalt: Jullie zijn nergens lyrisch over. Dat waren jullie wel over de Cambridge CX A60 in een vorige versterker multi test tot €1.000,-.

  De Cambridge is nog gewoon te koop. En, op dit moment zelfs in aanbieding.

  Een koopje voor een heel orkest? Of denk je daar tegenwoordig anders over Jaap?

  1. Ik heb zelf de Cambridge niet getest. Dat was Quintijn. We hebben nu in een andere setting getest op een betere luidspreker (kritischer). De resultaten zijn dus niet te vergelijken. Als ik zelf even probeer te vergelijken, denk ik dat de Arcam wint van de Cambridge.

 3. Wat een lekkere review is dit. Kort en bondig en toch helemaal duidelijk wat je kunt verwachten na het lezen. Het leest als eerlijk getest, en ook de setup is goed gekozen. Duurdere rand-apparatuur om alles te kunnen laten horen wat erin zit. Er kwamen een paar opvallende karakter-eigenschappen naar voren. Arcam stond in mijn herinnering bijvoorbeeld als een warm merk, maar nu blijkt hij het best bij mijn voorkeur te passen. Verder ook bekendere conclusies, zoals die van Marantz. Nooit mijn interesse kunnen wekken.

 4. Ik had verwacht dat in deze prijsklasse meer modellen min of meer als neutraal doorgeefluik konden functioneren. Of wordt er welbewust getuned voor een bepaalde kleuring? Dat zou jammer zijn, doel is de artistieke bedoeling van de opname voor het voetlicht te brengen. Als ik een National Geographic doorblader zet ik tenslotte ook geen rood of blauw brilletje op.

 5. Hallo Jaap, jammer dat niet een model uit de Franse stal van Atoll Electronique is getest. Als je toch een mooie prijs/kwaliteitsverhouding wilt.Vanaf de In50 kan je kiezen tussen phono of dac-board.

  1. Er zullen altijd producten missen missen in een multitest. Bij de kabeltest waar we 17(!) kabels hebben vergeleken, misten ook nog kabels voor sommige lezers. Zo gaat dat. Ter info: Yamaha hadden we aangevraagd, maar geen reactie van gehad. Cambridge Audio heeft geen model in deze klasse. En Atoll zit bij een Belgische importeur waar we – helaas – nog geen contact mee hebben. We proberen altijd een zo interessant mogelijke greep te doen en de test behapbaar te houden. Zowel voor de lezer als voor onszelf. Geloof ons: multitests zijn veel werk.

   1. Ik ben zeer blij met jullie test. Top idee deze horizontale vergelijking. Jaap wat denk je, is het mogelijk om de resultaten uit deze test te koppelen met andere voorgaande versterker testen? Zo heeft Geoffrey in september de sprout 100 getest. Deze valt duidelijk in de Category onder 1000 euro.
    Natuurlijk zij er verschillen in de opstelling en tja niet helemaal objectief maar dan link je ze wel aan elkaar.

Geef een reactie