web analytics

Multitest Actieve Monitor Speakers (met video)

Prijs: € 250 - 2000

Overzicht actieve monitors - multitest

Conclusie

Het was voor uw redacteuren - Yung en Jaap - een leerzaam vergelijk. Het is vrij bizar om het verschil te horen tussen een Behringer van 250 euro per paar en een setje HEDD Type07 van 1300 euro. De HEDD gaat gewoon mijlen verder als het gaat om controle en detail. Het verschil tussen bijvoorbeeld de HEDD en de PSI is zeerzeker hoorbaar als we kritisch gaan luisteren naar verfijning en souplesse. Luistermoeheid is onmogelijk bij de PSI. Maar de HEDD is overall gewoon bijzonder interessant. Het is een compleet pakket. Tikken we de Yamaha en de Neumann nog aan. Twee totaal verschillende werelden. De Yamaha is groots en indrukwekkend. De Neumann is een meetinstrument. Lijnrecht. Ultralage vervorming. De lineaal voor de achitect.

Conclusie en Video

Inhoud

Live Stream multitest actieve monitors

Beluister de lossless samples hier. 

 

Winkels met Yamaha

Ketelaar Hifi

Parkweg 23
8084CG 't Harde, AF

Contact

6 reacties

 1. Er is hier een punt aan bod gekomen welke ik 1 van de belangrijkste vind als je overweegt studio monitors als hifi set te gebruiken nl. het nearfield aspect. Ik vind bvb. PSI telkens indrukwekkend als ik ze in een review hoor maar als je naar de spec kijkt dan spreekt men ideaal 1 tot 1.5/2 m afstand. Ik zit momenteel op bijna 4 m van mijn luidsprekers. Betekent dit dat ik studio monitors helemaal aan de kant moet laten ?

 2. Leuk, eindelijk eens meer over actieve luidsprekers. Luidsprekers met hun roots in de studio, mensen die geluid verkopen, geen smaakjes.

  Wel een beetje een allegaartje. Je kunt een setje van 250 niet vergelijken een setje van 2000. Om nog maar te zwijgen van de vergelijk van echte studiomonitoren en amateurdoosjes. Maar oké, kan ik mee leven.

  Wat ik wel gemist heb is Genelec. Vergelijkbaar met HEDD, PSI en Neuman. Maar prima, top, om hier aandacht aan te besteden!!

   1. Hallo Jaap,

    Bedankt voor je reactie. Op die manier (step-ups), natuurlijk wel een prima benadering.

    Jammer van die importeur, gemiste kans denk ik dan. Ik heb bij mijn computer een combi van Genelec/Focusrite en dat klinkt (voor de prijs) ontzettend goed. Het swingt.

    Dus jammer.

    Dank voor je reactie, ga vooral door met het testen van studioapparatuur, het is (m.i.) vaak hele goeie, no-nonsense apparatuur voor een super prijs/kwaliteit. (jammer dat er zo zelden een afstandsbediening niet bij zit i.v.m. huiskamer).

    Groet Twan.

  1. Het was juist, precies zoals je zelf schrijft, de bedoeling om het verschil en het kantelpunt te laten horen tussen leuke instapmonitoren en echte instrumenten voor de professional. Actieve monitors zijn extreem: extreem in prijs/kwaliteitverhouding, extreem in prestaties afhankelijk van de signatuur: 1) meten (Neumann) 2) groots spelen voor weinig (Yamaha) 3) controle, detail en compleetHEDD 4) verfijning, precisie en souplesse (PSI) en 5) Prima geluid en vermogen voor erg, erg weinig (Behringer). PSI, Neumann en HEDD zijn geschikt voor professioneel gebruik. Dit kan dus al voor ca. € 1.300 per paar.

Geef een antwoord