web analytics

Monster Turbine in-ear

Monster is geen nieuwe in de hifi-wereld. De fabrikant heeft een gigantisch kabelaanbod, maakt diverse netfilters en talloze accessoires voor consoles en home automation. De logische volgende stap is hoofdtelefoons… aldus Monster. En zoals het Monster betaamt zijn het geen instappers!

Monster heeft zeker aan ontwerp gedacht en verloochend zijn afkomst zeker niet!
Monster heeft zeker aan ontwerp gedacht en verloochend zijn afkomst zeker niet!

De Tubine in ear?s komen in een ongelooflijk chique verpakking. De zwarte doos is met een soort satijnachtige stof bekleed en sluit met een subtiel klikje van een magneet. De dopjes liggen keurig in een inkeping om de doos goed te kunnen laten sluiten. We krijgen direct het gevoel iets heel speciaals in handen te hebben. Dat doet Monster in ieder geval al erg goed! Om het kwaliteitsgevoel helemaal af te maken, levert Monster een doosjes bij de in-ears, zodat ze veilig mee op pad kunnen. So far so good.

Turn up the Bass
Het gaat bij een hoofdtelefoon natuurlijk niet om de verpakking, maar om de geluidskwaliteit en zitcomfort. We sluiten de hoofdtelefoon aan op een Apple iPhone die gevuld is met muziek in Apple lossless formaat om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het kunnen van deze Turbines.
Allereerst valt op dat het wel goed zit met het comfort. De siliconen dopjes passen goed en houden het omgevingsgeluid prima buiten. Tevens valt op dat de in metaal uitgevoerde dopjes helemaal niet zwaar in het oor hangen. Dat hadden we eigenlijk wel verwacht.
Als we het album April van Blof starten, een van onze favoriete albums, merken we direct dat deze hoofdtelefoon niet bedoeld is voor akoestische of vocale muziek. De stem klinkt vrij gesloten en de Turbines zetten het laaggebied behoorlijk aan, waardoor het soms zelfs overstemt; in bepaalde passages kunnen we Pascal bijna niet verstaan en gaan details op de achtergrond verloren. Tevens missen we sprankeling in de stem van leadzanger.
Als we echter naar Rock en Hip Hop gaan luisteren ? we hebben onder meer 2001 van Dr Dre en 10.000 Days van Tool gebruikt ? begrijpen we waar deze hoofdtelefoon

Een prachtige verpakking, maar dat maakt de verbloeming van details en overdreven volle laaggebied niet goed. Houdt u van een realistische weergave, laat de Turbines dan staan. Houdt u van Hip-hop of rock, dan is de Turbine wellicht iets voor u.
Een prachtige verpakking, maar dat maakt de verbloeming van details en overdreven volle laaggebied niet goed. Houdt u van een realistische weergave, laat de Turbines dan staan. Houdt u van Hip-hop of rock, dan is de Turbine wellicht iets voor u.

voor bedoeld is. De hip-hop en rock liefhebbers worden door de Monster getrakteert op een potje energie en fundament waar je ‘u’ tegen zegt! Natuurgetrouw is het natuurlijk niet, maar lekker kan het zeker zijn!  Tevens valt op dat de Monster nooit vermoeiend is. Hij geeft het hooggebied ? dat in sommige nummers scherp kan zijn ? een soft tintje mee. Nu heeft dat als gevolg dat bepaalde cd?s sprankeling missen, maar het kan een voordeel zijn.

Conclusie
We hebben een beetje een dubbel gevoel bij de Monster. Vanuit een hifi-optiek, waar het bij Alpha-Audio natuurlijk primair om gaat, is dit zeker geen goede hoofdtelefoon. Hij is zonder twijfel warm getint en mist in vergelijking met zijn concurrenten sprankeling en openheid. Gezien de prijs, ?149, is dat eigenlijk onacceptabel. Echter, liefhebbers van Rock en Hip Hop zullen deze hoofdtelefoon wel kunnen waarderen vanwege de energie en het ‘vette’ fundament. Ook zal de Turbine nooit vermoeien met overdreven detail, wat bij rock en hip-hop absoluut niet wenselijk is. Kortom: een hoofdtelefoon met een duidelijke doelgroep!

Gerelateerde berichten

Musical Fidelity V90 HPA

Review Musical Fidelity V90-HPA

De Musical Fidelity V90-HPA is een geweldig mooi gebouwde en zeer degelijke hoofdtelefoon versterker: er is geen genre waarin hij zich niet thuis voelt en hij heeft te allen tijde vermogen te over.   Net als de V90-DAC, V90-AMP en V90-BLU maakt ook deze HPA een zeer goede eerste indruk. Het is simpelweg een net ontworpen […]

Review Sennheiser HDVD 800

Sennheiser heeft een paar jaar terug – in 2009 – de HD800 op de markt gezet. Een prachtige koptelefoon. Maar zonder ‘partner’ om hem aan te sturen. En zoals dat vaak gaat in het leven: met z’n tweeën kan je meer dan alleen. Kortom: er moest een HDVD800 komen om het geheel compleet te maken. […]

2 reacties

Geef een reactie