Multitest: Betaalbare streaming bridges

Voordelen

 • Nvt

Nadelen

 • Nvt
 • Prijs: € 1499 - 2890

  Testprocedure

  Wij hebben de drie spelers getest zoals we deze van de importeur hebben ontvangen. We hebben alle settings, voor zover deze aanwezig zijn, zodanig ingesteld dat deze geen maskerende invloed hebben op de weergaveprestaties.

  De kandidaten hebben we telkens verbonden met onze referentie DAC, zodat we een eerlijke indruk krijgen van elk van de kandidaten. Hierna hebben we nog met een voedingsupgrade gespeeld bij de Auralic. Maar of dit heel veel zoden aan de dijk zet zullen we later in de multitest verklappen.

  In het geheel beoordelen we een streamer op meer dan 60 punten. Normaal gesproken waarderen we producten eerst op klank en zaken als functionaliteit, gebruiksgemak en aansluitniveau krijgen doorgaans een lagere prioriteit. In dit geval wegen we alles voor een gelijk deel mee. We weten op voorhand niet hoe een bepaalde streamer scoort. Dit bepalen we aan het einde van de rit zodat we met onze persoonlijke voorkeuren de uiteindelijke scores niet beïnvloeden.

  We hebben behalve onze eigen – voor elke kandidaat dezelfde – test tracks ook onze favoriete muziekalbums gedraaid. Bovendien hebben elke streamer voor een langere periode als dagelijkse streamer gebruikt.

  We moeten namelijk eerlijk bekennen dat we soms echt even door een donkere wolk heen moeten als – bijvoorbeeld – de installatie niet helemaal zo ging als dat we hadden ingeschat. Soms moet juist de roze wolk even optrekken omdat we ons anders laten leiden door het uiterlijk waarop we instant verliefd zijn geworden. Wel zo eerlijk toch?

  Het grappige is dat juist tijdens deze dagelijkse ervaringen de beste indruk van geluidskwaliteit wordt opgedaan. Bovendien ervaren we op deze manier ook de minder praktische kanten van het product. Of soms juist de unieke eigenschappen.

  Referentieset:

  Versterking: Bryston 4B Cubed eindversterker
  Bryston BP26 voorversterker met MPS2 voeding
  DAC: Bryston BDA3
  Interlinks: Grimm TPR (gebalanceerd)
  Grimm TPR (single-ended)
  Speakerkabels: Purecable nanoPTC-1 (full range)
  Luidsprekers: Usher MD2 Beryllium Series

   

   
   

  Winkels met Auralic

  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Winkels met Aurender

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Amsterdam, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  20 reacties

  1. Vind op basis van deze test de Aurender een aantrekkelijke optie. Misschien heb ik er overheen gelezen, maar is de Aurender wel Roon compatibel?

   1. Op een Aurender n100 kan je (nu nog) alleen gebruik maken van de Aurender app, dus geen Roon en geen DLNA en dan alleen op een iPad (zelfs geen iPhone). Dit vind ik het enige stevige nadeel van de Aurender. Die app werkt overigens wel goed en stabiel. Ik gebruik hem icm een Mytek Brooklyn dat met een SBooster. Werkelijk een zeer fraaie combo.

    1. Inderdaad een hele fraaie combo Peter. Roon wordt -nog- niet ondersteund. Dit hebben we even bij de importeur nagevraagd omdat er enige onduidelijkheid over bestond.

     De iPad app van Aurender werkt inderdaad erg goed en bovendien zeer stabiel. Voor Android is er een Aurender Beta app te downloaden via de Playstore, waarmee deze voor 99% is te bedienen.

    2. Dank voor het antwoord PeterB.
     Nog (steeds) niet de ideale bridge voor mij dus.
     Maar eens gaan kijken naar de BDP-3 dan.
     Er moet toch iets beters te vinden zijn dan mijn getweakte Intel NUC-je met SBooster…!

      1. Indien maakbaar zou een vergelijk met de eveneens nieuwe en even dure Auralic Aries G2 héél interessant kunnen zijn.
       Mocht dit te veel werk zijn dan stuur de Bryston maar naar mij toe, die Auralic kan ik zelf wel regelen… 🙂

  2. Mooie review, duidelijke beoordeling. Graag zou ik een aanvulling lezen met Sotm SMS-200 en Sonore ultraRendu. Beide moeten het doen zonder display en hebben alleen een usb-uitgang, maar zijn uitstekend van klank en een stuk vriendelijker van prijs.

  3. Wanneer klok synchronisatie zo belangrijk is tussen Streamer en DAC, waarom dan de hele zaak weer uit elkaar trekken? Je weet met een Femto toch nooit wat hij doet op een Bryston DAC, of omgekeerd? De referentie set is Bryston. Lijkt me niet meer dan logisch dat dit de beste combinatie is voor de Pi.
   Daarnaast kan ik met niet voorstellen dat een sterk mechanisch onderdeel als een HDD de kwaliteit van het proces positief beïnvloed. Het zal allemaal een stuk eenvoudiger zijn, maar technisch valt er denk ik veel winst te behalen door de HDD zover mogelijk van de streamer c.q. DAC te plaatsen. Voor SSD gelden natuurlijk andere normen.
   Wat betreft externe voedingen: Altijd zelf eerst even proberen hoe het zit met de polariteit van je stekkers in het stopcontact. Theoretisch zou dit niet veel mogen uitmaken, maar sommige producten, zoals mijn Bluesound Node 2, blijken hier erg gevoelig voor te zijn.

  4. Mooie test! Betaalbaar is voor iedereen natuurlijk verschillend. Voor echt budget kom je bijvoorbeeld uit bij Denon-Heos, Teufel of Marantz. En alle 3 in staat om dsd af te spelen.

  Geef een antwoord