Multitest: Betaalbare streaming bridges

Voordelen

 • Nvt

Nadelen

 • Nvt
 • Prijs: € 1499 - 2890

  Conclusie

  We hebben een drietal titanen gereviewd. De welbekende Auralic Aries Femto, de prachtige Aurender N100H en de nieuwkomer, de Bryston BDP-Pi.

  De geluidskwaliteit van elke kandidaat is dik in orde en ook in het dagelijks gebruik hebben alle kandidaten zich van hun beste kant laten zien. Bent u in het bezit van een separate DAC of interne DAC in uw versterker, dan zijn deze kandidaten een hele mooie stap richting highend streaming.

  Eindoordeel

  We zijn verrast door de prestatie die elk van deze kandidaten in deze multitest levert. Elk van de gereviewde streamers heeft zo zijn sterke en minder sterke punten. Waar de een uitblinkt in bediening, heeft de ander net niet voldoende aansluitingen om hem te verbinden met de rest van de keten. Of alles is wel precies naar wens, maar is de besturing weer wat lastiger te doorgronden. Het is zo persoonlijk en iedere situatie is weer anders.

  Hierdoor is er geen beste kandidaat aan te wijzen voor ‘iedereen’. Elk van deze kandidaten heeft een eigen signatuur, maar zonder a-b vergelijk zijn de verschillen heel erg moeilijk vast te stellen. Een geoefend luisteraar zal de verschillen los van elkaar wellicht opmerken, maar de weergavekwaliteiten liggen heel dicht op elkaar. Dan komt het toch op de persoonlijke wensen op het gebied van connectiviteit en functionaliteit.

  We hebben de Bryston BDP-Pi ervaren als een muzikale en heel open klinkende streaming bridge. Omdat de gebruiker zelf kan kiezen welke DAC met de Pi wordt gecombineerd is deze zeer flexibel implementeerbaar. Wanneer er bovendien wordt geïnvesteerd in een kwaliteitsvoeding schieten de capaciteiten van de BDP-Pi naar grote waarschijnlijkheid nog eens een flinke stap omhoog.

  We hebben de Aurender N100H ervaren als een heerlijke muzikale streaming-bridge. Het uiterlijk is clean en vrij van scherpe details; zo ook de klankeigenschappen. Hierbij zijn de rust en de eigenschap om een mooie ambiance in de ruimte neer te zetten een dikke plus voor deze Aurender N100H. Op het gebied van connectiviteit biedt de N100H misschien niet zo veel als zijn concurrenten, maar met zijn interne muziekserver, de software en uitgebreide functionaliteit maken de N100H tot een van onze meest geliefde streaming-bridges van dit moment.

  De Aries streaming bridge van Auralic is ondanks zijn leeftijd nog steeds een zeer populaire streaming device. En dit is niet voor niets. De functionaliteit en connectiviteit zijn hoog en af fabriek zijn de prestaties ook nog eens uitstekend. Met een Sbooster voeding is het niveau zelfs nog verder te verbeteren en hiermee transformeert de Aries van een hifi-streamer naar een high-end streamer voor een investering van slechts 265 Euro. Deze eigenschappen maken de Auralic Aries nu al tot een iconische streamer.

  Conclusie

  We hebben een drietal titanen gereviewd. De welbekende Auralic Aries Femto, de prachtige Aurender N100H en de nieuwkomer, de Bryston BDP-Pi. De geluidskwaliteit van elke kandidaat is dik in orde en ook in het dagelijks gebruik hebben alle kandidaten zich van hun beste kant laten zien. Bent u in het bezit van een separate DAC of interne DAC in uw versterker, dan zijn deze kandidaten een hele mooie stap richting highend streaming.

