Monster Turbine in-ear

Monster is geen nieuwe in de hifi-wereld. De fabrikant heeft een gigantisch kabelaanbod, maakt diverse netfilters en talloze accessoires voor consoles en home automation. De logische volgende stap is hoofdtelefoons… aldus Monster. En zoals het Monster betaamt zijn het geen instappers!

Monster heeft zeker aan ontwerp gedacht en verloochend zijn afkomst zeker niet!
Monster heeft zeker aan ontwerp gedacht en verloochend zijn afkomst zeker niet!

De Tubine in ear?s komen in een ongelooflijk chique verpakking. De zwarte doos is met een soort satijnachtige stof bekleed en sluit met een subtiel klikje van een magneet. De dopjes liggen keurig in een inkeping om de doos goed te kunnen laten sluiten. We krijgen direct het gevoel iets heel speciaals in handen te hebben. Dat doet Monster in ieder geval al erg goed! Om het kwaliteitsgevoel helemaal af te maken, levert Monster een doosjes bij de in-ears, zodat ze veilig mee op pad kunnen. So far so good.

Turn up the Bass
Het gaat bij een hoofdtelefoon natuurlijk niet om de verpakking, maar om de geluidskwaliteit en zitcomfort. We sluiten de hoofdtelefoon aan op een Apple iPhone die gevuld is met muziek in Apple lossless formaat om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het kunnen van deze Turbines.
Allereerst valt op dat het wel goed zit met het comfort. De siliconen dopjes passen goed en houden het omgevingsgeluid prima buiten. Tevens valt op dat de in metaal uitgevoerde dopjes helemaal niet zwaar in het oor hangen. Dat hadden we eigenlijk wel verwacht.
Als we het album April van Blof starten, een van onze favoriete albums, merken we direct dat deze hoofdtelefoon niet bedoeld is voor akoestische of vocale muziek. De stem klinkt vrij gesloten en de Turbines zetten het laaggebied behoorlijk aan, waardoor het soms zelfs overstemt; in bepaalde passages kunnen we Pascal bijna niet verstaan en gaan details op de achtergrond verloren. Tevens missen we sprankeling in de stem van leadzanger.
Als we echter naar Rock en Hip Hop gaan luisteren ? we hebben onder meer 2001 van Dr Dre en 10.000 Days van Tool gebruikt ? begrijpen we waar deze hoofdtelefoon

Een prachtige verpakking, maar dat maakt de verbloeming van details en overdreven volle laaggebied niet goed. Houdt u van een realistische weergave, laat de Turbines dan staan. Houdt u van Hip-hop of rock, dan is de Turbine wellicht iets voor u.
Een prachtige verpakking, maar dat maakt de verbloeming van details en overdreven volle laaggebied niet goed. Houdt u van een realistische weergave, laat de Turbines dan staan. Houdt u van Hip-hop of rock, dan is de Turbine wellicht iets voor u.

voor bedoeld is. De hip-hop en rock liefhebbers worden door de Monster getrakteert op een potje energie en fundament waar je ‘u’ tegen zegt! Natuurgetrouw is het natuurlijk niet, maar lekker kan het zeker zijn!  Tevens valt op dat de Monster nooit vermoeiend is. Hij geeft het hooggebied ? dat in sommige nummers scherp kan zijn ? een soft tintje mee. Nu heeft dat als gevolg dat bepaalde cd?s sprankeling missen, maar het kan een voordeel zijn.

Conclusie
We hebben een beetje een dubbel gevoel bij de Monster. Vanuit een hifi-optiek, waar het bij Alpha-Audio natuurlijk primair om gaat, is dit zeker geen goede hoofdtelefoon. Hij is zonder twijfel warm getint en mist in vergelijking met zijn concurrenten sprankeling en openheid. Gezien de prijs, ?149, is dat eigenlijk onacceptabel. Echter, liefhebbers van Rock en Hip Hop zullen deze hoofdtelefoon wel kunnen waarderen vanwege de energie en het ‘vette’ fundament. Ook zal de Turbine nooit vermoeien met overdreven detail, wat bij rock en hip-hop absoluut niet wenselijk is. Kortom: een hoofdtelefoon met een duidelijke doelgroep!

Gerelateerde berichten

AA afspeellijst 4

Alpha Audio Afspeellijst #4

We hebben er weer 1 samengesteld. Een lekkere afspeellijst – al zeggen we het zelf – met wederom 40 tracks, die allemaal hun originele releasedatum vinden in de jaren ’80.

Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

We schreven het al eerder; hoofdtelefoons zijn niet alleen in aantal en soorten sterk aan het toenemen, ook in kwaliteit (en prijs) zien we steeds meer variatie ontstaan. Een aantal jaar geleden was een hoofdtelefoon van 1.000 euro of meer een bijzonderheid en voorbehouden aan een redelijk vast lijstje merken en types. Denk aan de […]

Linn Klimax DSM

Review Linn Klimax DSM

Linn is al jaren bezig met streaming audio. We kunnen het ons nog goed herinneren dat Linn op de VAD in Veldhoven een demo gaf van de eerste Klimax. Het apparaat speelde de cd-speler compleet weg. Gelukkig heeft Linn daarna niet stil gezeten. Er zijn nieuwe mogelijkheden bijgekomen én de streamers zelf zijn verbeterd. Wij […]

2 reacties

Geef een reactie