  Overzichtstabel

  Kandidaat Auralic Aries Femto (Sbooster) Aurender N100H (2TB HDD) Bryston Digital Player BDP-Pi
  Klankbalans 8,4 (8,4) 9 8,8
  Geluidsbeeld 8 (8,6) 8,8 8,3
  Functionaliteit 7 9 7
  Connectiviteit 8 6 7
  Wi-Fi Ja Nee Nee
  Bluetooth Nee Nee Nee
  Airplay Ja Ja Ja
  UPnP/DLNA Ja Ja Ja
  Internetradio Ja Ja Ja
  Streamingdiensten Ja Ja Ja
  Roon compliant Ja Nee Ja
  Interne HDD Nee Ja Nee
  DSD Ja Ja Ja
  MQA Ja Ja Nee
  Distributie Dynaudio More Music Mafico
  Garantietermijn 1 jaar 2 jaar 5 jaar
  Prijs 1.749 Euro 2.890 Euro 1.490 Euro

   
   

  Winkels met Auralic

  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Winkels met Aurender

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Amsterdam, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  20 reacties

  1. Vind op basis van deze test de Aurender een aantrekkelijke optie. Misschien heb ik er overheen gelezen, maar is de Aurender wel Roon compatibel?

   1. Op een Aurender n100 kan je (nu nog) alleen gebruik maken van de Aurender app, dus geen Roon en geen DLNA en dan alleen op een iPad (zelfs geen iPhone). Dit vind ik het enige stevige nadeel van de Aurender. Die app werkt overigens wel goed en stabiel. Ik gebruik hem icm een Mytek Brooklyn dat met een SBooster. Werkelijk een zeer fraaie combo.

    1. Inderdaad een hele fraaie combo Peter. Roon wordt -nog- niet ondersteund. Dit hebben we even bij de importeur nagevraagd omdat er enige onduidelijkheid over bestond.

     De iPad app van Aurender werkt inderdaad erg goed en bovendien zeer stabiel. Voor Android is er een Aurender Beta app te downloaden via de Playstore, waarmee deze voor 99% is te bedienen.

    2. Dank voor het antwoord PeterB.
     Nog (steeds) niet de ideale bridge voor mij dus.
     Maar eens gaan kijken naar de BDP-3 dan.
     Er moet toch iets beters te vinden zijn dan mijn getweakte Intel NUC-je met SBooster…!

      1. Indien maakbaar zou een vergelijk met de eveneens nieuwe en even dure Auralic Aries G2 héél interessant kunnen zijn.
       Mocht dit te veel werk zijn dan stuur de Bryston maar naar mij toe, die Auralic kan ik zelf wel regelen… 🙂

  2. Mooie review, duidelijke beoordeling. Graag zou ik een aanvulling lezen met Sotm SMS-200 en Sonore ultraRendu. Beide moeten het doen zonder display en hebben alleen een usb-uitgang, maar zijn uitstekend van klank en een stuk vriendelijker van prijs.

  3. Wanneer klok synchronisatie zo belangrijk is tussen Streamer en DAC, waarom dan de hele zaak weer uit elkaar trekken? Je weet met een Femto toch nooit wat hij doet op een Bryston DAC, of omgekeerd? De referentie set is Bryston. Lijkt me niet meer dan logisch dat dit de beste combinatie is voor de Pi.
   Daarnaast kan ik met niet voorstellen dat een sterk mechanisch onderdeel als een HDD de kwaliteit van het proces positief beïnvloed. Het zal allemaal een stuk eenvoudiger zijn, maar technisch valt er denk ik veel winst te behalen door de HDD zover mogelijk van de streamer c.q. DAC te plaatsen. Voor SSD gelden natuurlijk andere normen.
   Wat betreft externe voedingen: Altijd zelf eerst even proberen hoe het zit met de polariteit van je stekkers in het stopcontact. Theoretisch zou dit niet veel mogen uitmaken, maar sommige producten, zoals mijn Bluesound Node 2, blijken hier erg gevoelig voor te zijn.

  4. Mooie test! Betaalbaar is voor iedereen natuurlijk verschillend. Voor echt budget kom je bijvoorbeeld uit bij Denon-Heos, Teufel of Marantz. En alle 3 in staat om dsd af te spelen.

  Geef een antwoord